hoopfellas-playoffs

NBA PLAYOFFS 2020: Το ένστικτο της επιβίωσης, η μεγαλύτερη δύναμη στον άνθρωπο

Aπέναντι σε όλα τα προγνωστικά οι Μπακς έμειναν ζωντανοί στο πρώτο ματς «ζωής και θανάτου» των φετινών playoffs, παίρνοντας την πρώτη νίκη τους στη σειρά με το Μαϊάμι. Αλήθεια, υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες για να πετύχουν μια ιστορικών διαστάσεων ανατροπή απέναντι σε μια ομάδα-μηχανή;

To τέταρτο ματς ήταν μια ψυχοφθόρα διαδικασία. Οι Μπακς γύρισαν από την κόλαση όταν κλήθηκαν να ανέβουν στο φως απέναντι στην ξαφνική απουσία του Γιάννη και τη διαφορά που είχαν αρχίσει να χτίζουν οι Χιτ. Μέχρι τις αρχές της δεύτερης περιόδου, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (19 πόντοι με 8/10 προσπάθειες σε κάτι παραπάνω από  11 λεπτά) ήταν ο μοναδικός παίχτης του Μιλγουόκι που έδειχνε πανέτοιμος για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τέτοιου ματς. Ήταν ο μόνος που πάλευε όπως πρέπει (η γλώσσα του σώματος ήταν χαρακτηριστική), ψάχνοντας απελπισμένα για ένα ακόμα στήριγμα. Οι συμπαίχτες του έμοιαζαν ποτισμένοι με απογοήτευση και ένα αίσθημα αποδοχής του μοιραίου που πλησίαζε. Άστοχοι, νευρικοί, μαλθακοί. 

NBA στη Stoiximan με Live Streaming* (Ισχύουν όροι & προυποθέσεις)

Όταν ο Γιάννης έπεφτε σφαδάζοντας στο παρκέ, ελάχιστοι σκέφτηκαν ότι αυτή η στιγμή ισοδυναμούσε με το γύρισμα του διακόπτη για τα «Ελάφια». Ίσως  το βάρος της ευθύνης που έπεφτε πλέον αποκλειστικά στα χέρια των συμπαιχτών του να τους ξύπνησε. Ίσως να ήταν απλά η απέλπιδα προσπάθεια να κρατήσουν τα δάχτυλα τους στο έδαφος την ώρα που αυτά γλιστρούσαν, κατευθύνοντας τους στον γκρεμό που βρισκόταν από κάτω. Το ένστικτο της επιβίωσης… Η μεγαλύτερη δύναμη στον άνθρωπο. Αυτοί που μπορεί να σε ωθήσει στο να παράγεις αποτελέσματα που ποτέ σου δεν είχες φανταστεί ή οριοθετήσει εντός του εύρους των δυνατοτήτων σου. Είναι απλά, η θέληση για να μείνεις ζωντανός όσο και εάν στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για έναν αγώνα μπάσκετ, χωρίς να κυριολεκτούμε ψηλαφίζοντας άλλες, πολύ πιο σοβαρές περιπτώσεις που καθημερινά συμβαίνουν γύρω μας στη ζωή. 

Το Μιλγουόκι είδε πολλούς από τους παίχτες του να κάνουν το δικό τους, προσωπικό step up. Ο Κρις Μίντλεντον ήταν συγκινητικός, παίζοντας ως πραγματικός  Ολ-σταρ. Η midrange (από μέση απόσταση) εκτέλεση του είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές στο ΝΒΑ σήμερα. Ο υπαρχηγός των Μπακς μεταμορφώθηκε σε πραγματικό αρχηγό, τρέχοντας αποτελεσματικά και για μεγάλο διάστημα  σχεδόν όλες τις ball screen-δράσεις στην επίθεση της ομάδας. Ο Μπουντενχόλζερ χρησιμοποίησε σχήμα με τρία πόιντ γκαρντ (Ντι Βιντσένζο, Μπλέντσο, Χιλ) στο παρκέ, τον Μίντλεντον («4» στην άμυνα, βασικός χειριστής στην επίθεση) και τον Λόπεζ, το οποίο βοήθησε τους Μπακς να γίνουν πιο ευέλικτοι, πιο γρήγοροι και πιο οξυδερκείς στο κομμάτι της απόφασης. Στο πρώτο ημίχρονο μερικές δυναμικές άμυνες του Μπλέντσο άναψαν τη σπίθα που χρειαζόταν για την επιστροφή ενώ ο ανύπαρκτος στο ξεκίνημα Λόπεζ έβαλε σημαντικούς πόντους στο τέλος περνώντας προς τα μέσα, ενθυμούμενος το παλιό του αγωνιστικό στυλ. Αυτά είναι στοιχεία τα οποία οφείλουν να κρατήσουν τα «Ελάφια» στη συνέχεια. Το τέταρτο ματς έδειξε ότι υπάρχει σφυγμός.

