ΝΒΑ Picks 8/11: Στη φωλιά του Λούκα

Σε μια περίοδο όπου οι Νετς προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους σε όλα τα επίπεδα, έρχεται το ταξίδι στο Τέξας και στη φωλιά του Λούκα Ντόνσιτς. Ώρα επιστροφής για τους Ουόριορς, «σκυλομαχία» Χιτ-Μπλέιζερς στη Φλόριντα.

Ξεκινάμε από το Τέξας και το American Airlines Center όπου βρίσκουμε το πιο εμπορικό ματσάρισμα της βραδιάς. Το Ντάλας υποδέχεται το Μπρούκλιν, με τις δύο ομάδες να έρχονται από συνεχόμενες νίκες, δείχνοντας σημάδια αγωνιστικής ανόδου. Νετς και Μαβς είχαν συναντηθεί την 28η Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη βασιζόμενοι στο εκπληκτικό performance του Ντόνσιτς (41 πόντοι-11 ριμπάουντ-14 τελικές πάσες), παρά τους 76 πόντους του διδύμου Ντουράντ-Ίρβινγκ.

Οι Νετς αποτέλεσαν για μια ακόμα φορά το επίκεντρο της ειδησεογραφίας στη λίγκα, καθώς μετά την απομάκρυνση του Νας, οι εξελίξεις στο θέμα του Κάιρι Ίρβινγκ είναι ραγδαίες. Φυσικά δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι το Μπρούκλιν παίζει καλύτερα χωρίς τον Κάιρι (και όλα αυτά που συνοδεύουν το πακέτο «Κάιρι») τριγύρω. Ο Edmond Summer ανέβηκε στην πρώτη πεντάδα, φέρνοντας μέγεθος/μήκος, άμυνα και αθλητικότητα στο backcourt, με τον Κέβιν Ντουράντ να αποτελεί πλέον το μοναδικό focal point (κεντρικό σημείο) της επίθεσης. Η άμυνα βελτιώθηκε άμεσα και το Μπρούκλιν έκανε δύο σερί εκτός έδρας νίκες με τον KD να γράφει 30.8 πόντους στα ματς αυτά.

Το ταλέντο του Ίρβινγκ σαφέστατα δεν μπορεί να αντικατασταθεί αλλά χωρίς αυτόν οι Νετς είναι πιο ομάδα, αφού είναι αναγκασμένοι να εστιάσουν σε τομείς όπως η άμυνα και η συνεργασία για να επιβιώσουν. Είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί βοήθεια ο Ντουράντ στην επίθεση με τον Cam Thomas να είναι αυτός που μέχρι τώρα δίνει έξτρα παραγωγική ώθηση από τον πάγκο.

Οι Μαβς με τη σειρά τους βρίσκονται στη δεύτερη θέση της Southwest πίσω από το Μέμφις. Μετρούν τρεις σερί εντός έδρας νίκες και ρεκόρ 3-1 στην τετράδα συνεχόμενων αγώνων που τρέχουν στο Ντάλας αυτήν την περίοδο. Το σύνολο του Κιντ διαθέτει την πιο αποτελεσματική επίθεση στο ΝΒΑ με τον Dinwiddie να είναι ανεβασμένος, υποστηρίζοντας τον Ντόνσιτς σε όρους παραγωγικότητας. Η παρουσία του Σλοβένου «μάγου» δίνει στο Ντάλας ένα πλεονέκτημα σε κλειστές αναμετρήσεις όπως οι δύο πρόσφατες, με Γιούτα και Τορόντο.

Το Ντάλας έχει πιο ποιοτικό σύνολο και παρά την αγωνιστική άνοδο των Νετς, πρέπει να επιβληθεί.

 

Bet Builder με Χάντικαπ Ντάλας Μάβερικς-1.5 και  Πόντοι Under 227.5 σε απόδοση 1.96 στη Stoiximan

 

Πάμε στο Σαν Φρανσίσκο και στην Καλιφόρνια για την τοπική μάχη μεταξύ των πρωταθλητών Ουόριορς και των Κινγκς.

H ομάδα του Στιβ Κερ ξεκίνησε μέτρια τη σεζόν και πιθανόν μπήκε συνειδητά σε καθεστώς συντήρησης στα τελευταία ματς, βλέποντας ότι το πράγμα δεν δουλεύει . Η προσπάθεια για φρεσκάδα και η ανασύνταξη ήταν επιβεβλημένη. Στα 5 σερί ματς μακριά από την έδρα του, το Γκόλντεν Στέιτ γνώρισε ισάριθμες ήττες, πέφτοντας στο 3-7. Οι Κάρι, Γκριν, Ουίγκινς αλλά και ο Κλέι Τόμπσον έμειναν εκτός από το παιχνίδι στη Νέα Ορλεάνη. Οι Ουόριορς δεν έχουν καμία ισορροπία αγωνιστικά αυτήν την περίοδο και αντιμετωπίζουν σημαντικά αμυντικά προβλήματα ενώ στην επίθεση έχουν κρεμαστεί στους ώμους του Στεφ Κάρι (31,0 πόντοι-6.8 τελικές πάσες).

Οι Κινγκς μετρούν τρείς νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Στο Ορλάντο κάλυψαν διαφορά 18 πόντων στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν το ματς με το ταλέντο του Φοξ στο τέλος (37 πόντοι για τον πρώην σταρ του Κεντάκι). Παρότι σκόραρε μόλις 9 πόντους στο Ορλάντο, ο Kevin Heurter μετράει 21.0  πόντους σε αυτό το 3-1 του Σακραμέντο.

Και οι δύο ομάδες βασίζονται στην ταχύτητα και στις συνεργασίες. Είναι εξόχως σημαντικό για τους Ουόριορς να επιστρέψουν στις νίκες μετά από ένα ταπεινωτικό (για πρωταθλητή) αρνητικό σερί.

 

Bet Builder με Χάντικαπ Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς -3.5 και Πόντοι Over 220.5 σε απόδοση 2.10 στη Stoiximan

 

Κλείνουμε με Φλόριντα και Μαιάμι Χιτ. Η ομάδα του Σποέλστρα προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι αλλά δυσκολεύεται. Τις δύο εντός έδρας νίκες επί των Κινγκς και των Ουόριορς (το Μαιάμι είχε χάσει και τα δύο αντίστοιχα ματς στα τέλη Οκτωβρίου στην Καλιφόρνια παρουσιάζοντας σημαντικά αμυντικά προβλήματα) διαδέχθηκε μια ήττα στην Ιντιάνα, παρά το μεγάλο ματς του Tyler Herro (29 πόντοι- 5 τελικές πάσες). Πλέον οι Χιτ θα μείνουν μια εβδομάδα στο σπίτι τους, δίνοντας 4 αναμετρήσεις μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου, με τον Σπόελστρα να ελπίζει ότι θα δει σημάδια ανάκαμψης και αγωνιστικής σταθερότητας σε αυτό το διάστημα.

Με έξι νίκες σε εννιά αναμετρήσεις, το Πόρτλαντ είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν. Οι Μπλέιζερς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα απουσιών έχοντας εκτός τους Λίλαρντ και Σίμονς. Εμφανίστηκαν ανταγωνιστικοί στο Φοίνιξ κερδίζοντας το ένα από τα δύο ματς, όμως είναι προφανές ότι χρειάζονται τις δύο επιστροφές για να είναι πιο παραγωγικοί μιας και οι Grant-Nurkic δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος σε βάθος χρόνου.

Και οι δύο ομάδες παίζουν σε ελεγχόμενο τέμπο και βασίζονται στο αμυντικό κομμάτι.  Οι Χιτ θα πρέπει να ισορροπήσουν τη μάχη των ριμπάουντ για να πάρουν το επάνω χέρι. Μπορούν να το κάνουν.

 

Bet Builder με Χάντικαπ Μαιάμι Χιτ -4.5 και Πόντοι  Under 231.5 σε απόδοση 2.15 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr