Προημιτελικοί Μουντομπάσκετ: Με το γκάζι στο πάτωμα

Την ώρα που Γερμανία και Λετονία ετοιμάζονται να μας προσφέρουν μια απολαυστική up tempo-μονομαχία, ο Καναδάς φουλάρει τις μηχανές του για να χτυπήσει τη Σλοβενία στο ανοιχτό γήπεδο στη μεγάλη μάχη μεταξύ Nτόνσιτς και Γκίλτζιους-Αλεξάντερ.

 

Καναδάς-Σλοβενία

Ο Καναδάς έκανε τη μεγάλη επιστροφή στο do or die παιχνίδι με τους Ισπανούς, παίρνοντας στο νήμα το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Πρόκειται για μια νίκη χαρακτήρα σε μια αναμέτρηση όπου ο αρκετά πιο έμπειρος αντίπαλος φαινόταν να ελέγχει πλήρως, μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (+12 για το σύνολο του Σκαριόλο). Μια επικράτηση-δήλωση. Αφού μπορούμε «αυτούς», μπορούμε τους πάντες.

H Σλοβενία κατέρρευσε μετά από ένα καλό ξεκίνημα απέναντι στη Γερμανία. Όταν στο τραπέζι μπήκε η φρεσκάδα και το ποιοτικό βάθος των Γερμανών, η ψαλίδα άρχισε να ανοίγει. Ο Ντόνσιτς κουράστηκε και όταν συμβαίνει αυτό εκνευρίζεται εύκολα, μεταδίδοντας αρνητική ενέργεια στους συμπαίχτες του. Είναι το πρώτο πράγμα (πολύ σημαντικότερο από το κορμί του για το οποίο μιλούν όλοι) που πρέπει να δουλέψει, εάν θέλει να γίνει κάποτε πρωταθλητής και στο ΝΒΑ.

Η μάχη του Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ με τον Ντόνσιτς τραβάει δικαιολογημένα επάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Πρόκειται για τους δύο επικρατέστερους MVP τουρνουά, εάν αυτό τελείωνε σήμερα. Μπορεί ο Σλοβένος «μάγος» να εξαφανίσει τους Καναδούς από τον χάρτη του Μουντομπάσκετ; Αναμφίβολα ναι. Είναι μια πιθανότητα. Εξετάζοντας πιο βαθιά όμως το ματσάρισμα, καταλήγουμε ότι αυτή η συγκεκριμένη πιθανότητα δεν είναι η πιο ισχυρή.

Είναι αμφίβολο εάν οι Σλοβένοι θα μπορέσουν να ακολουθήσουν το pace των Καναδών. Η πρόγνωση λέει ότι σε βάθος χρόνου θα κουραστούν, σωματικά και πνευματικά. Η ομάδα του Αλεξάντερ Σέκουλιτς διαθέτει μια από τις πιο αδύναμες transition άμυνες στη διοργάνωση (1.414 πόντοι/κατοχή). Ο Καναδάς δεν είναι σούπερ αποτελεσματικός στην transition επίθεση (πιθανόν θα ήταν εάν είχε τον Τζαμάλ Μάρεϊ) όμως είναι δεδομένο ότι έχει τα εργαλεία για να χτυπήσει στο ανοιχτό γήπεδο.

O Jordi Fernadez διαθέτει παίχτες για να ρίξει επάνω στον Ντόνσιτς, γνωρίζοντας ότι εάν κουράσει το μυαλό του και τον οδηγήσει σε λάθη, η σεμνή τελετή θα λάβει γρήγορα τέλος. Η Σλοβενία με τη σειρά της θα επιδιώξει να πάει σε μια κλειστή μάχη μισού γηπέδου. Δεν είναι εύκολο να φτάσει εκεί. Μοιάζει αμφίβολο πως έχει την πειθαρχία να ακολουθήσει όλη αυτή τη διαδικασία και τα όπλα για να εγκλωβίσει τους Καναδούς στο σετ παιχνίδι. Εάν όμως τα καταφέρει, θα έχει το πλεονέκτημα. Η παρουσία του Ντόνσιτς σε έναν αγώνα που θα παιχτεί κατοχή με κατοχή και θα κριθεί στο τέλος, μπορεί να αποβεί καθοριστική. Οι Σλοβένοι θα χρειαστούν τα έτοιμα χέρια των βετεράνων Πρέπελιτς-Ντράγκιτς και φυσικά την αποτελεσματικότητα του Τόμπεϊ στο «ζωγραφιστό» απέναντι σε ένα πολύ φυσικό σύνολο.

Bet Builder με Luka Doncic Πόντοι 28+ και Shai Gilgeous-Alexander Ασσίστ 5+ σε απόδοση 1.99 στη Stoiximan

 

Γερμανία-Λετονία

Up tempo-ματσάρα αναμένεται στον προημιτελικό της Βόρειας Ευρώπης. Tα δύο σύνολα έχουν αποδώσει το καλύτερο και πιο θελκτικό μπάσκετ στη διοργάνωση μέχρι τώρα, κεφαλαιοποιώντας τη συνέχεια και τη συνέπεια που παρουσιάζουν ως εθνικές ομάδες.

Tόσο οι Γερμανοί, όσο και οι Λετονοί,  πετούν φωτιές στο επιθετικό κομμάτι. Εκατέρωθεν παίζουν γρήγορο μπάσκετ  και εκτελούν δράσεις (στο μισό ή στο ανοιχτό γήπεδο) με υψηλή ένταση. Τρέχουν πολύ καλά το γήπεδο «μαζί» και παρουσιάζουν σπουδαίες συνεργασίες. Οι Γερμανοί κουβαλούν το πιο βαθύ οπλοστάσιο καθώς μπορούν να πλήξουν τις άμυνες με πολλούς διαφορετικούς τρόπους (Off Screen-δράσεις, Handoffs, Ball Screens, 1on1) ενώ η ομάδα του Μπάνκι δουλεύει εξαιρετικά την έξτρα πάσα (η μόνη που πλησιάζει τους Σέρβους σε αυτό το κομμάτι) και συνολικά την κυκλοφορία της μπάλας σε σετ καταστάσεις.

Ο Γκόρντον Χέρμπερτ θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή το μεγάλο του όπλο, Φρανζ Βάγκνερ. Πρόκειται για έναν παίχτη που εκτοξεύει τη δυναμική των Γερμανών και αυτό μπορεί να φανεί τώρα, στα μεγάλα ματς. Το δίδυμο Σρέντερ-Τάις είναι σε φοβερή κατάσταση και το βάθος της Γερμανίας σε κορμιά και δεξιότητες πολύ μεγάλο. Αυτό το τουρνουά είναι η ευκαιρία τους όπως είχαμε υπογραμμίσει πριν λίγο καιρό στο Stoiximan Blog.

O Λούκα Μπάνκι έχει ένα σύνολο ορκισμένο για «μάχη μέχρις εσχάτων».  Δεν υπάρχει καλύτερη συνθήκη για έναν προπονητή σε ένα τέτοιο τουρνουά. Όλοι είναι έτοιμοι να βγουν μπροστά ή να υπηρετήσουν το σύνολο ως απλοί στρατιώτες. Ζάγκαρς και Σμιτς πετούν φωτιές, ο Ντάβις Μπέρτανς είναι πάντα εκεί και παίχτες όπως ο Ζόρικς και ο Γκραζούλις δίνουν σημαντική ώθηση όταν χρειάζεται.

Το μεγάλο τακτικό ερώτημα αφορά την άμυνα των Λετονών και πως αυτή θα καταφέρει να δώσει μερικά stops στους Γερμανούς. Ειδικά στο κομμάτι του αμυντικού transition (1.268 πόντοι/κατοχή), οι Λετονοί πιθανόν θα έχουν πρόβλημα. Ο Χέρμπερτ γνωρίζει ότι και η δική του άμυνα σε αυτές τις καταστάσεις (1.217 πόντοι/κατοχή) έχει αξιοσημείωτες αδυναμίες, όμως οι Γερμανοί είναι εξαιρετικοί στο μισό γήπεδο όπου η αμυντική τους επίδοση (0.819) φιγουράρει στις κορυφαίες θέσεις. Βασικός της στόχος θα είναι η αναχαίτιση των Λετονικού PnR το οποίο είναι ασταμάτητο μέχρι τώρα στο τουρνουά.

Πάμε για ένα shootout και ένα παιχνίδι υψηλού ρυθμού με αρκετές διακυμάνσεις. Οι δύο αντίπαλοι είναι σε καταπληκτική κατάσταση, με τους Γερμανούς να υπερτερούν σε ποιοτικό βάθος και τους Λετονούς να αποτελούν τον ορισμό του επικίνδυνου underdog. Απλά απολαύστε το.

Bet Builder με Πόντοι Over  166.5 και Χάντικαπ Γερμανία -2.5 σε απόδοση 2.28 στη Stoiximan

 

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Hoopfellas.gr για το Stoiximan