Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μπορούν οι Σέρβοι να κοιτάξουν στα μάτια το θηρίο;

Η δευτεραθλήτρια κόσμου Σερβία επιστρέφει στα διεθνή τουρνουά με όλα της τα όπλα διαθέσιμα. Είναι άραγε η ομάδα που μπορεί να δώσει δύσκολες στιγμές στην TEAM USA στον δρόμο για το χρυσό μετάλλιο;

H δύναμη της εικόνας στο παιχνίδι προετοιμασίας απέναντι στους Γάλλους στη Λυών ήταν αποστομωτική. Η Σερβία του προηγούμενου Μουντομπάσκετ έκανε και πάλι την εμφάνιση της στα διεθνή γήπεδα, παρουσιάζοντας εκείνη την άμυνα-τανάλια και το μπάσκετ συνεργασίας στην επίθεση που την οδήγησε πέρυσι μια ανάσα από την κορυφή του κόσμου. Οι –αρκετά ισχυροί- Γάλλοι έμοιαζαν ανήμποροι να ακολουθήσουν τον ρυθμό του συνόλου του Πέσιτς και όταν κατάφεραν να πλησιάσουν, είδαν  αυτήν την υποδειγματική σερβική εκτέλεση λεπτομερειών υπό πίεση να κρίνει το αποτέλεσμα.

Να φτάσει τελικό: Σερβία σε απόδοση 4.25 στη Stoiximan

Οι Σέρβοι κατεβαίνουν στο Παρίσι βαριά εξοπλισμένοι. Την ίδια στιγμή όλοι μιλούν για τους Καναδούς, τους Γάλλους, τους Γερμανούς ή τους Αυστραλούς, όμως ξεχνούν ότι η Σερβία μάλλον είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη δυναμική στο τουρνουά πίσω από τις ΗΠΑ. Με τον καλύτερο παίχτη του ΝΒΑ, τον καλύτερο FIBA  player και τον πρώην MVP της Ευρωλίγκας στις τάξεις τους, οι «λύκοι» του Πέσιτς βγαίνουν εκεί έξω διψώντας για «αίμα».

Η τριάδα Μίσιτς-Μπογκντάνοβιτς-Γιόκιτς προσδίδει σε αυτό το ρόστερ το ειδικό βάρος για να κοιτάξει τους πάντες στα μάτια. Δίπλα τους ο Πέσιτς έχει μια πλειάδα παιχτών οι οποίοι αποτελούν «σταρ στον ρόλο τους». Αβράμοβιτς, Γκούντουριτς, Πετρούσεφ, Μιλουτίνοφ, Μαρίνκοβιτς συνιστούν ένα δυνατό, άκρως ποιοτικό supporting cast για την ηγεσία των «Πλάβι». Η Σερβία βασίζεται στο γνωστό μπάσκετ υψηλού επιπέδου συνεργασιών σε επίθεση και άμυνα, το οποίο σπάνια βλέπουμε στα διεθνή τουρνουά δεδομένης της μικρής χρονικής διάρκειας που έχουν οι προπονητές για να δουλέψουν με τους παίχτες τους. Ο two-way χαρακτήρας και το υψηλό ΙQ αποτελούν σήμα-κατατεθέν της συγκεκριμένης ομάδας που κατεβαίνει στο Παρίσι με στόχο το Ολυμπιακό μετάλλιο.

Oλυμπιακοί Αγώνες 2024: Νικητής Σερβία σε απόδοση 17.00 στη Stoiximan

Μπορούν άραγε οι Σέρβοι να εγκλωβίσουν σε παιχνίδι μισού γηπέδου την πανίσχυρη TEAM USA και να τις δώσουν μερικές δύσκολες στιγμές; Είναι μια περίπτωση που δεν πρέπει να αποκλείσουμε αν και οι ΗΠΑ είναι ξεκάθαρα το μεγάλο φαβορί στον δρόμο για την κορυφή του βάθρου. Μια πρώτη γεύση θα πάρουμε στις αναμετρήσεις του τρίτου γκρουπ, το οποίο περιλαμβάνει τους δύο αυτούς μονομάχους, το Νότιο Σουδάν και το Πουέρτο Ρίκο. Το κυρίως πιάτο και οι πραγματικά σημαντικές μάχες όμως θα έρθουν στη φάση των νοκ-άουτ, όπου πίεση θα χτυπήσει κόκκινο. Είναι εκεί, όπου οι Σέρβοι έχουν συνηθίσει να «λάμπουν».

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog