Κόροιβος - Προμηθέας Stoiximan.gr Basket League

Ποιος θα κάνει Ανάσταση ;

Δεν έχουν μείνει πολλές στροφές για τον τερματισμό της Basket League Stoiximan.gr. Mόλις δύο.

Κι αν στην κορυφή η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει με τον Ολυμπιακό να χάνει την πρώτη θέση μόνο αν… δεν κατέβει στους δύο τελευταίους αγώνες, δεν συμβαίνει το ίδιο με τη μάχη των πλέι οφ και κυρίως με αυτή της ουράς. Εκεί όπου όλα θα κριθούν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Άρα την Μεγάλη Πέμπτη.

Τότε θα μάθουμε ποιος θα κάνει Ανάσταση και ποιος θα μείνει… στο Σταυρό. Όχι τόσο για το «ευ ζην» της εισόδου στην οκτάδα, όσο για το «ζην» της σωτηρίας. Εκεί όπου η Δόξα Λευκάδας ετοιμάζει ήδη τα πλάνα της για την Α2, αφήνοντας τους Απόλλων Πατρών Carna(30 β.), Κύμη Seajets (31 β.) και Κόροιβο (31 β.) να παλεύουν για το ποιος δεν θα την ακολουθήσει. Με δεδομένο ότι το προσεχές Σάββατο (8/4) η Κύμη υποδέχεται τον Απόλλων Πατρών και αν τον νικήσει θα αποκτήσει απόσταση δύο νικών, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι «νεοφώτιστοι» έχουν την τύχη τους στα χέρια τους. Νικάνε τους Πατρινούς και σώζονται.

Αντίθετα οι Αχαιοί ακόμη και με νίκη δεν μπορούν να νιώθουν «σωσμένοι» αφού απλά θα πιάσουν την Κύμη κι ενδεχομένως τον Κόροιβο που την ίδια μέρα (8/4) και ώρα (5 μμ) θα φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, στη βαθμολογία αλλά δεν θα τους ξεπεράσουν. Όλα λοιπόν φαίνεται ότι θα κριθούν (για μια ακόμη χρονιά) την τελευταία αγωνιστική, την Μ.Πέμπτη όταν η μεν Κύμη Seajets θα αγωνίζεται στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Απόλλων Πατρών Carna θα υποδέχεται το Λαύριο-DHI και ο Κόροιβος τον συμπολίτη του Απόλλωνα, Προμηθέα, στο ματς που ενδεχομένως και να κρίνει την υπόθεση παραμονή. Αν η ομάδα της Αμαλιάδας νικήσει ολοκληρώνει το «θαύμα» (βλ. προβλήματα) και μένει στη μεγάλη κατηγορία.

Αν πάλι ηττηθεί και ταυτόχρονα ο Απόλλωνας επικρατήσει των Λαυριωτών, ότι συνέβη στο ταξίδι για τους ανθρώπους του Κοροίβου θα έχει μικρή σημασία καθώς θα έχουν χάσει τον προορισμό τους…