Αλεσάντρο Τζεντίλε στον Παναθηναϊκό Stoiximan Blog

Το στοίχημα είναι του Τζεντίλε, όχι του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός Superfoods υποδέχτηκε τον Αλεσάντρο Τζεντίλε, πραγματοποιώντας μια από της πιο ηχηρές μεταγραφές της σεζόν. Ενδεχομένως και της Ιστορίας του, αφού ο Ιταλός είναι από τα πιο δυνατά ονόματα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και προκαλεί ενθουσιασμό ακόμη και στους φιλάθλους του τριφυλλιού που έχουν δει ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ παίκτες να φοράνε στο παρελθόν την πράσινη φανέλα.
Βλέποντας με ψυχραιμία τη συγκεκριμένη μεταγραφή, καταλαβαίνεις εύκολα ότι –κόντρα στις Κασσάνδρες- ο Παναθηναϊκός έχει μόνο να κερδίσει από την απόκτηση Τζεντίλε. Και φυσικά το στοίχημα, για το οποίο οι λιγότεροι αισιόδοξοι κάνουν λόγο όταν αναφέρονται σε αυτή την κίνηση, είναι μόνο του Τζεντίλε και καθόλου του Παναθηναϊκού.

Στο ίσως πιο φιλικό περιβάλλον που θα μπορούσε να βρει στην Ευρώπη, έπειτα από αυτό στην Αρμάνι, ο 24χρονος παίκτης καλείται να αποδείξει πως δεν είναι «καμένο χαρτί» αλλά μια μετοχή που θα συνεχίσει να ανεβαίνει στο μπασκετικό χρηματιστήριο.

Αν τα καταφέρει, ο Παναθηναϊκός πέρα από τις εντυπώσεις θα έχει κερδίσει και σε ουσία αφού ουδείς μπορεί να υποστηρίξει ότι ο καλός Τζεντίλε δεν είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του στην Ευρώπη. Εκτός κι αν ξέρετε πολλούς που με μπόι δυο μέτρα μπορούν να παίξουν και στις τρεις θέσεις της περιφέρειας ή να έχουν τις ηγετικές ικανότητες του πρώην άσου της Αρμάνι. Ενός ακόμη (μετά τον Γκιστ) που εξαιτίας του Νέβεν Σπάχια, βρίσκει καταφύγιο στον Παναθηναϊκό…

Αν πάλι ο Ιταλός δεν τα καταφέρει, ο Παναθηναϊκός δεν θα απολαύσει τους αγωνιστικούς καρπούς μιας τόσο ηχηρής μεταγραφής, πλην όμως θα έχει στείλει ήδη μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι ΕΔΩ, πανέτοιμος να χτυπήσει στο μεταγραφικό παζάρι ανεξαρτήτως δυσκολιών και κόστους. Κι αυτό για μια διοργάνωση όπου παίζουν ρόλο εκτός από την ουσία και οι εντυπώσεις, είναι αν μη τι άλλο σημαντικό.

SOKIN