Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: “Αιώνιο” ντέρμπι στο 1.90

Η πρώτη μεγάλη μάχη των “αιωνίων” για τη Stoiximan GBL μονοπωλεί το ενδιαφέρον σε ολόκληρη τη μπασκετική Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο και δύο διαφορετικές φιλοσοφίες συγκρούονται, σε μια αναμέτρηση που αναμένεται να μας καθηλώσει.

Νωρίς στη σεζόν η πρώτη μάχη “αιωνίων” για το ελληνικό πρωτάθλημα. Το ΣΕΦ φοράει τα γιορτινά του για να υποδεχτεί δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, οι οποίες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον δρόμο για το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός θα στηριχθεί στην πολύ πιεστική, “φυσική” του άμυνα. Αυτό θα είναι το άρμα μάχης του απέναντι στον πρωταθλητή. Οι γηπεδούχοι θα πιέσουν ψηλά, στοχεύοντας να κάνουν τους χειριστές των πρασίνων να νιώσουν άβολα ώστε να παράγουν λάθη που συνεπάγονται καταστάσεις ανοιχτού γηπέδου. Το κέντρο της ρακέτας και η φθορά του Ματίας Λεσόρ επίσης θα αποτελέσουν βασικούς στόχους στη στρατηγική των ερυθρολεύκων, οι οποίοι θα ακουμπήσουν στο δίδυμο Φαλ-Μιλουτίνοφ και φυσικά στην εξαιρετική κατάσταση του Σάσα Βεζένκοφ. Παίχτης-κλειδί σε αυτό το αγωνιστικό πλάνο ο Μακίσικ. Ο Αμερικανός έχει παράδοση καλών εμφανίσεων απέναντι στο “τριφύλλι” και είναι συμβατός με το τακτικό τρίπτυχο “πίεση-δημιουργία λαθών-ανοιχτό γήπεδο” που θα αποτελέσει τη βάση στο πλάνο των Πειραιωτών.

Ο Παναθηναϊκός έχει τα προβλήματα του αλλά και την αυτοπεποίθηση της ομάδας που μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε, οπουδήποτε. Η ποιότητα των πρασίνων είναι μεγάλη και η αύρα που κουβαλάει αυτό το γκρουπ είναι πλέον διαφορετική μετά τον περυσινό θρίαμβο. Στο ΣΕΦ το “τριφύλλι” θα χρειαστεί πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Έλεγχο της ρακέτας, ριμπάουντ, παιχνίδι χαμηλού αριθμού λαθών. Αυτή θα είναι η δική του βάση. Θα χρειαστεί επίσης μια μεγάλη βραδιά από κάποιον εκ των σολίστ του, Ναν, Σλούκα ή Μπράουν. Ο Τζέριαν Γκραντ θα είναι ο πιο σημαντικός παίχτης ως προς τον έλεγχο του ρυθμού και η άμυνα του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ απέναντι στους πάουερ-φόργουορντ των γηπεδούχων, το βαρόμετρο.

Οι δύο ομάδες είναι πολύ κοντά αγωνιστικά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αναμένεται μεγάλη μάχη η οποία θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Πάμε με το Under 157.5 σε απόδοση 1.90 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog