Group F: H τελευταία ευκαιρία

Ο 6ος  όμιλος είναι από τους πιο πονηρούς της διοργάνωσης. Περιλαμβάνει μεν την φιναλίστ του 2018 Κροατία και το Βέλγιο, αλλά τόσο το Μαρόκο, όσο και ο Καναδάς, δεν είναι αμελητέες ποσότητες και μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στον οποιονδήποτε.

 

To Παγκόσμιο παίζεται στη Stoiximan με Seri, Bet Builder και αμέτρητα ειδικά για σκόρερ, κάρτες & κόρνερ!

 

Κροατία

Σταθερή στο ραντεβού της στις μεγάλες διοργανώσεις. Μετά την ανεξαρτησία της έχει απουσιάσει μόνο σε δύο (το Euro 2000 και το Μουντιάλ 2010). Με τον τελικό του 2018 και τον μικρό τελικό του 1998 να αποτελούν τεράστια επιτεύγματα για το μέγεθος της σαν χώρα και τον πληθυσμό της.

Από την μεγάλη ομάδα του 2018 έχουν αλλάξει πολλά και αρκετοί παίκτες έχουν αποσυρθεί. Ο Λούκα Μόντριτς όμως παραμένει, ακόμη και στα 36 του, ο ακρογωνιαίος λίθος της Εθνικής Κροατίας. Το μεγάλο ατού της Κροατίας, παραμένει η τρομερά ποιοτική της μεσαία γραμμή. Το πρόβλημα είναι ότι μετά την απόσυρση του Μάντζουκιτς, της λείπει εκείνος ο παίκτης που θα στείλει τη μπάλα στο πλεκτό.

Πού μπορεί να φτάσει

Το πιο μεγάλο πρόβλημα των Κροατών, είναι ότι μετά τον τελικό του 2018, ο επόμενος στόχος μιας ομάδας, είναι αυτεπάγγελτα ο τελικός. Όσο όμως κι αν έχει ταλέντο, ο κύκλος της μεγάλης ομάδας έχει κλείσει, ενώ το σταύρωμα με το πιθανότατο σταύρωμα με Γερμανία ή Ισπανία στη φάση των «16», στενεύει απότομα τον ορίζοντα. Το ενδεχόμενο να αποκλειστεί στη φάση των «16» μας προσφέρεται σε απόδοση 2,25.

 

Βέλγιο

Για το Βέλγιο ισχύουν σχεδόν «καρμπόν» τα όσα προαναφέραμε για την Κροατία. Με μία ειδοποιό διαφορά. Για τη χρυσή γενιά του Βελγίου, το τουρνουά του Κατάρ είναι το «κύκνειο άσμα» της, όπως ακριβώς ήταν για τους Κροάτες το 2018.

Παράλληλα ο Ρομπέρτο Μαρτίνες είναι πια χρόνια στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων» και οι παίκτες του έχουν αφομοιώσει στο μέγιστο βαθμό το 3-4-3 που εφαρμόζει στο τερέν. Μειονέκτημα το ότι πρόκειται για ουσιαστικά μονολιθικό προπονητή του «όλα ή τίποτα», χωρίς κάποιο πραγματικό «plan b», τη στιγμή που η άμυνα του δεν είναι μνημείο αξιοπιστίας. Ο δε τραυματισμός του Λουκάκου, είναι σημαντική απώλεια.

Πού μπορεί να φτάσει  

Οι πιο απαισιόδοξοι, βλέπουν το Βέλγιο να φτάνει μέχρι τη φάση των «16», ενδεχόμενο που έχει απόδοση 2,10 στην Stoiximan. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τόσο ο Καναδάς, όσο και το Μαρόκο, μπορεί να αποδειχθούν πολύ σκληρά καρύδια. Οι εμβληματικοί παίκτες του Βελγίου θα έχουν και το επιπλέον βάρος ότι είναι η τελευταία τους ευκαιρία για την υπέρβαση  και δεν είναι λίγες οι φορές που είδαμε φαβορί να καταρρέουν στο βάρος μιας τέτοιας προσδοκίας.

 

Μαρόκο

Τα «Λιοντάρια του Άτλαντα» είναι ιδιάζουσα περίπτωση. Παρότι πέρασαν με εμφατικό τρόπο στην τελική φάση, οι εντάσεις και τα εσωτερικά προβλήματα ήταν στην ημερησία διάταξη, με αποτέλεσμα την αποπομπή του Βαχίντ Χαλίλοζιτς. Ο διάδοχος του πάντως, Βαλίντ Ρεγκραγκί είναι ένας εξαιρετικός νέας κοπής αποδοχής που τυγχάνει κοινής αποδοχής. Και αυτό για μια ομάδα με πλεόνασμα ταλέντου, αλλά πολύ ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία, ίσως αποδειχθεί ο θεμέλιος λίθος για κάτι πολύ καλό.

Πού μπορεί να φτάσει

Τα πάντα ή σχεδόν, θα εξαρτηθούν από το πρώτο παιχνίδι με την Κροατία. Το Μαρόκο έχει την ποιότητα να κοντράρει τους Κροάτες και εάν πάρει αποτέλεσμα τα πάντα είναι πιθανά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Μαροκινοί, για διάφορους λόγους, δεν φοβούνται τους Βέλγους και δεν αποκλείεται να κάνουν την μεγάλη έκπληξη και να φτάσουν μέχρι τη φάση των «16» (απόδοση 5,00)

 

Καναδάς

Ο Καναδάς ξαναπαίρνει μέρος σε τελική φάση διοργάνωσης Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 36 χρόνια! Και δεν τα κατάφερε απλώς, αλλά το έκανε με τον πιο εμφατικό τρόπο και εξαιρετικές εμφανίσεις. Η αλήθεια είναι ότι διαθέτει με διαφορά την καλύτερη φουρνιά ποδοσφαιριστών της ιστορίας του (με μπροστάρη τον Αλφόνσο Ντέιβις της Μπάγερν) και όποιος τον υποτιμήσει θα το πληρώσει ακριβά.

Πού μπορεί να φτάσει

Κομβικό κι εδώ το πρώτο παιχνίδι με το Βέλγιο. Με δεδομένο ότι ο Καναδάς θα είναι μια από τις συν-διοργανώτριες χώρες του Μουντιάλ 2026  το να κάνει μια καλή πορεία στο Κατάρ θα ήταν εξαιρετική κληρονομιά. Το να περάσει τη φάση των ομίλων και να αποκλειστεί στη φάση των «16» έχει απόδοση 4,50.

 

Ειδικά στοιχήματα 6ου Ομίλου

  • Με βάση την ανάλυση μας, θεωρούμε ότι το στοίχημα με την μεγαλύτερη αξία στον 1ο όμιλο, είναι το να προκριθεί κάποιο αουτσάιντερ, είτε το Μαρόκο σε απόδοση 3,15 είτε ο Καναδάς σε απόδοση 4,00.
  • Δεν είναι καθόλου τυχαίο το πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε έναν γαλαξία αστέρων σαν την Μάντσεστερ Σίτι, ξεκινάει το σχεδιασμό του με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ο Βέλγος δημιουργεί και σκοράρει με όλους τους πιθανούς τρόπους και σε συνδυασμό με ότι ο Λουκάκου δεν είναι στο 100% πιθανότατα θα βγει πρώτος σκόρερ του Βελγίου, ενδεχόμενο που πληρώνει 4,50
  • «Το μόνο που δεν έχουμε κάνει μαζί είναι να… κοιμηθούμε», δήλωνε πρόσφατα ο Γκουαρδιόλα για τον Ντε Μπρόινε. Το να βγει λοιπόν πρώτος σκόρερ σε ολόκληρο τον 6ο όμιλο, έχει απόδοση 15,00!!

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.