Τα Playoffs στο NBA

Τα NBA Playoffs δεν σταματάνε στην άλλη άκρη του ατλαντικού …

Ο Γιάννης αντιμετωπίζει τους Σικάγο Μπούλς για άλλη μια φορά στα PlayOffs και σκοπεύει στην ισοφάριση που θα τους δώσει ελπίδες για την μεγάλη ανατροπή. Σε συνέντευξη που έδωσε για το nba είπε πολλά ενδιαφέροντα για την εξέλιξη του.

Γιάννη βρισκόμαστε εν μέσω playoffs. Θα μπορούσες να κάνεις έναν απολογισμό της κανονικής περιόδου, της δεύτερης σου στο ΝΒΑ, η οποία από πλευράς στατιστικής είναι καλύτερη.

Να ξεκινήσω από την πρώτη μου χρονιά. Την πρώτη χρονιά έπαιξα αρκετά λεπτά. Μου έδωσε την ευκαιρία ο κόουτς Drew για να παίξω. Ουσιαστικά δεν έμαθα πολλά πράγματα, αλλά με βοήθησε το ότι έπαιξα πάρα πολλά λεπτά. Αυτή η δεύτερη χρονιά είναι πολύ διαφορετική. Το τωρινό προπονητικό επιτελείο, μου έμαθε πού ακριβώς πρέπει να βρίσκομαι στο παρκέ, τί μπορώ και τι πρέπει να κάνω στο γήπεδο.

Τι είναι αυτό που προσέθεσες στο παιχνίδι σου σε σχέση με την πρώτη σου χρονιά;

Το παιχνίδι από μέση απόσταση (midrange game) ήρθε κοντά στα μέσα με τέλη της σεζόν. Τα λάθη, η άμυνα, οι σωστές τοποθετήσεις μέσα στην άμυνα. Αυτά και η αυτοπεποίθησή μου.

Είναι όντως τα πράγματα πιο εύκολα τη δεύτερη χρονιά, από την άποψη ότι ξέρεις τι σε περιμένει όταν πηγαίνεις από πόλη σε πόλη. Ηταν πιο εύκολη η δεύτερη χρονιά, όπου γνώριζες τα κατατόπια;

Ναι. Όμως πέρυσι έβγαινα πιο πολύ από το δωμάτιό μου κι έκανα βόλτες. Φέτος δεν βγήκα πολύ. Όταν ήμουν στη Νέα Υόρκη, που πήγα να δω τον Θανάση στο σπίτι του ή έβγαινα όποτε είχαμε δείπνο με την ομάδα.


Ποιος ήταν φέτος ο αντίπαλος που σε δυσκόλεψε περισσότερο;

Ο LeBron James και ο James Harden.

Ποιο είναι το δυσκολότερο πράγμα στο μαρκάρισμα του LeBron James;

Ο LeBron James είναι επικίνδυνος σε όλες τις καταστάσεις. Είναι διπλάσιος από εμένα. Είναι πανέξυπνος. Σουτάρει, κάνει drive, ποστάρει, κάνει τα πάντα.

 

nba playoffs game