Ολυμπιακός-ASVEL: Φρεσκάρισμα, Πετρούσεφ και 2.89

Το τραίνο του Ολυμπιακού πρέπει να ξαναμπεί στις ράγες αφήνοντας γρήγορα πίσω του την άσχημη βραδιά της Κωνσταντινούπολης. Η επίσκεψη της ASVEL στο ΣΕΦ προσφέρεται για μια τέτοια επιστροφή.

Η δύσκολη βραδιά ήρθε τελικά για τους ερυθρόλευκους μετά από καιρό. Το σερί νικών σταμάτησε στην Κωνσταντινούπολη και απέναντι σε μια Αναντολού που κατέθεσε «ψυχή και σώμα» για να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες μπορεί να έχει για συμμετοχή στο Play-In.

Πλέον στο Φάληρο έρχεται η γαλλική ASVEL, η οποία στρίμωξε τη Μακάμπι το βράδυ της Τρίτης στο Βελιγράδι. Οι Γάλλοι έκαναν έναν πολύ καλό παιχνίδι επιθετικά με άξονες τους Φαλ-Λι-Ντε Κολό, όμως προδόθηκαν από τις σημαντικές αμυντικές τους αδυναμίες. Σε αυτές θα εστιάσουν οι ερυθρόλευκοι, χαράσσοντας το πλάνο για το σημερινό ματς.

Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν ότι η ομάδα της Λυών έχει συγκεκριμένες παθογένειες στα μετόπισθεν οι οποίες συνδέονται με κομμάτια του παιχνιδιού όπου η ελληνική επίθεση είναι αρκετά αποτελεσματική. Καταστάσεις στο χαμηλό ποστ (Μουσταφά Φαλ), Pick & Roll-δράσεις (Ράιτ), στατική εκτέλεση (Πίτερς, Κάνααν, Λαρεντζάκης), «κοψίματα» μακριά από τη μπάλα (Πίτερς, Παπανικολάου). Οι Πειραιώτες μπορούν να παράγουν σε συνέχεια και πατώντας σε διαφορετικού τύπου εκτελέσεις στο μισό γήπεδο.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας θα προσπαθήσει να κρατήσει φρέσκια την ομάδα του ώστε να αναρρώσει σωματικά πιο εύκολα, βγαίνοντας από αυτήν την εβδομάδα διπλών παιχνιδιών. Αναμένεται λοιπόν να δώσει χρόνο σε παιδιά που δεν πήραν «χοντρά» λεπτά στην αναμέτρηση με την Αναντολού. Οι Λαρεντζάκης, Ράιτ, MακΚίσικ (μπορεί να έχει μια καλή βραδιά σήμερα) και Πετρούσεφ λογικά θα πάρουν περισσότερα λεπτά ενώ είναι μια ευκαιρία και για τον Ουίλιαμς-Γκος να επιστρέψει στο καλό μπάσκετ μετά την τελευταία μέτρια βραδιά του, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Ουόκαπ θα χρειαστεί ξεκούραση.

Οι γηπεδούχοι θα χτυπήσουν με τους περιφερειακούς εκτελεστές τους στο μισό και στο ανοιχτό γήπεδο, θα επιτεθούν στο καλάθι ενεργοποιώντας κοψίματα και θα στοχεύσουν να κρατήσουν χαμηλά παραγωγικά τη γαλλική ομάδα με τη γνωστή «φυσική» τους άμυνα. Είναι σημαντικό να τελειώσουν τη δουλειά εξοικονομώντας δυνάμεις (όσο αυτό είναι δυνατό σε ένα παιχνίδι Ευρωλίγκας), χτίζοντας παράλληλα την αυτοπεποίθηση τους για τη δύσκολη συνέχεια.

Bet Builder με Χάντικαπ Ολυμπιακός-7.5 και Filip Petrusev Πόντοι 7+ σε απόδοση 2.89 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog