NBA Picks 26/10: Συσπείρωση στη Νέα Ορλέανη

 

Οι «κεραυνοί» των τραυματισμών χτύπησαν την Νέα Ορλέανη με τους Πέλικανς να φιλοξενούν σήμερα τους πολύ φιλόδοξους φέτος Μαβς. Συσπείρωση ή κατάρρευση για την ομάδα του Ουίλι Γκριν;

 

Ξεκινάμε από την «Πόλη του Μισοφέγγαρου», την υπέροχη Νέα Ορλεάνη όπου οι Pelicans υποδέχονται τους Ντάλας Μάβερικς. Το ματς απέναντι στους Τζαζ  «γέννησε» προβλήματα για την ομάδα του Willie Green η οποία έχασε -εκτός της νίκης- τον Brandon Ingram και παράλληλα είδε τον Zion Williamson να κληροδοτεί επίσης ένα πρόβλημα τραυματισμού (στον γοφό).

LIVE Streaming όλα τα παιχνίδια του ΝΒΑ στη Stoiximan! (Όροι & προϋποθέσεις)

Oι γηπεδούχοι λοιπόν πιθανόν θα εμφανιστούν σήμερα στην αναμέτρηση με το Ντάλας χωρίς τα δύο μεγάλα τους επιθετικά όπλα (ο Zion είναι αμφίβολος). Οι Μαβς δεν είναι η καλύτερη ομάδα που θα μπορούσαν να βρουν μπροστά τους τη συγκεκριμένη στιγμή. Το σύνολο του Τζέισον Κιντ διέλυσε το Μέμφις την Κυριακή (137-96) κυριαρχώντας στη ρακέτα και παίζοντας συνολικά ολοκληρωτικό μπάσκετ . Οι Τεξανοί έχουν διατηρήσει τις αμυντικές αρχές που αποτέλεσαν τη βάση στην περυσινή αγωνιστική τους φιλοσοφία και στο ξεκίνημα της σεζόν δείχνουν ιδιαίτερα παραγωγικό στο άλλο μισό του γηπέδου, με τον Κρίστιαν Γουντ να προσφέρει τεράστια ώθηση στο σκοράρισμα ερχόμενος από τον πάγκο.

Οι Μαβς έχουν καλό μομέντουμ και πηγαίνουν στη Λουιζιάνα ως φαβορί για τη νίκη όμως οι Pelicans έχουν βάθος και οι πιθανές απουσίες θα τους συσπειρώσουν. Ο Willie Green θα ακουμπήσει στο McCollum και στον πάγκο του ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να κρατήσει τους Μαβς χαμηλά στο σκορ, ώστε να είναι πραγματικά ανταγωνιστικός. Οι δύο ομάδες παρουσιάζουν τους καλύτερους δείκτες στη λίγκα σε όρους rebounding ενώ οι Μαβς αρέσκονται στο να ελέγχουν τον ρυθμό, πηγαίνοντας το παιχνίδι στο μισό γήπεδο.

Bet Builder με Χάντικαπ Νιου Όρλεανς Πέλικανς +10.5 και Πόντοι Under 230.5 σε απόδοση 2.03 στη Stoiximan

 

Μεταφερόμαστε στην πρωτεύουσα όπου οι Ουίζαρντς υποδέχονται τους Πίστονς. Και οι δύο ομάδες μετρούν ρεκόρ 1-2 στο ξεκίνημα της σεζόν. Οι «Μάγοι» έδωσαν μεγάλη μάχη προ ημερών στο Κλίβελαντ, χάνοντας στην παράταση από τους αναβαθμισμένους Καβς. Τα ριμπάουντ, η άμυνα στον Ντόνοβαν Μίτσελ και η αφλογιστία στο έξτρα πεντάλεπτο κόστισε στην Ουάσινγκτον ένα σπουδαίο διπλό. Πλέον η ομάδα του Wes Unseld Jr. θα προσπαθήσει να ματσάρει την ήττα αυτή, κερδίζοντας το εντός έδρας παιχνίδι με το Ντιτρόιτ.

Στη δεύτερη χρονιά του Cade Cunningham στη Motor City, οι Πίστονς προσπαθούν να κάνουν το επόμενο βήμα, παρουσιάζοντας ένα νεανικό και βελτιωμένο σε σχέση με πέρυσι σύνολο. Oι επιλογές τους στο περασμένο ντραφτ (Ivey-Dulen) μοιάζουν εξαιρετικές και πλέον πρέπει να περπατήσουν το μονοπάτι της ανάπτυξης.  Τα «Πιστόνια» παίζουν σε υψηλό τέμπο, έχουν πλέον τον Μπόγιαν Μπογκνάντοβιτς δίπλα στον Saddiq Bey στα forwards και τον ρούκι Jaden Ivey στο backcourt (17.7 πόντοι-6.0 τελικές πάσες) όμως αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα στα μετόπισθεν. Η άμυνα τους θέλει αρκετή δουλειά στην παρούσα φάση και αυτό είναι ένα στοιχείο που οι Ουίζαρντς , με τους Μπιλ-Πορζίνγκις-Κούζμα, θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν.

Oι γηπεδούχοι έχουν ποιότητα και κίνητρο (Μπιλ στην πρώτη χρονιά ολοκαίνουργιου συμβολαίου, Κούζμα στην τελευταία χρονιά του δικού του). Εάν ο Πορζίνγκις μείνει (όσο αυτό είναι δυνατό) υγιής και οι παίχτες-ρόλων τους (Avdija-Gafford) υποστηρίξουν τον βασικό κορμό, θα είναι σε θέση να ανταγωνιστούν στη φετινή Ανατολή.

Bet Builder με Νικητής Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και Πόντοι Over 212.5 σε απόδοση 2.13 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr