NBA Picks 25/10: Στροφή στην παράδοση

Aπό την Νέα Υόρκη στη Φιλαδέλφια και από εκεί στο Σικάγο. Οι επιλογές μας από το  σημερινό μενού του ΝΒΑ αφορούν τις μεγάλες, παραδοσιακές δυνάμεις της Ανατολικής ακτής.

 

Ξεκινάμε τη βόλτα μας στα γήπεδα  του ΝΒΑ από την «πιο φημισμένη αρένα του πλανήτη», το θρυλικό Madison Square Garden. Ένα μέρος που ασκεί τεράστια γοητεία στον επισκέπτη έχοντας τη δική του, ξεχωριστή αισθητική και μια τεράστια παράδοση να το συνοδεύει.

Στο «Μεγάλο Μήλο» υπάρχει αισιοδοξία φέτος. Οι Νικς  δείχνουν ένα καλό πρόσωπο στο ξεκίνημα της σεζόν μετρώντας μια εύκολη νίκη επί των Πίστονς και μια οριακή ήττα στην παράταση από το Μέμφις, στη φετινή  πρεμιέρα της ομάδας. Είναι θετικό σημάδι ότι παρουσίασαν ένα  ισορροπημένο πρόσωπο σε αυτά τα δύο παιχνίδια, αποδίδοντας καλά και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

LIVE Streaming όλα τα παιχνίδια του ΝΒΑ στη Stoiximan! (Όροι & προϋποθέσεις)

Οι Νικς δεν υπέγραψαν κάποιον σούπερ-σταρ το καλοκαίρι όμως κατάφεραν να αποκτήσουν μεγαλύτερο βάθος στη γραμμή ψηλών με τον Hartenstein και βρήκαν μια ηγετική φυσιογνωμία στο πρόσωπο του Jalen Brunson ο οποίος ερχόταν από καταπληκτικά playoffs με τους Μαβς. Παρακολουθώ τον νέο PG των Νικς από πολύ μικρή ηλικία. Toν θαύμασα το καλοκαίρι του 2015 με την U19 στο Ηράκλειο όταν ήταν ο παίχτης που έκανε τη διαφορά για τους Αμερικανούς απέναντι στην ελληνική ομάδα, σκοράροντας 30 πόντους με πολλά clutch plays και οδηγώντας ένα σύνολο που διέθετε παίχτες όπως ο Tatum και ο Giles στη νίκη. Ο Brunson έχει γεννηθεί για να παίξει στους Νικς. Πρόκειται για μια κίνηση άκρως συμβατή με το DNA του οργανισμού.

Το Ορλάντο βρίσκεται σε φάση ανοικοδόμησης. Έχει ξεκινήσει τη σεζόν με 0-3 αλλά αυτό είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τους ιθύνοντες των Μάτζικ, οι οποίοι είχαν την τύχη να επιλέξουν στο Νο1 του ντραφτ -λίγους μήνες πριν- τον εξαιρετικό φόργουορντ του Ντιούκ, Paolo Banchero. O 20χρονος Αμερικανός με Ιταλικές ρίζες, έχει δείξει πολύ καλά δείγματα στο ξεκίνημα της χρονιάς μετρώντας 23.3 πόντους, 8.7 ριμπάουντ, 3.3 ασίστ και 2.0 τάπες στα τρία πρώτα παιχνίδια. Μαζί με τον Franz Wagner συνθέτουν ένα ταλαντούχο δίδυμο στα forwards και μοιάζουν έτοιμοι να οδηγήσουν τον νεανικό πυρήνα των Μάτζικ στην επόμενη ημέρα με επιτυχία.

Οι Νικς είναι η καλύτερη ομάδα στο ματσάρισμα. Tο δείγμα είναι ακόμα μικρό όμως μετά από δύο αναμετρήσεις έχουν τον χαμηλότερο δείκτη λαθών (TOV%) και το καλύτερο AST/TO Ratio στη λίγκα. Πιθανόν δεν θα έχουν τόσο εύκολη αποστολή όσο φαίνεται αλλά οφείλουν να κερδίζουν τέτοιες αναμετρήσεις για να κοιτάξουν ψηλά φέτος.

Bet Builder με Χάντικαπ Νιου Γιορκ Νικς -4.5 και  Jalen Brunson Ασίστ 5+ σε απόδοση 2.07 στη Stoiximan

 

Γκρίνια από νωρίς στη Φιλαδέλφεια φέτος με τους Σίξερς να ξεκινούν με τρεις ήττες μια σεζόν η οποία υποτίθεται πως θα τους φέρει ό,τι έχουν νοσταλγήσει τα τελευταία (πολλά) χρόνια. Η ομάδα της Philly ηττήθηκε από τους κυρίως ανταγωνιστές της στην Ανατολή (Σέλτικς, Μπακς) δίνοντας μάχη στις δύο πρώτες αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου, όμως η εικόνα της στην  τελευταία αποτυχία απέναντι στους Σπερς πυροδότησε αντιδράσεις.

O Nτοκ Ρίβερς λοιπόν βρίσκεται σε πίεση από τον Οκτώβριο. Οι Σίξερς βασίζονται πολύ στο παιχνίδι προσωπικής φάσης και παίζουν στο χαμηλότερο τέμπο στη λίγκα. Η άμυνα τους είναι ακόμα ασύνδετη.  Θα χρειαστούν κάτι παραπάνω από τις μεγάλες εμφανίσεις του Embiid  και την άνοδο του Maxey για να ανταγωνιστούν για την κορυφή της Ανατολής. Σίγουρα έναν πιο σταθερό Τζέιμς Χάρντεν.

Οι Πέισερς είναι αρκετά παραγωγικοί στο ξεκίνημα τους, έχοντας σκοράρει 258 (!) πόντους στα δύο πιο πρόσφατα παιχνίδια τους. Ο Bennedict Mathurin (24.0 πόντοι με 52.4% στα τρίποντα και  6.3 ριμπάουντ) έχει κλέψει την παράσταση και μαζί με τον Haliburton έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικό δίδυμο που μπορεί να πληγώσει την άμυνα των Σίξερς. Oι γηπεδούχοι  είναι το φαβορί, δεν χωρά καμία αμφιβολία περί τούτου. Θα έχει όμως ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση της άμυνας τους απέναντι στα όπλα της Ιντιάνα.

Bet Builder με Xάντικαπ Ιντιάνα Πέισερς +16.5 και Tyrese Haliburton Πόντοι 18+ σε απόδοση 2.25 στη Stoiximan

Η τελευταία μας στάση για απόψε θα γίνει στην «Πόλη των Ανέμων. Ντέρμπι από τα παλιά στο United Center με τους Μπουλς να υποδέχονται τους αήττητους Σέλτικς, ελπίζοντας ότι θα επιστρέψουν στις νίκες και στο καλό μπάσκετ.

Οι «Ταύροι» έχουν κάνει ένα σχετικά «αργό» ξεκίνημα. Η απουσία του Ball έχει επιδράσει (όπως αναμενόταν) σημαντικά στο παιχνίδι της ομάδας η οποία προσπαθεί να προσαρμοστεί, βρίσκοντας εναλλακτικούς τρόπους ανάπτυξης στο επιθετικό κομμάτι. Οι παραγωγικοί δείκτες του συνόλου του Ντόνοβαν είναι χαμηλοί ενώ το Σικάγο θα πρέπει να βελτιώσει την εικόνα του και στο κομμάτι του ριμπάουντ. Η επιστροφή του LaVine (είχε 23 πόντους στο φετινό ντεμπούτο του) είναι ένα καλό νέο όμως οι Μπουλς θα χρειαστούν περισσότερη ώθηση από τους παίχτες-ρόλων τους για να ανέβουν επίπεδο αγωνιστικά.

Οι Σέλτικς μοιάζουν να συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν πέρυσι. Μπορεί η άμυνα τους να θέλει χρόνο ακόμα(πολύ λογικό), όμως η επίθεση τους πετάει φωτιές και οι Τέιτουμ-Μπράουν δείχνουν γιατί αποτελούν το πιο «φονικό» δίδυμο της λίγκας αυτήν τη στιγμή.

Το παιχνίδι στο Σικάγο δεν θα είναι εύκολο για τους «Κέλτες» καθώς οι Μπουλς θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο την επιστροφή στις νίκες, θέλοντας να δείξουν στο κοινό τους ότι μπορούν να ανταγωνιστούν τους καλύτερους.

Bet Builder με  Χάντικαπ Σικάγο Μπουλς +10.5 και Marcus Smart Κλεψίματα 1+ σε απόδοση 2.01 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr