panatahinaikosbc

Ο Μπεντίλ στον Ντούμπλιεβιτς και… τέλος

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το βράδυ της Παρασκευής (8/11, 9.30 μμ) τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ και έχει την ευκαιρία να χτίσει ένα μικρό σερί νικών στην Ευρωλίγκα, με την προοπτική να το μεγαλώσει την ερχόμενη εβδομάδα κόντρα στην Άλμπα, ξανά στην έδρα του.

Με το πρόγραμμα της Ευρωλίγκα να μην τηρεί το πατροπαράδοτο ένα ματς μέσα, ένα ματς έξω, το τριφύλλι οφείλει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες ώστε να έχει… περιθώριο την εποχή που θα έρθουν τα ματς μακριά από το ΟΑΚΑ. Αν λάβουμε δε υπόψη μας ότι το αήττητο εντός έδρας χάθηκε νωρίς, κόντρα στην Αρμάνι, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει πια το παραμικρό περιθώριο να χάσει στην έδρα του, πόσο μάλλον δε από μια ομάδα όπως η Βαλένθια, που μοιάζει ήδη… αποκλεισμένη από την επόμενη φάση. Άρα όμως και χωρίς άγχος. Οι Ισπανοί δεν έχουν να χάσουν τίποτα άρα πολλά να κερδίσουν. Και αυτό τους κάνει πάρα πολύ επικίνδυνους για μια ομάδα που θα έχει το άγχος της έδρας και του «πρέπει».

Ο δεύτερος παράγοντας που είναι πλεονέκτημα για τους Βαλενθιάνους έχει ονοματεπώνυμο: Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς. Ο 28χρονος παίκτης με την ικανότητα του να παίζει τόσο με πρόσωπο, όσο με πλάτη στο καλάθι  είναι «κίνδυνος-θάνατος» για κάθε αντίπαλο. Με τη διαφορά ότι στον Παναθηναϊκό υπάρχει παίκτης κομμένος και ραμμένος για αυτή την αποστολή: Ο Μπεν Μπεντίλ. Ο πρώην άσος του Περιστερίου ταιριάζει απόλυτα στη σωματοδομή του αντιπάλου του και όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει την υποχρέωση να σταματήσει τον Ντούμπλιεβιτς. Αν τα καταφέρει ο Παναθηναϊκός θα έχει κάνει το μεγαλύτερο βήμα για τη νίκη. Αν όχι, θα πρέπει να μπουν στην εξίσωση και άλλοι παράγοντες, όπως η ευστοχία από τα 6.75 μ., η κυριαρχία στα ριμπάουντ κλπ. Κι αυτό σε κάθε περίπτωση θα δυσκολέψει την αποστολή της ομάδας του κόουτς Πεδουλάκη.

SOKIN