Όλα τα φώτα στον Μπολτ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Πεκίνο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, με τους αθλητές να δίνουν μάχες για τη μεγάλη διάκριση. Ο Τζαμαϊκανός, Γιουσέιν Μπολτ έχει μετατρέψει τη διοργάνωση σε one man show με τις επιδόσεις του αλλά και την θεαματική του πτώση στον γύρο θριάμβου. Η συγγνώμη του εικονολήπτη και το δώρο (videos).

Τα φώτα της δημοσιότητας παγκοσμίως έκλεψε για ακόμη μία φορά το «χρυσό παιδί» του στίβου, Γιουσέιν Μπολτ. Ο Μπολτ επικράτησε στα 100 μέτρα με χρόνο 9,79 κυριαρχώντας οριακά του μεγάλου αντιπάλου του, Αμερικανού, Τζάστιν Γκάτλιν ο οποίος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με χρόνο 9,80.

Mετά την επικράτηση του στα 100 μέτρα, ο Μπολτ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο αγώνισμα που λατρεύει, τα 200 μέτρα. Ο Τζαμαϊκανός επικράτησε και εκεί του Τζάστιν Γκάτλιν, αρκετά ευκολότερα αυτή τη φορά (19,55 ο χρόνος του νικητή, με 19,74 δεύτερος ο Αμερικανός) κατακτώντας το τέταρτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιό του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 200 μέτρα.

Και αν νομίζετε ότι ο Τζαμαϊκανός σουπερσταρ σταμάτησε μετά τις δύο κούρσες να προσφέρει στιγμιότυπα, κάνετε λάθος. Άθελά του, χάρισε ένα από τα… κορυφαία της διοργάνωσης, όταν κατά τον γύρο θριάμβου στη «Φωλιά του Πουλιού», ένας εικονολήπτης τον… ανέτρεψε με τους δύο να σωριάζονται στο έδαφος!

H ιστορία δεν τελειώσε εδώ καθώς σε λιγότερο από 24 ώρες οι δρόμοι των δύο πρωταγωνιστών του συμβάντος συναντήθηκαν και πάλι. Μετά την απονομή των μεταλλίων στα 200 μέτρα, ο εικονολήπτης, Σονγκ Τάο,που εργάζεται για το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV πλησίασε τον Τζαμαϊκανό πρωταθλητή.

Ο κάτοχος 11 χρυσών μεταλλίων τον αναγνώρισε, του έδωσε το χέρι και δέχθηκε το δώρο του Σονγκ, ένα κόκκινο βραχιόλι φιλίας για να το φοράει σαν φυλαχτό στο χέρι του. Με αυτό τον τρόπο ο άτυχος εικονολήπτης, ζήτησε συγγνώμη από για το ατύχημα που προκάλεσε, η οποία έγινε δεκτή από Μπολτ, σε μία όμορφη σκηνή που κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες.