Lionel Messi

Σε Μάντσεστερ και Τορίνο τα φώτα

Ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «16» του Champions League. Απόψε, το ενδιαφέρον στρέφεται σε Μάντσεστερ και Τορίνο.

Manchester City – Barcelona

3.92-3.66-2.10 με 0% ΓΚΑΝΙΟΤΑ στον Stoiximan.gr

Déjà vu για τις δύο ομάδες, που συναντήθηκαν και πέρυσι στην ίδια ακριβώς φάση του θεσμού, με τους Ισπανούς να προκρίνονται με δύο νίκες.

Η Man City προέρχεται από ευρεία νίκη επί της Newcastle (5-0), με την οποία μείωσε τη διαφορά από την πρώτη, στην Premier League, Chelsea στους πέντε βαθμούς. Μοναδικό πρόβλημα, αλλά σημαντικό, για τον Manuel Pellegrini είναι η απουσία του Yaya Toure, που είναι τιμωρημένος.

Η Barcelona μετά από έντεκα συνεχόμενες νίκες, ηττήθηκε και μάλιστα εντός έδρας στο πρωτάθλημα από τη Malaga με 0-1, δεχόμενη γκολ στο 7’ και μη μπορώντας ούτε να ισοφαρίσει. Έτσι, η Real Madrid ξέφυγε και πάλι με τέσσερεις βαθμούς διαφορά στην κορυφή της Primera Division. Απουσιάζουν για τον Luis Enrique οι Douglas και Vermaelen.

Πιθανές συνθέσεις:

Manchester City: Hart, Zabaleta, Mangala, Kompany, Clichy, Fernandinho, Fernando, Nasri, Silva, Milner, Aguero

Barcelona: Bravo, Alba, Mascherano, Piqué, Alves, Iniesta, Busquets, Rakitić, Neymar, Messi, Suárez

 

Juventus – Borussia Dortmund

Οι δύο ομάδες συναντιούνται για πρώτη φορά μετά τον τελικό του 1997, στον οποίο επικράτησε η Borussia με 3-1.

Η Juventus (φαβορί στο 2,05 στον Stoiximan.gr) είναι αήττητη σε 21 παιχνίδια και προέρχεται από ακόμα μια νίκη, εντός έδρας με την Atalanta με 2-1, όπου έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά με δύο γκολ σε έξι λεπτά γύρισε το παιχνίδι. Μετά και την ισοπαλία της Roma, η Juve έχει πλέον διαφορά εννιά βαθμών στην κορυφή της Serie A. Για το αποψινό παιχνίδι, εκτός είναι ο Marrone, και αμφίβολοι οι Barzagli και Matri.

Η Borussia, παρότι ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της μετά τη διακοπή με ήττα, έχει κερδίσει τα επόμενα τρία παιχνίδια της και έχει ανέβει στη δωδέκατη θέση της βαθμολογίας στη Bundesliga. Απέχει μόνο τρεις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά δείχνει ότι έχει αρχίσει να ξαναβρίσκει τη φόρμα της και λογικά δεν θα κινδυνεύσει στη συνέχεια. Δεν είναι διαθέσιμος ο Grosskreutz, ενώ είναι αμφίβολοι οι Kehl, Durm και Kampl.

Πιθανές συνθέσεις:

Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Pogba, Pirlo, Marchisio, Vidal; Tevéz, Morata

Borussia Dortmund: Weidenfeller, Piszczek, Παπασταθόπουλος, Hummels, Schmelzer; Bender, Gündoğan, Błaszczykowski, Kagawa, Reus, Aubameyang