NBA στη Stoiximan με κορυφαίες αποδόσεις και πλήθος ειδικών στοιχημάτων για τους παίκτες!

Απέναντι τους έχουν βέβαια ένα πολύ δυνατό σύνολο. Το Μαιάμι είναι μια ομάδα-μηχανή που ρολάρει τον τελευταίο καιρό και παίζει με τόνους αυτοπεποίθησης στις κρίσιμες στιγμές. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Οι Χιτ σφυρηλάτησαν αυτόν τον χαρακτήρα μέσα στη σεζόν, δείχνοντας προσωπικότητα στα κλειστά παιχνίδια και επιτυγχάνοντας μια σπουδαία επίδοση στα ματς που έφτασαν στην παράταση. Σε όλη τη σειρά μέχρι τώρα (φυσικά και στη τέταρτη αναμέτρηση) ενώ το Μιλγουόκι φαίνεται να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να σκοράρει και συνολικά για να κρατήσει το σκορ σε ισορροπία, το Μαιάμι σου αφήνει την αίσθηση ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να χαϊδέψει το γκάζι και να εξαφανιστεί. Η ικανότητα των Χιτ να βρουν αξιόπιστη περιφερειακή εκτέλεση από πολλά διαφορετικά πρόσωπα και μέσα από διαφορετικές δράσεις, ως εισαγωγή πριν το σουτ, τους μεταμορφώνει σε «Λερναία Ύδρα». Είναι τέτοια η ταχύτητα και ο συνδυασμός χτυπημάτων ώστε η άμυνα αργά ή γρήγορα πέφτει ζαλισμένη στο καναβάτσο, αναγκασμένη να παραδοθεί. Οι Χιτ είναι η καλύτερη ομάδα στη σειρά μέχρι τώρα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία επ’αυτού.

Οι Μπακς πηγαίνουν στο πέμπτο ματς και αυτό από μόνο του ως γεγονός, ζυγίζοντας τα μέχρι τώρα αγωνιστικά δεδομένα των αγώνων που προηγήθηκαν, μοιάζει με επιτυχία. Έδειξαν σφυγμό και κατάφεραν το πρώτο χτύπημα στον αντίπαλο. Ήταν η πρώτη ήττα για το Μαϊάμι στα φετινά playoffs και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει η ομάδα της Φλόριντα στο παιχνίδι που ακολουθεί. Το παράδειγμα της Βοστόνης είναι χαρακτηριστικό. Το Μιλγουόκι ελπίζει να έχει τον Γιάννη στο παρκέ, τον Μίντλεντον (θα πρέπει να παίξει περισσότερο με τη μπάλα στα χέρια, είναι ζεστός) σε βράδυ ανάλογο με αυτό της τέταρτης αναμέτρησης και τους υπόλοιπους  (όσο περισσότερους από αυτούς) ενεργούς και σε σύνδεση με το καλάθι. Το Μαϊάμι επαναλαμβάνω είναι η καλύτερη ομάδα μέχρι τώρα και έχει το επάνω χέρι στη σειρά. Όμως το πέμπτο παιχνίδι μπορεί να είναι αυτό που θα σπρώξει το μομέντουμ σε άλλα χέρια. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, από εκεί και ύστερα όλα θα είναι πιθανά…