NBA: Οι top performers των playoffs

Με γεμάτες ή άδειες κερκίδες, η λάμψη των αστέρων του ΝΒΑ παραμένει εκτυφλωτική. Πολύ περισσότερο δε, όταν κάνει την εμφάνιση της στην ώρα της κρίσεως. Αυτοί είναι οι καλύτεροι, οι πιο επιδραστικοί ίσως, παίχτες των φετινών playoffs του ΝΒΑ.

 

NBA στη Stoiximan με Live Streaming* (Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

 

Tζαμάλ Μάρεϊ (Νάγκετς)
Τα στατιστικά: 26.6 πόντοι με 47.7% στο τρίποντο, 5.0 ριμπάουντ, 6.5 ασσίστ
Η έκρηξη του Μάρεϊ αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς των φετινών playoffs του ΝΒΑ. Ο πόιντ γκαρντ των Νάγκετς έχει εκτοξεύσει την απόδοση του σε σχέση με την κανονική περίοδο παρασέρνοντας συμπαίχτες και αντιπάλους. Στο πρόσωπο του απεικονίζεται η άρνηση της ομάδας του Ντένβερ να παραδοθεί όταν, σε πολλές περιπτώσεις, αυτή έμοιαζε να πέφτει στο καναβάτσο. Ο Μάρεϊ είναι ασυγκράτητος, παίζοντας στο επίπεδο ενός σούπερ-σταρ από το ξεκίνημα της post season, με πολλά clutch plays και παροιμιώδη ικανότητα να εμπνεύσει το σύνολο.

 

Άντονι Ντέιβις (Λέικερς)
Τα στατιστικά: 28.5 πόντοι, 10.0 ριμπάουντ, 3.7 ασσίστ
Στην ομάδα του Λεμπρόν Τζέιμς, ο Άντονι Ντέιβις παίρνει σταδιακά τη σκυτάλη του Νο1 παίχτη των «Λιμνανθρώπων» από τον «Βασιλιά». Αυτό ήταν το πλάνο από την αρχή άλλωστε. Ο Ντέιβις είναι ο πρώτος σκόρερ μεταξύ των παιχτών που συνεχίζουν στα playoffs του ΝΒΑ και πρόσφατα (στον δεύτερο τελικό) έβαλε το σουτ που έχει αλλάξει το ρου της σειράς με τους Νάγκετς και ίσως αποδειχθεί και το καθοριστικό για την κατάκτηση της Δύσης. Έχει όλο το πακέτο για να κυριαρχήσει και στις δύο πλευρές του παρκέ ενώ φέτος, δίπλα στον Λεμπρόν, αρχίζει να σφυρηλατεί χαρακτήρα νικητή.

 

ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λέικερς)
Τα στατιστικά: 25.9 πόντοι, 10.0 ριμπάουντ, 8.8 ασσίστ
Ο «Βασιλιάς» είναι εδώ και καλπάζει για το τέταρτο δαχτυλίδι του. Το βασικό στοιχείο στο (αν μη τι άλλο, ολοκληρωμένο) παιχνίδι του Τζέιμς πλέον είναι η σοφία, η οποία δίνει ένα πλεονέκτημα στους Λέικερς έναντι των αντιπάλων τους στην παρούσα φάση για τον τίτλο. Στη τελική ευθεία της διαδρομής, ο ΛεΜπρόν είναι το μεγαλύτερο μέγεθος από όλους γιατί πολύ απλά έχει περπατήσει ξανά και ξανά με επιτυχία του μονοπάτι του χρυσού. Οδήγησε ως τιμονιέρης και βασικός δημιουργός τους Λέικερς μέχρι εδώ όντας αρκετά επιδραστικός στις δύσκολες στιγμές όπου η ομάδα του χρειάστηκε καθοδήγηση. Για αυτό είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς άλλωστε.

 

Νικολα Γιόκιτς (Νάγκετς)
Τα στατιστικά: 25.2 πόντοι με 42.9% στο τρίποντο, 10.9 ριμπάουντ, 5.9 ασσίστ
Η κυριαρχική παρουσία του Σέρβου σέντερ είναι σημάδι των καιρών. Η ταχύτητα σκέψης και η άρτια τεχνική του κατάρτιση για παίχτη αυτού του μεγέθους έχει επιβάλλει το νόμο της σε ένα περιβάλλον γεμάτο ελίτ αθλητές και ομάδες υψηλών ταχυτήτων. Ο Γιόκιτς βρίσκεται συνεχώς μια φάση μπροστά από συμπαίχτες και (κυρίως) αντιπάλους. Φέτος απέδειξε ότι μπορεί να κουβαλήσει τους νεαρούς Νάγκετς στις πλάτες του, πετυχαίνοντας το ένα θαύμα μετά το άλλο. Και είναι μόνο η αρχή.

 

Λούκα Ντόνσιτς (Μάβερικς)
Τα στατιστικά: 31.0 πόντοι, 9.8 ριμπάουντ, 8.7 ασσίστ
Τα -εκπληκτικά είναι αλήθεια- νούμερα ωχριούν μπροστά στη δύναμη της εικόνας όλων όσων έκανε ο Σλοβένος «μάγος» στα φετινά playoffs. Ο Ντόνσιτς ήταν μια ασύλληπτη δύναμη, έχοντας τον ρόλο του ηγέτη σε μια εκ των πιο αποτελεσματικών επιθέσεων που είδε η λίγκα τα τελευταία χρόνια. Ουσιαστικά ο νεαρός αστέρας προετοίμασε ολόκληρο το ΝΒΑ για αυτό που θα επακολουθήσει. Οι Μαβς θα μπορούσαν μάλιστα να παίξουν από φέτος τη ζαριά του τίτλου (την πρώτη στην εποχή του Σλοβένου) εάν είχαν υγιή τον Πορζίνγκις. Ναι, ήταν τέτοια η επίδραση του Ντόνσιτς στο παιχνίδι τους.

 

Τζέισον Τέιτουμ (Σέλτικς)
Τα στατιστικά: 25.5 πόντοι με 38.7% στο τρίποντο, 10.3 ριμπάουντ, 4.5 ασσίστ
Ο Τέιτουμ έχει περάσει στο επόμενο επίπεδο πριν καν συμπληρώσει τα 2 του χρόνια. Αυτό του Superstardom. Σε μια ομάδα γεμάτη ολ σταρ-ταλέντο είναι αυτός (ο νεαρότερος εκ των σταρ του Στίβενς) που έχει πάρει το τιμόνι και ξεχωρίζει όντας ο ηγέτης του συνόλου και η Νο1 επιλογή της επίθεσης στα δύσκολα. Αποτελεί το ολοκληρωμένο πακέτο μιας και το παιχνίδι του βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο συνδυασμός δεξιοτήτων, ωριμότητας και χαρακτήρα κάνει πραγματικά φοβιστικό για τους αντιπάλους αυτό που έρχεται τα επόμενα χρόνια.

 

Μπαμ Αντεμπάγιο (Χιτ)
Τα στατιστικά: 17.8 πόντοι, 11.7 ριμπάουντ, 4.7 ασσίστ
Στην ομάδα του κάπταιν-Τζίμι (Μπάτλερ), του Ντράγκιτς και του Χίρο, το «τάλισμαν» της επιτυχίας κρύβεται στα χέρια του 23χρονου σέντερ. Ο Αντεμπάγιο είναι αντι-σταρ, όμως αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο ενός πολύ στιβαρού οικοδομήματος μιας και με την παρουσία του στο κέντρο της ρακέτας υποστηρίζει με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική λειτουργία των Χιτ, όντας παράλληλα και ένας από τους βασικούς δημιουργούς της εξαιρετικά αποτελεσματικής επίθεσης τους. Respect.

 

Ντόνοβαν Μίτσελ (Τζαζ)
Τα στατιστικά: 36.3 πόντοι με 51.6% στο τρίποντο, 5.0 ριμπάουντ, 4.9 ασσίστ
Η πάστα του Μίτσελ είναι κάτι το ιδιαίτερο. Παρότι στις αναμετρήσεις με τους Νάγκετς είχε τις δικές του άτυχες στιγμές, έδειξε αναμφίβολα ότι μπορεί να κυριαρχήσει σε αυτό το επίπεδα όντας ασταμάτητος στο μεγαλύτερο μέρος της σειράς. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η ηγετική του προσωπικότητα εντός και εκτός παρκέ. Είναι κάτι ξεχωριστό για αθλητή αυτής της ηλικίας, κάτι που δουλεύει καθημερινά. Αναμένεται να επιστρέψει πιο δυνατός, πιο έτοιμος να προχωρήσει βαθιά στα playoffs την ερχόμενη σεζόν.

NBA στη Stoiximan με πλήθος ειδικών στοιχημάτων για τους παίκτες!

21+ | Παίξε Υπεύθυνα | ΚΕΘΕΑ: 210-9237777 | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA | Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ | Συχνή συμμετοχή: Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας