Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Mε 2.13 στο Βερολίνο το «τριφύλλι»

O Παναθηναϊκός επιβίωσε στην πιο δύσκολη και οριακή μάχη της σεζόν. Πλέον βρίσκεται «επάνω στο κύμα» και θέλει να πιάσει τα ίδια standards απόδοσης που θα του δώσουν την πρόκριση στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς απέναντι στη Μακάμπι.

Είναι προαπαιτούμενο. Όλοι εντός της ομάδας γνωρίζουν ότι το «τριφύλλι» οφείλει να πιάσει υψηλό επίπεδο απόδοσης για να πανηγυρίσει σήμερα αργά το βράδυ μια ιστορική πρόκριση ως επισφράγισμα μιας μεγαλειώδους επιστροφής φέτος. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ο Παναθηναϊκός σηκώθηκε στα πόδια του, ανέκτησε το πλεονέκτημα αλλά η δουλειά δεν έχει τελειώσει.

Η Μακάμπι απέδειξε πολύ πειστικά στη σειρά αυτή ότι είναι σπουδαία ομάδα και έχει τις προδιαγραφές να φύγει -ανεξάρτητα από απουσίες και προβλήματα- με διπλό από το ΟΑΚΑ. Αυτό μπορεί να συμβεί  εφόσον ο Παναθηναϊκός δεν πιάσει το επίπεδο απόδοσης που είδαμε στο τέταρτο ματς και δη στην τελική του ευθεία, όπου η ελληνική άμυνα κλείδωσε τους Ισραηλινούς και οι Σλούκας-Ναν έβγαλαν τα μοιρογνωμόνια στο τραπέζια, εκτελώντας και πασάροντας με ακρίβεια που «πάγωσε» ψυχολογικά τον αντίπαλο.

Οι πράσινοι θα ακουμπήσουν στην ίδια τακτική προσέγγιση (κατά τον κόουτς Αταμάν) όμως θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να αλλάξουν τον ρυθμό με τη χρήση προσαρμογών. Το ψηλό σχήμα με τον Παπαπέτρου στο «3» δουλεύει, οι παίχτες του πάγκου μπορούν να προσφέρουν πράγματα και το δίδυμο Σλούκα-Ναν «κόβει και ράβει» στις ball screen-δράσεις. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να «πάρει» την περιφερειακή εκτέλεση από παίχτες όπως ο Μπλατ και ο Ντι Μπαρτολομέο, να σταματήσει το επιθετικό transition της Μακάμπι και (κυρίως) να κυνηγήσει κολασμένα το αμυντικό ριμπάουντ, κρατώντας τους Νίμπο-Ριβέρο μακριά από το καλάθι του.

Ο Κώστας Σλούκας και ο Κέντρικ Ναν θα αποτελέσουν το βαρόμετρο για την ελληνική ομάδα. Στο τέταρτο ματς πιστοποίησαν αυτό που ψιθυριζόταν έντονα τους τελευταίους μήνες, κάνοντας δήλωση πως αποτελούν το καλύτερο backcourt της διοργάνωσης. Από την άλλη πλευρά, ο κόουτς Κάτας θα στηριχτεί στον εξαιρετικό Λορένζο Μπράουν με τον ελληνικό πάγκο να γνωρίζει βάσιμα πλέον πως μπορεί να παίξει το χαρτί του Καλαϊτζάκη απέναντι του, με καλές πιθανότητες επιτυχίας.

Ένα πέμπτο παιχνίδι είναι πάντα ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα, άσχετα εάν η ιστορία είναι εκκωφαντικά σκληρή με τους φιλοξενούμενους. Ο Παναθηναϊκός πήρε φόρα από τα έγκατα της κολάσεως (1-2  πίσω στη σειρά, μείον επτά στο 35ο λεπτό του τέταρτου ματς) και πλέον τίποτα δεν μοιάζει ικανό να σταματήσει την πορεία του προς το φως.

Bet Builder με Χάντικαπ Παναθηναϊκός -5.5 και Πόντοι Παναθηναϊκός Over 84.5 σε απόδοση 2.13 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog