Eκλογές ΗΠΑ 2016

Οι Προεδρικές Εκλογές των ΗΠΑ

Μία από τις πιο σκληρές προεκλογικές περιόδους στην ιστορία των ΗΠΑ φτάνει στο τέλος της την Τρίτη (08/11) όταν και οι πολυαναμενόμενες Προεδρικές Εκλογές του 2016, θα έχουν ολοκληρωθεί και θα γνωρίζουμε ποια/ποιος εκ των Χίλαρι Κλίντον ή Ντόναλντ Τραμπ, θα μεταφερθεί από τη νέα χρονιά στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.

Τους τελευταίους 15 μήνες περίπου, η προεκλογική ένταση αρχικά σε εσωκομματικό επίπεδο (Δημοκρατικών & Ρεπουμπλικάνων) και στη συνέχεια σε εθνικό επίπεδο, κυριάρχησε στην πολιτική και όχι μόνο καθημερινότητα. Τα σκάνδαλα και οι εντάσεις πήραν κυρίαρχη θέση και η πόλωση ανάμεσα στους υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά και τους ίδιους του υποψηφίους άγγιξε πρωτόγνωρα επίπεδα.

Η κάλυψη και οι αναφορές από όλα τα Μέσα και κανάλια (τηλεόραση, διαδίκτυο, social media κλπ.) στις εκλογές και τους υποψηφίους, έφτασε νούμερα ρεκόρ, με την Χίλαρι Κλίντον να κερδίζει το debate στα Social Μedia σε θετικές αναφορές, σε αντίθεση με τον αντίπαλό της, του οποίου ρητορική συγκέντρωσε πολλά αρνητικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα, όπως παρουσιάζεται στο Infographic του Stoiximan.

Σημαντικό ρόλο, έπαιξε και η μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών στο “debate των social media” καθώς τα σκάνδαλα και η προσέγγιση του Τραμπ στο αντίθετο φύλο, αποτέλεσαν από τα σημαντικά μειονεκτήματά του καθ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας παρά τις προσπάθειες της επικοινωνιακής ομάδας του.

Ωστόσο, η παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεν αποτελεί… παράσταση νίκης. Τα 145.000.000 των Αμερικανών πολιτών καλούνται την Τρίτη να εκλέξουν νέο Πρόεδρο και μέχρι να κλείσουν οι Κάλπες τίποτα δεν είναι βέβαιο, όπως αλλωστε απέδειξε και το Βρετανικό δημοψήφισμα του Ιουνίου.

us-elections-2016

Από την μεριά του, ο Stoiximan δηλώνει παρών και σε αυτό το μεγάλο πολιτικό ραντεβού με πολλές αγορές για την μεγάλη εκλογική κόντρα της Τρίτης! Φαβορί αυτή την ώρα η Χίλαρι Κλίντον στην αγορά “Επόμενος Πρόεδρος”. Επιπλέον αγορά για το τελικό ποσοστό των δύο μονομάχων, αλλά επιλογές σχετικές με το που θα καταλήξουν οι σημαντικότερες πολιτείες (σε Δημοκρατικούς ή Ρεπουμπλικάνους;)

Γιατί και στις Προεδρικές Εκλογές των ΗΠΑ, το παιχνίδι είναι στο Stoiximan.gr!

Δείτε τις αγορές και παίξτε τον νικητή εδώ