NBA Picks 6/2: Στη δίνη του Ίρβινγκ

Το ΝΒΑ ζει στη δίνη του trade που έστειλε τον Κάιρι Ιρβινγκ στους Μάβερικς σοκάροντας τη λίγκα τις τελευταίες ώρες. Νέα δεδομένα πλέον στο Μπρούκλιν με τους Νετς να περιμένουν σήμερα το βράδυ στο Barclays Center τον Καουάι Λέοναρντ και τους φορμαρισμένους Κλίπερς.

 

Ξεκινάμε από τη Νέα Υόρκη και το Μπρούκλιν λοιπόν το οποίο και πάλι βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας εχθές με την ανταλλαγή του Ίρβινγκ. Οι Νετς ήταν με την πλάτη στον τοίχο καθώς έπρεπε να βρουν την καλύτερη δυνατή πρόταση για τον ταλαντούχο -αλλά με προφανή έλλειψη επαγγελματισμού- σταρ τους. Παρόλα αυτά απέκτησαν αξιόλογους παίχτες και μελλοντικά picks στο deal με το Ντάλας και πλέον θα έχουν την ευκαιρία να ηρεμήσουν και να βασιστούν περισσότερο στο σύνολο, περιμένοντας την επιστροφή του Ντουράντ. Δυστυχώς αυτός ο οργανισμός έχει συνεχώς να διαχειριστεί πολλούς περισπασμούς πέραν του αγωνιστικού κομματιού που επηρεάζουν έντονα την εικόνα της ομάδας στο παρκέ.

Οι Κλίπερς είναι σε άνοδο έχοντας κερδίσει επτά από τα τελευταία εννιά παιχνίδια τους. Ο Καουάι παίζει πλέον στο γνωστά του επίπεδα μετρώντας 29.6 πόντους στα δέκα πιο πρόσφατα ματς του ενώ ο Νόρμαν Πάουελ (25.8 πόντοι στα τελευταία τρία παιχνίδια) δίνει μεγάλη ώθηση σε μια όχι ιδιαίτερα παραγωγική επίθεση.

Η ομάδα του L.A. βασίζεται στην άμυνα της (112.2 ανά 100 κατοχές, Νο10 στη λίγκα) και στο ελεγχόμενο τέμπο. Με αυτά τα «εργαλεία» θα προσπαθήσει να «πνίξει» τους γηπεδούχους Νετς. Το στάτους των Ντινγουίντι-Ντόριαν Φίνεϊ Σμιθ είναι αμφίβολο για σήμερα. Oι Κλίπερς είναι καλύτερη ομάδα και δικαίως αποτελούν το φαβορί στην αναμέτρηση όμως το σύνολο του Ζακ Βον, απελευθερωμένο από τον «βραχνά» που λέγεται Ίρβινγκ, θα μπει στο γήπεδο για να ανταγωνιστεί.

Πάμε κόντρα στο ρεύμα με Bet Builder Χάντικαπ Μπρούκλιν Νετς +10.5 και Πόντοι Over 206.5 σε απόδοση 2.02 στη Stoiximan.

 

Μεταφερόμαστε στο Ιλινόις και στο Σικάγο όπου οι Μπουλς θέλουν να διασφαλίσουν τη θέση τους στο Play-In, ευρισκόμενοι σε ανοδική πορεία τελευταία (6 νίκες σε 9 παιχνίδια). Οι «Ταύροι» πετούσαν φωτιές προχθές απέναντι στο Πόρτλαντ (επικράτησαν με 129-121) με την τριάδα ΝτεΡόζαν-Λαβίν-Βούτσεβιτς να σκοράρει 86 πόντους. Είναι μια περίεργη περίοδος για την ομάδα η οποία ίσως κληθεί να πάρει αποφάσεις τις επόμενες ώρες. Στο ΝΒΑ ως γνωστόν, είσαι σε καλό δρόμο όταν βρίσκεσαι στην κορυφή ή στον πάτο της βαθμολογίας. Ποτέ στη μέση. Και το Σικάγο βρίσκεται ακριβώς εκεί. Δεν διεκδικεί τον τίτλο, ούτε είναι μια από τις ομάδες που ρεαλιστικά μπορούν να πάρουν ένα από τα κορυφαία prospects στο ερχόμενο ντραφτ.

Οι Σπερς αντίθετα μπορούν να ελπίζουν. Βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της Δυτικής Περιφέρειας και έχουν πετύχει μόλις 2 νίκες σε 18 αναμετρήσεις μέσα στο 2023. Ξέρουν ότι το φετινό No1 του ντραφτ θα δώσει στον κάτοχο του χαρά ανάλογη με αυτή της κατάκτησης ενός τίτλου. Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς μετράει 8 σερί ήττες και έχει την χειρότερη αμυντική επίδοση στη λίγκα (120.4 πόντοι ανά 100 κατοχές). Οι

Bet Builder με Πόντοι Over 226.5 και Demar DeRozan Πόντοι 24+ σε απόδοση 2.11 στη Stoiximan

 

Κλείνουμε με μια βόλτα στο Τέξας και πιο συγκεκριμένα στο Χιούστον όπου οι Ρόκετς υποδέχονται τους Κινγκς. Οι «Βασιλιάδες» (Νο3 στη Δύση) είναι πρωτοπόροι στην Πασίφικ όμως νιώθουν την καυτή ανάσα των ανεβασμένων Κλίπερς οι οποίοι βρίσκονται μόλις ένα παιχνίδι πίσω.

Παιχνίδια όπως αυτό στο Χιούστον πλέον πρέπει να κερδίζονται χωρίς δεύτερη σκέψη καθώς το στραβοπάτημα απαγορεύεται. Οι Κινγκς διαθέτουν μια από τις καλύτερες επιθέσεις στη λίγκα και παίζουν μπάσκετ υψηλού ρυθμού. Στις δύο αναμετρήσεις του Γενάρη στο Σακραμέντο, πέρασαν «επάνω» από τους Ρόκετς σκοράροντας 135 και 139 πόντους αντίστοιχα. Το Χιούστον έχει σοβαρές αμυντικές αδυναμίες και δεν ματσάρει καλά με τους Κινγκς όμως σήμερα μπορεί να είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με τα πρόσφατα παιχνίδια στην Καλιφόρνια. Στα τελευταία εντός έδρας ματς δε, η εικόνα των Ρόκετς στα μετόπισθεν ήταν αισθητά βελτιωμένη.

Bet Builder με Χάντικαπ Σακραμέντο Κινγκς -1.5 και Πόντοι Under 240.5 σε απόδοση  2.32 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr