Βίρτους Μπολόνια-Παναθηναϊκός: Με Γκριγκόνις για το 2.45

Σε ένα παιχνίδι με έντονη τη μυρωδιά του ένδοξου παρελθόντος, το «τριφύλλι» θα προσπαθήσει να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην κανονική περίοδο απέναντι σε έναν αντίπαλο που θα καταθέσει κάθε ικμάδα των δυνάμεων του για τη νίκη.

Η πρόσφατη αγωνιστική πτώση της «Σταχτοπούτας» της φετινής σεζόν, Βίρτους Μπολόνια, δεν αποτελεί έκπληξη. Σίγουρα σε αυτήν συνετέλεσαν διάφοροι εξωγενείς παράγοντες όμως η θέση της τώρα ανάμεσα στον ανταγωνισμό μοιάζει πιο δίκαιη σε συνάρτηση με το ποιοτικό βάθος αυτού του γκρουπ. Οι παίχτες του Μπάνκι έκαναν τη μία υπέρβαση μετά την άλλη την τρέχουσα σεζόν και αξίζουν συγχαρητήρια. Όμως τον τελευταίο καιρό έχουν βρεθεί μέσα σε ένα «χαντάκι», μετρώντας 5 ήττες στα 6 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους στην Ευρωλίγκα.

Οι τραυματισμοί των Χάκετ-Κορντινιέ αποδυνάμωσαν σημαντικά την περιφερειακή γραμμή της Βίρτους, η οποία χωλαίνει στο αμυντικό κομμάτι χωρίς τους δύο σπουδαίους defensive stoppers στην εμπροσθοφυλακή της. Οι Μπολονέζοι έπαιξαν καλό μπάσκετ τη Δευτέρα στη Λομβαρδία και κέρδισαν τη Μπρέσια (73-87), με παίχτη-κλειδί τον Παγιόλα.

Ο Παναθηναϊκός έχει ανεβάσει και πάλι στροφές. Το δεύτερο ημίχρονο απέναντι στη Μπαρτσελόνα δημιούργησε μια από τις καλύτερες αναμνήσεις της σεζόν για τον οργανισμό και οι πράσινοι πλέον έχουν μπροστά τους τη μεγάλη ευκαιρία για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί στην άμυνα μακριά από τη μπάλα (η Βίρτους είναι αρκετά ικανή στο να ενεργοποιεί «κοψίματα») και να πάρουν αποτελεσματικές αποφάσεις από τους γκαρντ τους (πρωτίστως δημιουργία και όχι αποκλειστικά σκορ).

Το δίδυμο Γκριγκόνις-Μήτογλου μπορεί να ηγηθεί της ελληνικής επίθεσης, παράγοντας μέσα από στατικές εκτελέσεις. Ο διεθνείς πάουερ-φόργουορντ μπορεί να χτυπήσει την άμυνα των γηπεδούχων παίζοντας (και) με πλάτη στο καλάθι, αξιοποιώντας πιθανά mismatches χαμηλά στο «ζωγραφιστό». Η επιθετική δυναμική των δύο αυτών παιχτών και το εύρος των ευκαιριών που θα βρουν για σκορ θα εξαρτηθεί από τη διαύγεια των χειριστών του Αταμάν που πρέπει να κάνουν λίγα λάθη και να έχουν την υπομονή να εισάγουν τη μπάλα στο σωστό σημείο, την κατάλληλη στιγμή.

Το παιχνίδι θα είναι αρκετά «φυσικό», σκληρό. Εάν ο Παναθηναϊκός θέλει τη δεύτερη θέση, πρέπει να δείξει ότι μπορεί να μείνει όρθιος σε μια τέτοιου είδους μάχη και σε ένα δύσκολο περιβάλλον.

Bet Builder με Πόντοι Over 153.5 και Marius Grigonis Πόντοι Over 8.5 σε απόδοση 2.45 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog