Thomas Muller: Ο παίκτης που βρίσκει τον χώρο

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει σε μερικές μέρες την Μπάγερν Μονάχου για το Champions League και μαζί της…τον μεγαλύτερο Γερμανό παίκτη αυτή την στιγμή, τον Thomas Muller.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο έχεις να αντιμετωπίσεις παίζοντας απέναντι στον Muller δεν είναι ούτε η τρίπλα του αλλά ούτε το σουτ που έχει όσο και αν είναι πάρα πολύ καλά και αυτά. Το θέμα είναι να βρεις τρόπο να τον περιορίσεις με βάση το ποδοσφαιρικό IQ το οποίο διαθέτει.

Ο παίκτης της Μπάγερν Μονάχου έχει μάθει να βρίσκεται στην σωστή θέση, την σωστή στιγμή “διαβάζοντας” το παιχνίδι πάντοτε πάρα πολύ εύστοχα. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι καθώς όταν ένας ποδοσφαιριστής ξέρει να κάνει τον εαυτό του διαθέσιμο χωρίς την μπάλα είναι πιο δύσκολο να τον περιορίσεις.

Βλέποντας τον κενό χώρο μπορεί να κάνει πιο εύκολη την δουλειά αυτού που έχει την μπάλα ώστε να την πασάρει πιο γρήγορα. Φυσικά, αυτό είναι και κάτι που ο Γκουαρντιόλα λατρεύει επάνω του καθώς είναι ακριβώς το παιχνίδι που λατρεύει.

Το video το οποίο υπάρχει στο άρθρο δείχνει πάρα πολύ εύστοχα πως ο Γερμανός επιθετικός “σκανάρει” 2 φορές τον χώρο για να δει την κίνηση των αμυντικών. Μόλις καταλάβει που βρίσκεται το “κενό” στην άμυνα θα τρέξει σε αυτό ζητώντας την μπάλα άμεσα σε εκείνο το σημείο.

Από εκεί και πέρα βοηθάει να έχεις και την εκτελεστική του δεινότητα για να τελειώσεις την φάση αλλά το γκόλ έχει δημιουργηθεί από την καταπληκτική κίνηση του στον χώρο. Στις 16/09 η ομάδα του Πειραιά είναι αουτσάιντερ με 8.00 απόδοση αλλά θα χρειαστεί να κάνει ότι μπορεί περισσότερο για να περιορίσει την κίνηση του Muller γιατι αλλιώς ο βασικός επιθετικός της Εθνικής Γερμανίας έχει δείξει πως δεν συγχωρεί.