Μπορούν τα outsiders να αντιδράσουν σε Σανς και Χιτ;

Δύο πειστικές νίκες σε Αριζόνα και Φλόριντα για τους πρωτοπόρους της Δυτικής και Ανατολικής Περιφέρειας , Σανς και Χιτ, έκρυβε η πρεμιέρα των ημιτελικών. Μπορούν τα outsiders να αντιδράσουν;


Δύσκολη η πρώτη βραδιά των ημιτελικών για τους Μαβς. Ο Λούκα Ντόνσιτς έσπασε το ρόδι, κερδίζοντας την πρώτη σειρά playoffs στην καριέρα του η οποία ήταν επίσης η πρώτη νικηφόρα για το Ντάλας μετά το 2011. Γρήγορα όμως στο Τέξας κατάλαβαν ότι οι Σανς, δεν είναι Τζαζ. Και η έρημος της Αριζόνα, ένα δύσκολο μέρος για να κερδίσεις.

Το Φοίνιξ είναι ομάδα με σαφώς μεγαλύτερο ποιοτικό βάθος από τους Μαβς και περισσότερα «οκτάνια». Η επίθεση των Σανς  πετάει φωτιές τελευταία ενώ στην αντίπερα όχθη ο Ντόνσιτς έμοιαζε απελπιστικά μόνος στο πρώτο παιχνίδι. Ο Σλοβένος σούπερ-σταρ σκόραρε 45 πόντους αλλά ουσιαστικά δεν βρήκε βοήθεια καθώς ο Μπράνσον ήταν άστοχος και μόνο ο Κλέμπερ συνέφερε με 19 πόντους από τον πάγκο.

Το ερώτημα λοιπόν είναι ξεκάθαρο. Μπορεί το Ντάλας να ακολουθήσει ψηλά τους Σανς σε παραγωγικούς όρους. Όχι. Δεν έχει τα όπλα για να το κάνει, τουλάχιστον σε βάθος χρόνου και με συνέπεια. Το Φοίνιξ σουτάρει πολύ αποτελεσματικά και αυτό –εκτός των άλλων- του δίνει τη δυνατότητα να ανεβάζει το τέμπο. Θα πρέπει λοιπόν οι Μαβς να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να χαμηλώσουν τον ρυθμό και τους επιθετικούς δείκτες των γηπεδούχων. Δεν θα είναι εύκολο. Όμως η ομάδα του Κιντ έχει αμυντικές αρετές και μπορεί να παίξει καλύτερα όντας πιο αγωνιστική αυτήν τη φορά.

Bet Builder με Χάντικαπ Ντάλας Μάβερικς +12.5 και Λούκα Ντόνσιτς Εύστοχα Τρίποντα 3+ σε απόδοση 1.78 

 

Το Μαϊάμι  κέρδισε εύκολα τους Σίξερς χωρίς να παίξει ιδιαίτερα καλά στο πρώτο ματς. Αυτή η αίσθηση της ήττας «στο ρελαντί» έφερε εκνευρισμό στις τάξεις της Philly η οποία μοιάζει αδύναμη να διεκδικήσει κάτι καλό σε αυτό το επίπεδο χωρίς τον τραυματία Εμπίντ. Οι Χιτ είχαν σε κακή βραδιά το backcourt των Strus-Vincent (2/14 τρίποντα οι δύο τους) και τον Lowry με πολιτικά στον πάγκο όμως κατέβασαν στο πάτωμα τα ποσοστά των αντιπάλων και βρήκαν την απαιτούμενη ηγεσία στο πρόσωπο του «καλύτερου 6ου παίχτη» της φετινής σεζόν, Tyler Herro, που σκόραρε 25 πόντους. 

Ο Ντοκ Ρίβερς υπερασπίστηκε την επιλογή του να ξεκινήσει τον ΝτεΆντρε Τζόρνταν στη θέση του Εμπίντ και πλέον οφείλει να μετατρέψει τον θυμό που υπάρχει στο εσωτερικό της ομάδας του σε ορμή. Οι Χάρντεν και Μάξεϊ πρέπει να παρουσιάσουν ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο εάν οι Σίξερς θέλουν να ελπίζουν σε κάτι καλό. Οι Χιτ είναι σαφώς πιο συμπαγές και πιο ποιοτικό αγωνιστικά σύνολο όμως η απουσία του Lowry και το ντεφορμάρισμα του Duncan Robinson έχουν πλήξει ελαφρώς την παραγωγική τους δυναμική. Αναμένεται σήμερα λοιπόν να βγει μπροστά ο «κάπταιν-Τζίμι»…

Πόντοι O/U Jimmy Butler Line 22.5, παίρνουμε το Over σε απόδοση 1.85 

Οι Σίξερς θα χτυπήσουν το παιχνίδι το οποίο αναμένεται να είναι και πάλι σκληρό, ίσως πιο κλειστό, με τις άμυνες να παίζουν τον πρώτο ρόλο. Η απογοήτευση που πλημμύρισε τα αποδυτήρια μετά την πρώτη αναμέτρηση ίσως κεντρίσει τον εγωισμό ορισμένων αθλητών του Ρίβερς. Παρ’όλα αυτά, οι Χιτ παραμένουν το φαβορί.

Bet Builder με Χάντικαπ  Μαϊάμι Χιτ -2.5 και Πόντοι Under 216.5 σε απόδοση 1.92 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog | 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα