Να παίξουν σαν… Άγγλοι!

Τότεναμ και Λίβερπουλ θα κονταροχτυπηθούν το βράδυ του Σαββάτου (1/6) για το στέμμα της κορυφαίας ομάδας για τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη. Για την κούπα του Champions League.

Κι η ελπίδα όλων των ποδοσφαιρόφιλων είναι ο τελικός να εξελιχθεί σε… αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ. Να μην «μπουκώσουν» δηλαδή οι δύο μονομάχοι από το άγχος και να προσφέρουν σε όσους παρακολουθήσουν το ματς, έναν αγώνα με τον γνώριμο, ταχύτατο ρυθμό που παίζεται το ποδόσφαιρο στο Νησί. Η παρουσία δύο εκ των βασικότερων εκπροσώπων της αγγλικής σχολής, δίνει το δικαίωμα στους φιλάθλους να ελπίζουν βάσιμα σε σκορ και θέαμα, όμως, στον αντίποδα, η κρισιμότητα του ματς προκαλεί φυσιολογικά ανησυχία.

Σε κάθε περίπτωση, το αγγλικό ποδόσφαιρο, μετά τον επίσης «βρετανικό» τελικό του Europa League, έχει την ευκαιρία να αποδείξει εμπράκτως ότι είναι το κορυφαίο από κάθε άποψη αθλητικό προϊόν στην Ευρώπη και ένα από τα κορυφαία στον πλανήτη.

Κι ειδικά από την στιγμή που φέτος, Ισπανοί και Ιταλοί, υποχώρησαν αισθητά, οι Άγγλοι έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν την κυριαρχία τους για χρόνια, με ότι αυτό συνεπάγεται στο κομμάτι Business, όπου οι Νησιώτες παραδίδουν ούτως ή άλλως μαθήματα. Παρά το γεγονός ότι οι δύο μεγαλύτεροι σύγχρονοι σταρ του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου (Μέσι και Ρονάλντο) επιμένουν να αγωνίζονται αλλού, οι Βρεττανοί ποντάροντας στο προϊόν, όχι μόνο αποτελούν την κυρίαρχη δύναμη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αλλά θα πάρουν και τα δύο τρόπαια στην πατρίδα τους.

Αν μάλιστα το ζευγάρι του Τελικού του Champions League, αποδειχτεί το ίδιο παραγωγικό με αυτό του Europa, η επόμενη σεζόν θα έχει ήδη νικητή, στο εμπορικό κομμάτι.

SOKIN