Ολοκληρώνονται τα πρώτα ματς των «16»

Το πρόγραμμα του Champions League περιλαμβάνει απόψε τα δύο αναμετρήσεις σε Λονδίνο και Λεβερκούζεν, που κλείνουν τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «16».

Arsenal-Monaco

H Monaco έφτασε στους «16» παίρνοντας την πρώτη θέση στον όμιλό της και μάλιστα δεχόμενη μόλις ένα γκολ. Η Arsenal έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης σε αυτή τη φάση τα τελευταία τέσσερα χρόνια (δύο από Bayern, μία από Barcelona και μία από Milan).

Η Arsenal (φαβορί στο 1,55 στον Stoiximan.gr) ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Premier League μετά τη νίκη της επί της Crystal Palace με 1-2, αλλά αυτό δεν καθησυχάζει τον Arsene Wenger, καθώς έχει απόσταση μόλις ενός βαθμού, από την τέταρτη Manchester United, δύο από την πέμπτη Southampton και τριών από την έκτη Liverpool. Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από αγωνιστική σε αγωνιστική.

Θα ξεκουραστεί κατά πάσα πιθανότητα ο Jack Wilshere, ενώ δεν είναι διαθέσιμοι οι Aaron Ramsey, Mikel Arteta, Abou Diaby και Mathieu Debuchy.

Η Monaco προέρχεται από εκτός έδρας νίκη στο ντέρμπι με τη Nice με 0-1 παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το πρώτο ημίχρονο και βρίσκεται στην τέταρτη θέση της Ligue 1, επτά βαθμούς από την τρίτη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του επόμενου Champions League και ενώ οι διώκτες της για την τέταρτη θέση ακολουθούν με πολύ μικρή διαφορά, ενός και δύο βαθμών.

Εκτός είναι οι Jeremy Toulalan (τιμωρία), Ricardo Carvalho και Andrea Raggi, ενώ αμφίβολοι είναι οι Yannick Ferreira-Carrasco και Joao Moutinho.

Πιθανές συνθέσεις:

Arsenal: Ospina, Chambers, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Coquelin, Cazorla, Welbeck, Özil, Sánchez, Giroud

Monaco:  Subašić, Fabinho, Carvalho, Kurzawa, Raggi, Dirar, João Moutinho, Kondogbia, Bernardo Silva, Berbatov, Ferreira-Carrasco

 

Bayer Leverkusen-Atletico Madrid

3.25-3.26-2.57 με 0% ΓΚΑΝΙΟΤΑ στον Stoiximan.gr

H Bayer προέρχεται από την εκτός έδρας ισοπαλία με 2-2 με την Augsburg, δεχόμενη το δεύτερο γκολ στο 94’ από τον αντίπαλο τερματοφύλακα! Έτσι δεν κατάφερε να ξεπεράσει την αντίπαλό της και παρέμεινε έκτη στη Bundesliga, δύο βαθμούς από την τέταρτη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και τέσσερεις από την τρίτη, που οδηγεί απευθείας στους ομίλους.

Εκτός από το σημερινό παιχνίδι είναι οι Kruse, Ömer (τιμωρία), Jedvaj και Bender.

Η Atletico ξεπέρασε άμεσα την ήττα από τη Celta και επικράτησε εντός έδρας της Almeria με 3-0, πετυχαίνοντας, μάλιστα, όλα τα γκολ μέχρι το 29’. Η ομάδα του Diego Simeone είναι στην τρίτη θέση της Primera Division, τρεις βαθμούς πίσω από την Barcelona και επτά από την πρώτη Real Madrid, ενώ την ακολουθεί στης τρεις βαθμούς η Valencia. Σίγουρα εκτός είναι ο Koke, ενώ αμφίβολος είναι ο Arda Turan.

Πιθανές συνθέσεις:

Bayer: Leno; Castro, Spahić, Papadopoulos, Wendell; Reinartz, Rolfes; Bellarabi, Çalhanoğlu, Son; Drmić.

Atletico: Moyà; Juanfran, Godín, Miranda, Siqueira; Saúl, Gabi, Tiago, Raúl García; Griezmann, Mandžukić.