KARAGOUNIS

Χρόνια πολλά «Κάρα» (vids)

Ο Γιώργος Καραγκούνης κλείνει σήμερα τα 38 του χρόνια και είναι τα πρώτα, στα οποία μετά από πολλά χρόνια δεν είναι εν ενεργεία ποδοσφαιριστής. Ας θυμηθούμε την καριέρα του.

Ο Γιώργος Καραγκούνης γεννήθηκε στον Πύργο στις 6 Μαρτίου 1977 και έμελλε να γίνει ο πρώτος σε συμμετοχές ποδοσφαιριστής στην Εθνική Ελλάδας των ανδρών. Η πορεία του από το 1999 ως το 2014 στην Εθνική έχει δημιουργήσει σε όλους μας αξέχαστε στιγμές.

Πρώτη και καλύτερη η παρουσία του στο Euro 2004, όπου ως μέλος της Εθνικής κατέκτησε την πρώτη θέση στην ίσως μεγαλύτερη έκπληξη που έχει συμβεί στον ομαδικό αθλητισμό.

 

Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτό που θα θυμόμαστε από τον «Κάρα», που με το πάθος του και τις ικανότητές του στο γήπεδο μέχρι και την τελευταία στιγμή, που φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία, έκανε πολλούς να λένε ότι είναι πιθανότατα ο μεγαλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.

Ο Καραγκούνης ξεκίνησε την καριέρα του από τον Παναθηναϊκό, ενώ στα πρώτα χρόνια δόθηκε δανεικός από τους «Πράσινους» στον Απόλλωνα Αθηνών. Σε 118 παιχνίδια με το «Τριφύλλι», ο Καραγκούνης πέτυχε 25 γκολ την περίοδο 1996-2003.

Στη συνέχεια ήρθε η πορεία στο εξωτερικό, όπου αγωνίστηκε στην Ίντερ (21 συμμετοχές), στη Μπενφίκα (45 συμμ. 3 γκολ), ενώ επέστρεψε στον Παναθηναϊκό το 2007.

Μέχρι το 2012 οπότε και ξαναέφυγε από τους «Πράσινους» έπαιξε σε 133 παιχνίδια και πέτυχε 16 γκολ.

Η καριέρα του έκλεισε στην αγγλική Φούλαμ στην οποία έμεινε δύο χρόνια από το 2012 ως το 2014 και σε 39 συμμετοχές πέτυχε ένα γκολ.

Χρόνια πολλά «Κάρα».