s1mple-Navi

Simple ξανά στο θρόνο του σε μια χρονιά που αναμένεται συναρπαστική!

Γράφει ο Vasilis Ortega.

To BLAST premier έφτασε στο τέλος του με τον Simple και τους Natus Vincere, μετά από ένα πολύ κακό ξεκίνημα και ήττα από τους Liquid, να σημειώνουν 5 σερί νίκες και εν τέλη να επιτυγχάνουν την κατάκτηση μέσω lower bracket! Μπορεί τα $600k να ήταν σημαντικό δέλεαρ, αλλά ο χαμός της θέσης του MVP για το 2020 κόστισε πολύ στον Ουκρανό και φρόντισε να το αποδείξει με την απόδοση του.

Οι Astralis συνεχίζουν κανονικά με το ίδιο roster με τον Bubzki να χρησιμοποιείται αποκλειστικά στην Nuke, ενώ οι Γάλλοι των Vitality αν και μεγάλο φαβορί για την χρονιά που πέρασε, δείχνουν να αντιμετωπίζουν σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα μιας και δεν μπορούν να κλείσουν τα παιχνίδια που κυριαρχούν. Δύο φορές με Astralis και μια φορά με Natus Vincere κατάφεραν να φτάσουν στην πηγή, αλλά μετά από μια  σειρά από παιδαριώδη λάθη  να κατέληγαν στον αποκλεισμό!

Μπορεί να ήταν δύσκολη χρονιά, μιας και η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα, αλλά η eSports σκηνή δεν επηρεάστηκε. Φυσικά τα online matches κυριάρχησαν, αλλά αυτό δεν ήταν ικανό να ανακόψει την ανοδική πορεία. Στο Counter Strike έσπασαν το ρεκόρ online παικτών, μιας και επί μια εβδομάδα συγκέντρωνε πάνω από 1 εκατομμύριο χρήστες. Το League of Legends συγκέντρωσε $250m περισσότερα από τη σεζόν 2019, με αποτέλεσμα το εξωφρενικό ποσό των $1,750b για το 2020. Τέλος, όπως θα διαπιστώσετε και από το παρακάτω διάγραμμα, το Valorant είναι έτοιμο να πλασαριστεί στους κορυφαίους. Αμέτρητοι επαγγελματίες μεταπήδησαν στην σκηνή, ενώ τα τουρνουά, μόλις κλείσουν και τα τελευταία, αναμένω να προσπεράσουν και το Starcraft που βρίσκεται στην δεύτερη θέση πίσω από το Global Offensive.

esports-stoiximan-blog

Τίτλοι τέλους για τον Flusha και τους Fnatic. Ο βετεράνος αποφάσισε να σταματήσει με άγνωστο το επόμενό του βήμα. Ο 21χρονος Jackinio πήρε την θέση του, ταλέντο μεν αλλά άπειρος, κίνηση που εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο για τους Σουηδούς. Ο Get_Right με ένα αινιγματικό tweet και μέσα από ένα εντυπωσιακό video, μας προϊδεάζει για το μέλλον του, Valorant λοιπόν και για τον θρύλο των Ninjas in Pyjamas με το δρομολόγιο να ανοίγει ακόμα περισσότερο. Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή θέλουν οι Complexity καθώς o Poizon θα λείψει για μεγάλο διάστημα λόγο εγχείρησης και την θέση του θα πάρει ο Δανός Jugi. Ίδιος ρόλος, μιας και παίζουν στην ίδια θέση αλλά τεράστια διαφορά ποιότητας όπως παρακολουθήσαμε και στο Blast.

To Cs_Summit  είναι εδώ με την Stoiximan να διαθέτει αμέτρητες επιλογές μακροχρόνιες αλλά και στο Fantasy, τι περιμένεις?

Τρείς όμιλοι, δώδεκα ομάδες, $200k έπαθλο για το mini online tour που τρέχει αυτή την εβδομάδα με τον τελικό να έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή. Οι περισσότερες ομάδες λανσάρουν για πρώτη φορά τα τελικά roster τους, γι’ αυτό ιδιαίτερη προσοχή σε ότι κι αν επιλέξετε. Flusha – Woxic – Chris J και άλλα μεγάλα αστέρια της σκηνής δεν είναι ενεργοί πλέον, κάτι που αλλάζει τις ισορροπίες άρδην. Οι OG είναι από τις ελάχιστες ομάδες που διατήρησαν το ίδιο roster και πως να μην το κάνουν άλλωστε, αφού κατάφεραν να ανέβουν 40 θέσεις στο world ranking μέσα στο 2020. Θεωρώ έχουν το πλεονέκτημα απέναντι στους υπόλοιπους διεκδικητές, καθώς είναι μια επιλογή που έχει αξία κρίνοντας από τα odds που θα βρούμε στην  πλατφόρμα της  Stoiximan!

IEM Katowice για το Starcraft έχει σειρά, πολύ μεγάλη διοργάνωση που φυσικά θα καλυφθεί από το Stoiximanblog για όσα πρέπει να γνωρίζετε αλλά και την πλατφόρμα μας. Μέχρι τότε υγεία και καλή τύχη σε όλους.