Προγνώσεις ΝΒΑ 1/12/2023: Άμυνα εναντίον επίθεσης

Σέλτικς ή Σίξερς; Η επιθετική άμυνα της Βοστώνης απέναντι στον Τζόελ Εμπίντ και τους snipers της Philly, στην αναμέτρηση που κλέβει την παράσταση στο σημερινό πρόγραμμα του ΝΒΑ. Επικίνδυνη έξοδος των φορμαρισμένων Νικς στο Τορόντο.

Ματσάρα στο TD Garden ανάμεσα σε δύο ομάδες με υψηλές βλέψεις, οι οποίες συνθέτουν ένα ιδιαίτερο ζευγάρι και αγωνίζονται πάντα υπό το πρίσμα της παραδοσιακής αντιπαλότητας. Οι Σέλτικς είναι το καλύτερο σύνολο στη λίγκα αυτήν τη στιγμή. Όχι γιατί το λέει το ρεκόρ τους μόνο αλλά γιατί αυτήν την τόσο έντονη αίσθηση σου δίνει η συνοχή  στο παιχνίδι τους, η σταθερότητα και η αύρα που τους συνοδεύει.

Οι Σίξερς επισκέπτονται τη Βοστώνη, 15 ημέρες μετά την ήττα τους από τους «Κέλτες» (107-117) στη Philly. Την τελευταία εβδομάδα συνέτριψαν τους Λέικερς με διαφορά 44 πόντων ενώ κέρδισαν και τους εξαιρετικούς Θάντερ σε μια πολύ κλειστή μάχη στην Οκλαχόμα. Η επίθεση τους δουλεύει υποδειγματικά (Νο2 στη λίγκα) ενώ σουτάρουν με 37.3% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και παράλληλα πηγαίνουν με τη μεγαλύτερη συχνότητα από κάθε άλλη ομάδα στη γραμμή των προσωπικών  (27.8 βολές ανά παιχνίδι) όντας μάλιστα η πιο εύστοχη στη λίγκα (85.6%). Αυτά είναι χαρακτηριστικά μιας «έξυπνης» επίθεσης.

Η Βοστώνη με τη σειρά της παραδίδει μαθήματα στα μετόπισθεν, έχοντας μια από τις αποτελεσματικότερες άμυνες της λίγκας. Οι «Κέλτες» πνίγουν την κυκλοφορία της μπάλας των αντιπάλων δυσκολεύοντας την ανάπτυξη τους και χαμηλώνοντας τα ποσοστά των επιθέσεων. Επιθετικά βασίζονται πολύ στο τρίποντο (43.8 εκτελέσεις ανά παιχνίδι) όμως είναι προφανές ότι έχουν τεράστια δεξαμενή ταλέντου και μπορούν να παράγουν αποτελεσματικά μέσα από προσωπική φάση ή καταστάσεις δύο εναντίον δύο. Ο Τζο Μαζούλα έχει κάποια προβλήματα με το status των Χόλιντεϊ-Πορζίνγκις οι οποίοι είναι αμφίβολοι για σήμερα ενώ από την άλλη πλευρά ο Εμπίντ έρχεται από ίωση.

Η άμυνα στον σέντερ των Σίξερς θα κρίνει πολλά για τους γηπεδούχους. Ο Χόρφορντ είναι εκεί όμως θα χρειαστεί συλλογική δουλειά και βοήθειες, ελεγχόμενα πάντα γιατί οι σουτέρ των Σίξερς καραδοκούν. Ο Εμπίντ πάντως μπορεί να έχει ένα καλό παιχνίδι απόψε. Η λογική λέει ότι θα είναι σε θέση να παράγει και να δημιουργήσει για τους συμπαίχτες του, «σημαδεύοντας» τους περιφερειακούς εκτελεστές και τους cutters της ομάδας του.

Αναμένεται μια μάχη σε ελεγχόμενο ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να στοχεύουν στην καρδιά της ρακέτας και τους γηπεδούχους να απαντούν με επιθετική άμυνα.

