Stoiximan Basket League: Πέντε παίκτες για να προσέξετε στη φετινή σεζόν

Η ελληνική λίγκα έχει παράδοση σε καλούς ξένους παίχτες, έχοντας δώσει την ευκαιρία στο παρελθόν σε νέα παιδιά που αργότερα είχαν αξιοπρόσεκτη σταδιοδρομία στη διεθνή σκηνή. Αυτοί είναι πέντε αθλητές που αξίζει να προσέξετε φέτος.

Η Stoiximan Basket League ξεκίνησε σε μια δύσκολη περίοδο για τον παγκόσμιο αθλητισμό όπου τα έσοδα είναι μειωμένα και η ανάγκη για καλό σκάουτινγκ πιο έντονη από ποτέ. Οι ομάδες μας δούλεψαν το καλοκαίρι με πολύ συγκεκριμένους πόρους, γνωρίζοντας  ότι δεν θα είναι εύκολο να διορθωθούν πιθανές ανορθογραφίες σε επίπεδο επιλογής παιχτών. 

Πάμε να δούμε μερικές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που έχουν την πρώτη ύλη για να διακριθούν φέτος.

Stoiximan Basket League με Κορυφαίες Αποδόσεις και Πλούσιο Live παιχνίδι!

Devonte Green (1.90-G-23)

Ο Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου είναι η έκπληξη στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν και ο Devonte Green έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Ο 23χρονος σούτινγκ-γκαρντ σκόραρε το νικητήριο τρίποντο στην πρεμιέρα εναντίον του Άρη το οποίο ακολούθησαν εντυπωσιακές εμφανίσεις σε επίπεδο παραγωγικότητας στα επόμενα ματς. Έρχεται στην Ελλάδα από θρυλικό πρόγραμμα των Indiana Hoosiers ενώ είναι αδερφός του σπουδαίου NBAer (και πρωταθλητή) Ντάνι Γκριν. Καλός σουτέρ με επαφή με το καλάθι, μπορεί να σκοράρει στο μισό και στο ανοιχτό γήπεδο. Μετράει 17.8 πόντους, 4.0 ριμπάουντ και 56.0% στα τρίποντα σε 4 αναμετρήσεις στη Stoiximan Basket League.

Dominic Artis (1.92-PG-27)

Καλή επιλογή για τον Κολοσσό που βρήκε έναν ικανότατο πόιντ γκαρντ σε τιμή ευκαιρίας ώστε να ηγηθεί του συνόλου στη τρέχουσα σεζόν. Ο Artis έχει τις προδιαγραφές και το υπόβαθρο να διακριθεί φέτος στη Stoiximan Basket League, παίρνοντας το κάλεσμα για το επόμενο επίπεδο. Μακρύς  με καλό court vision και ικανότητα να παράγει σε συνέχεια στο ανοιχτό γήπεδο. Σε 4 ματς στην ελληνική λίγκα μετράει 13.3 πόντους, 4.8 ασσίστ και 1.0 κλέψιμο.

Ian Miller (1,90-SG-29)

Ο Προμηθέας για μια ακόμα φορά στοχεύει σωστά στην αγορά, υπογράφοντας ένα «πολυβόλο» που θα πονέσει πολλές άμυνες φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Μίλερ τεσταρισμένος σε μερικές από τις πιο απαιτητικές ευρωπαϊκές λίγκες (έχει πολύ καλό όνομα στη Γαλλία) και η ποιότητα του μπορεί να διακριθεί άμεσα, ακόμα και από ένα άπειρο μάτι. Γεννημένος στην ευλογημένη γη της Βόρειας Καρολίνας, εξαιρετικός σουτέρ που ξέρει να διαβάζει την άμυνα και να μιλάει στις κρίσιμες στιγμές. Στα 6 πρώτα φετινά ματς των Πατρινών στο Eurocup έχει 16.8 πόντους, 3.0 τελικές πάσες και 1.2 κλεψίματα.

Αlpha Diallo (2.01-F-23)

Το Λαύριο έδωσε την ευκαιρία στον δυναμικό νεαρό φόργουορντ του Πρόβιντενς ελπίζοντας ότι θα δικαιωθεί. Ο Diallo είναι ακόμα ακατέργαστος όμως έχει καλά στοιχεία και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του κόουτς Σερέλη και στις δύο πλευρές του παρκέ. Θα χρειαστεί χρόνο, όμως η πρώτη ύλη είναι εκεί και αυτό φάνηκε στο πρόσφατο ματς με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.  Το καλοκαίρι του 2019 ήταν μέλος της TEAM USA που έλαβε μέρος στους Παναμερικανικούς του Περού, όντας πρώτος της σκόρερ με 15.0 πόντους. Σε δύο παιχνίδια στην Ελλάδα μετράει 9.0 πόντους και 5.5 ριμπάουντ.

Αbdul Gaddy (1.92-PG-28)

Σε μια ομάδα με ταλέντο και ποιοτικό βάθος όπως το φετινό Περιστέρι, ο Gaddy είναι ο «στρατηγός» στο παρκέ. Πραγματικός πόιντ γκαρντ, υπήρξε ένας από τους καλύτερους πασέρ της G League στην Αμερική, παίρνοντας το κάλεσμα για τη συμμετοχή στην TEAM USA. Διαθέτει μέγεθος, οξυδέρκεια, καλό χειρισμό και προσωπικότητα. Γκαρντ οικονομίας που δεν διαθέτει ιδιαίτερη ικανότητα στο σκοράρισμα αλλά μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι με διαφορετικούς τρόπους. Έξυπνη επιλογή για την ομάδα της Δυτικής όχθης. Έχει 9.5 πόντους και 6.5 τελικές πάσες στα δύο πρώτα ματς της Stoiximan Basket League.