NBA Playoffs update

ΝΒΑ PLAYOFFS UPDATE: Μαύρο σύννεφο..

Τα Playoffs του ΝΒΑ συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον αν και οι τραυματισμοί των Κρις Πολ και Στεφ Κάρι έχουν σχηματίσει ένα μαύρο σύννεφο πάνω από τη τελική φάση..

Τη στιγμή που το πρόβλημα του Στεφ Κάρι άρχισε να ψήνει πολύ κόσμο πως τα ημιτελικά της Δύσης θα μας προσφέρουν έντονες συγκινήσεις, ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός του έτερου πολύ σπουδαίου γκαρντ, Κρις Πολ, να αλλάξει όλα τα δεδομένα. Οι Κλίπερς, οι οποίοι έχασαν και τον Μπλέηκ Γκρίφιν (μπήκε στη post season γνωρίζοντας ότι ο κίνδυνος να τραυματιστεί πάλι είναι σημαντικός) βρίσκονται στο χείλος του αποκλεισμού πλέον και με το ηθικό στο πάτωμα. Στην Ανατολή από την άλλη έχουμε πολύ δυνατές μάχες με τη πιθανότητα ενός Game7 να είναι αυξημένη και στα τρία εναπομείναντα ζευγάρια. Με τους Σπερς, την Οκλαχόμα, τους Ουόριος και τους Καβς να βρίσκονται ήδη στα ημιτελικά, πάμε να ρίξουμε μια ματιά στις σειρές που “τρέχουν” αυτή τη στιγμή..

ΗΕΑΤ-ΗORNETS (2-3)

Τρομερό σασπένς στη σειρά με τη Σάρλοτ να κάνει τη πλήρη επαναφορά μετά το αρχικό 2-0 των Χιτ, κερδίζοντας το 5ο ματς στο Μαϊάμι. Η Χιτ έχουν κυριαρχήσει στο κομμάτι των ριμπάουντ σε ολόκληρη τη σειρά όμως κάνουν σταθερά περισσότερα λάθη απέναντι σε μια ομάδα που μοιάζει πιο φρέσκια και διψασμένη. Στο διπλό του τελευταίου αγώνα, ήταν η μόνη φορά σε αυτές τις τρεις συνεχόμενες νίκες όπου η ομάδα του Στιβ Κλίφορντ σούταρε καλά από την περιφέρεια. Η Σάρλοτ πήρε το δικό της κρίσιμο κλειστό ματς εντός, το Μαϊάμι (όλοι κοιτούν τον Ουέηντ πλέον) όχι. Πάμε για “τελικό” στο 6ο παιχνίδι. Νομίζω ότι όποιος το πάρει, παίρνει και τη σειρά..

ΗΑWKS-CELTICS (3-2)

Μας δικαιώνουν τα προγνωστικά (μετά το 2-0) για μια σειρά που θα πάει μακριά.. Οι Σέλτικς όντως τα έχουν βρει σκούρα απέναντι στους Χοκς οι οποίοι έχουν διαβάσει καλά τη Βοστόνη και αποδίδουν εξαιρετικά στο αμυντικό κομμάτι . Ο Στίβενς και οι παίχτες του γύρισαν από το -16 στη τρίτη περίοδο του τέταρτου παιχνιδιού, μια κατάσταση όπου έμοιαζε χαμένη (με τον Μίλσαπ να κάνει απίστευτο ματς με 45 πόντους) όμως δε μπόρεσαν να πάρουν το μομέντουμ της σειράς. Ο κόουτς των “Κελτών” (πρέπει να παράγουν σε καταστάσεις επιθετικού transition για μείνουν στον αφρό.. )παίζει Small-ball και παρουσίασε ζώνη για να “παγώσει” τους Χοκς οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν εστιάσει αμυντικά στον Αϊζάια Τόμας (σημαντικό να διαβάζει ταχύτερα τα double-teams). Η Ατλάντα μέχρι τώρα είναι η καλύτερη ομάδα στη σειρά, παίχτης-κλειδί για Βοστόνη ο Σμαρτ που με την ενέργεια του μπορεί να αναποδογυρίσει βράχους..

RAPTORS-PACERS (3-2)

Οι Πέησερς κατάφεραν και έχασαν κλειστό εκτός έδρας ματς στο οποίο σούταραν 13/29 τρίποντα και με τον Πολ Τζορτζ (28.8 πόντους/ματς, 1ος στα playoffs σε σκοράρισμα) σε οργιώδη κατάσταση. Ναι κόουτς Βόγκελ, ίσως αυτή να ήταν η μεγάλη σου ευκαιρία όμως η πιθανότητα για ένα έβδομο παιχνίδι είναι δυνατή. Η Ιντιάνα θα είναι πολύ aggressive στο 6ο ματς, αρκεί να μην κουβαλήσει στο παρκέ την απογοήτευση από την απώλεια αυτής της ευκαιρίας στο 5ο παιχνίδι.. Το Τορόντο πάντως είναι πιο γεμάτη ομάδα εκ των δύο και αυτό θα προσπαθήσει να κεφαλαιοποιήσει σε αυτό το σημεία. Η Ιντιάνα έχει ξαναγυρίσει σειρά όντας πίσω 3-2 και μάλιστα πρόσφατα (2014 απέναντι στους Χοκς)..

CLIPPERS-BLAZERS (2-3)

Εντάξει, εδώ μιλάμε για δράμα.. Η γνώμη μου είναι ότι με τον Πολ στο παρκέ η σειρά το πιο πιθανό να είχε ήδη τελειώσει.. Όμως το ξέρετε, “μη κάνεις σχέδια για τη ζωή..”. Με τον στρατηγό εκτός για φέτος και τον τραυματισμό του Γκρίφιν να διαλύει τη ψυχολογία τους, οι Κλίπερς φαίνονται πεσμένοι στο καναβάτσο. Ο Ρίβερς ξεκίνησε στο 5ο ματς τους Πιρς και Όστιν Ρίβερς και στήριξε την επίθεση του στο δίδυμο Κρόφορντ-Ρέντικ προσπαθώντας να κρατήσει το παιχνίδι μέσα από το αμυντικό κομμάτι όμως στη τέταρτη περίοδο και όταν οι περιφερειακοί του Πόρτλαντ (βλ. Λίλαρντ) άρχισαν να βάζουν σουτ οι γηπεδούχοι φάνηκε ότι δε μπορούν. Σπουδαία δουλειά από τον κόουτς Στοτς πάντως.