Bet Builder με Joel Emdiid Πόντοι 29+ και Πόντοι Under 229.5 σε απόδοση 2.28 στη Stoiximan

Στο Τορόντο οι ανεβασμένοι Νικς θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με τους Ράπτορς. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην έκτη θέση της Ανατολικής περιφέρειας μετρώντας 9 νίκες στα τελευταία 12 παιχνίδια ενώ οι Καναδοί κατέχουν την 11η θέση, μετρώντας ρεκόρ 5-5 στα τελευταία 10 ματς.

Η αισιοδοξία έχει επιστρέψει στις τάξεις των Knickerbockers οι οποίοι έχουν ακόμα ζητήματα να λύσουν στο επιθετικό κομμάτι και δη στο μισό γήπεδο, όμως είναι αρκετά δυνατοί στα μετόπισθεν και παράλληλα αποτελούν την καλύτερη ομάδα της λίγκας στο κομμάτι του ριμπάουντ. Οι παίχτες του Τομ Τιμποντό προστατεύουν πολύ καλά το «ζωγραφιστό» τους και οι αμυντικές τους επιδόσεις στο ρολάρισμα του ψηλού στα αντίπαλα Pick & Rolls αλλά και στις Post-up δράσεις είναι εξαιρετικές.

Ο Μπράνσον είναι σε πολύ καλή  κατάσταση (σκόραρε 42 στην τελευταία νίκη της ομάδας απέναντι στο Ντιτρόιτ όπου οι Νικς “έγραψαν” 16/41 τρίποντα) και οι Νεοϋορκέζοι παρουσιάζονται πολύ αποτελεσματικοί στο επιθετικό transition (1.072 πόντοι/κατοχή, Νο7 στη λίγκα), παίρνοντας παράλληλα βοήθειες από τον πάγκο τους.

Στο τελευταίο τους παιχνίδι, οι Ράπτορς έβαλαν τέλος στο σερί των Σανς παίζοντας αρκετά καλή άμυνα (No11 στη λίγκα) με την οποία χαμήλωσαν σημαντικά τα ποσοστά των αντιπάλων τους. Η τετράδα Siakam-Barnes-Anunoby-Schroder είναι παραγωγική, ειδικά στο ανοιχτό γήπεδο, όμως συνολικά το Τορόντο εμφανίζεται «αρτηριοσκληρωτικό» στο σετ παιχνίδι όντας στατικό και χωρίς αποτελεσματικό ένας εναντίον ενός παιχνίδι (0.703 πόντοι/κατοχή, Νο29 στη λίγκα).

Παρότι αποτελούν ομάδα που αρέσκεται να παίζει σε ελεγχόμενο ρυθμό, οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν την αμυντική αδυναμία των Ράπτορς στο transition (με 1.193 πόντους/κατοχή το σύνολο του Ντάρκο Ραγιάκοβιτς βρίσκεται στο Νο25 της λίγκας στη σχετική αξιολόγηση), βρίσκοντας έξτρα πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Σημειώστε ότι μια άλλη κρυφή πτυχή της επίθεσης των Νικς εντοπίζεται στη δυναμική τους στο επιθετικό ριμπάουντ, καθώς είναι σε θέση να παράγουν σταθερά μέσα από δεύτερες ευκαιρίες.

Αναμένεται πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Οι Ράπτορς έχουν άλλη δυναμική στο σπίτι τους και τα προγνωστικά τους δίνουν ως φαβορί όμως εμείς θα πάμε κόντρα σε αυτά και θα επιλέξουμε το διπλό των Νικς. Είναι καλύτερη ομάδα, έχουν τα εργαλεία για να χτυπήσουν τις αδυναμίες του αντιπάλου αλλά και το μομέντουμ για ένα σημαντικό διπλό.

Bet Builder με Νικητής Νιου Γιορκ Νικς και Jalen Brunson Πόντοι 23+ σε απόδοση 3.19 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog