Τι μας αρέσει και τι όχι από τη σεζόν στο ΝΒΑ μέχρι τώρα

 

Οι ομάδες του ΝΒΑ ξεπερνούν το όριο των πρώτων 25 παιχνιδιών στη σεζόν βγαίνοντας από το mode της «προετοιμασίας» και οι πρώτες εντυπώσεις είναι γεγονός. Τις μοιραζόμαστε μαζί σας. Τι μας αρέσει και τι όχι μέχρι τώρα στο ξεκίνημα της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη…

 

Τι μας αρέσει

-H επιστροφή του Στεφ Κάρι: Ο μεγάλος άσσος των Ουόριορς έχει επιστρέψει για τα καλά θυμίζοντας σε όλους πόσο μας είχε λείψει στο διάστημα του τραυματισμού του. Ο Κάρι βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και κουβαλάει ένα σύνολο που απαρτίζεται από αρκετά νέα παιδιά, τα οποία δεν έχουν χτίσει συνήθειες νίκες, με κατεύθυνση τα playoffs της Δύσης. Παραμένει ένας από τους πιο απολαυστικούς παίχτες στον πλανήτη για να παρακολουθεί κανείς. Μέχρι τώρα στη σεζόν μετράει 30.0 πόντους με 43.5% στα τρίποντα, 5.5 ριμπάουντ και 5.9 τελικές πάσες. Οι «Πολεμιστές» παλεύουν καθημερινά για να διατηρήσουν τη θέση τους στην οχτάδα της Δυτικής περιφέρειας.

-Οι Σίξερς: Με την έλευση του Ντοκ Ρίβερς είναι προφανές ότι φυσάει άλλος αέρας στη Φιλαδέλφια. Οι Σίξερς μοιάζουν απελευθερωμένοι, πιο έτοιμοι για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σύγχρονου μπάσκετ. Ο Embiid (29.4 πόντοι-10.9 ριμπάουντ) καταθέτει τη δική του πρόταση για τον MVP της κανονικής περιόδου, οι Σίμονς και Χάρις παίζουν πλέον επάνω στα δυνατά τους σημεία όντας πολύ πιο ουσιαστικοί και ο Σεθ Κάρι  (50% στο τρίποντο σε 4.3 σουτ) έχει αλλάξει το επίπεδο των διαθέσιμων χώρων στην επίθεση. Το σύνολο του Ρίβερς είναι δυνατό στα μετόπισθεν και στηρίζεται σε αθλητές που ανεβαίνουν ατομικά και διψάνε για διάκριση.

NBA στη Stoiximan με Live Streaming* (Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

-Ο Νίκολα Γιόκιτς: Ο «Τζόκερ» του Κολοράντο κάνει μια τρομερή σεζόν μέχρι τώρα όντας ένα από φαβορί για την κατάκτηση του βραβείου του πολυτιμότερου παίχτη της κανονικής περιόδου. Ο Σέρβος σέντερ οδηγεί τους Νάγκετς και στις πέντε βασικές στατιστικές κατηγορίες μετρώντας 26.9 πόντους, 11.2 ριμπάουντ, 8.6 τελικές πάσες, 1.6 κλεψίματα και 0.6 τάπες. Έβαλε 50 (συν 12 ασσίστ) στους Κινγκς και 47 (συν 12 ριμπάουντ) στη Γιούτα. Ο Γιόκιτς κάνει τους γύρω του καλύτερους και είναι ο πυλώνας μιας εκ των πιο αποτελεσματικότερων επιθέσεων της λίγκας, αναδεικνύοντας την ομορφιά του να παίζεις «μια φάση μπροστά» από τον αντίπαλο.

-O Kλιντ Καπέλα: Ο 26χρονος σέντερ από τη Γενεύη έχει ανεβάσει τον πήχη του ανταγωνισμού στις μάχες επάνω από το καλάθι όντας πρώτος ριμπάουντερ (14.2) και τρίτος μπλοκέρ της λίγκας μέχρι τώρα. Ο Ελβετός ψηλός έκανε μερικά εκπληκτικά ματς πριν λίγο καιρό και αποτελεί την κολόνα της ταλαντούχας ομάδας των Χοκς στην προσπάθεια της να επιστρέψει στα playoffs της Ανατολής.

-Φυσικά οι Γιούτα τζαζ: Η «μαύρη μαγεία» του Κουίν Σνάιντερ σε όλο της το μεγαλείο. Οι Τζαζ έχουν καλό αγωνιστικό ρυθμό και αποδίδουν σπουδαίο μπάσκετ και στις δύο πλευρές του παρκέ, παρουσιάζοντας υψηλά standards σε άμυνα και επίθεση. Ο Μίτσελ είναι «ηγέτης» με όλη τη σημασία της λέξης, ο Κόνλεϊ έχει ανέβει αισθητά, ο Γκομπέρ είναι πάντα εκεί και οι Κλάρκσον (μεγάλη ώθηση από τον πάγκο) και Μπογκντάνοβιτς φέρνουν το απαραίτητο instant scoring που χρειάζονται οι «Μορμόνοι» για να ανταγωνιστούν τις κορυφαίες ομάδες της λίγκας. Η Γιούτα έχει το καλύτερο ρεκόρ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

NBA στη Stoiximan με πλήθος ειδικών στοιχημάτων για τους παίκτες!

Τι δεν μας αρέσει

-Οι Μαβς: Παρότι ο Ντόνσιτς παίζει και πάλι στο όριο του τριπλ-νταμπλ καθημερινά και ο Πορζίνγκις  έχει επιστρέψει (19.7 πόντοι-8.3 ριμπάουντ), το Ντάλας μοιάζει μπερδεμένο, όντας πολύ αδύνατο αμυντικά. Την ίδια στιγμή, οι δείκτες της επίθεσης-μοντέλο που θαυμάσαμε πέρυσι έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη βουτιά, με συνέπεια να επικρατεί προβληματισμός. Ο Καρλάιλ δηλώνει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των παιχτών και περιμένει τη στιγμή που θα γυρίσει ο διακόπτης και η ομάδα θα ρολάρει. Εξαιρετικός ο Τζέιλεν Μπράνσον, ένα παιδί που ξεχώριζε για την ωριμότητα του από μικρή ηλικία όντας ο ηγέτης των U18 & U19 συνόλων της TEAM USA.

-Το αδιέξοδο του Μπράντλεϊ Μπιλ: O σταρ των Ουίζαρντς κάνει μια καταπληκτική ατομικά σεζόν όμως το πλοίο στην πρωτεύουσα φαίνεται να βουλιάζει καθώς την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι «Μάγοι» μετρούν μόλις 6 νίκες σε 22 αναμετρήσεις. Ο Μπιλ οδηγεί τη λίγκα σε σκοράρισμα με 32.8 πόντους (συν 5.0 ριμπάουντ και 4.5 τελικές πάσες) όμως οι υποψίες ότι η Ουάσινγκτον θα ήταν μια μέτρια ομάδα φέτος επιβεβαιώνονται, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τον πρώην Gator  σε ένα σύνολο με στόχους.

-Η άμυνα των Νετς: Στο Μπρούκλιν έχουν στραφεί όλοι οι προβολείς της δημοσιότητας πλέον. Δίκαια, καθώς η μετακίνηση του Χάρντεν στη Νέα Υόρκη δημιουργεί μια τρομερή –σε όρους επιθετικού ταλέντου- τριάδα, δίνοντας παράλληλα στους Νετς ένα star quality που μπορεί να κάνει τη διαφορά στα playoffs. Εκτός αυτού όμως, τη διαφορά στα ματς της Άνοιξης κάνουν και οι άμυνες. Η αντίστοιχη του Μπρούκλιν λοιπόν χρειάζεται πολύ δουλειά ώστε να μπορέσει να πιάσει standards ικανοποιητικά για μια ομάδα που θέλει να συγκαταλέγεται στα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.