NBA Picks: Μυρίζει playoffs

Λίγα βήματα πριν τον τερματισμό στην κούρσα της κανονικής περιόδου οι μάχες για το καλύτερο πλασάρισμα φουντώνουν, σε διαφορετικά μέτωπα και στις δύο περιφέρειες. Παραδοσιακό ντέρμπι με το βλέμμα στο άμεσο μέλλον στη Φιλαδέλφεια, σημαντικά ματς σε Σικάγο και Νέα Ορλεάνη. Aπό τη λίγκα πλέον αναβλύζει άρωμα playoffs…

 

Η Βοστώνη έχει ανεβάσει ρυθμούς μπαίνοντας σταδιακά σε ψυχολογική κατάσταση postseason. Οι Κέλτες μετρούν 4 νίκες στα τελευταία 5 ματς, κάνοντας μια εμφάνιση-δήλωση στο Μιλγουόκι όπου και συνέτριψαν τους βασικούς τους ανταγωνιστές για την πρωτιά. Το «Mazzulla Ball» μοιάζει ασταμάτητο ακόμα και όταν η ομάδα έχει να αντιμετωπίσει αστάθμητους, εξωγενείς παράγοντες.

Οι Σέλτικς είδαν την πτήση τους από το Μιλγουόκι για το Σολτ Λέικ να καθυστερεί και έφτασαν στη Γιούτα έξι ώρες πριν την αναμέτρηση με τους Τζαζ όμως αυτό δεν τους εμπόδισε να κερδίσουν το ματς, με τον Τέιτουμ να σκοράρει 39 πόντους αμέσως μετά την σαραντάρα στο ντέρμπι κορυφής. Η Βοστώνη παίζει τον τελευταίο αγώνας της εκτός έδρας στην κανονική περίοδο και μαζί το τελευταίο της χαρτί για το Νο1, ελπίζοντας ότι οι Μπακς (οι οποίοι προηγούνται με δύο ματς διαφορά) θα κάνουν άσχημο τελείωμα.

Απόλαυσε ΝΒΑ στη Stoiximan Super προσφορά* γνωριμίας: Κωδικός “COSMOTETV”

Οι Σίξερς διανύουν άσχημο διάστημα. Μετρούν 4 ήττες στα τελευταία 6 παιχνίδια και βρίσκουν μπροστά τους τους Σέλτικς, με τους οποίους δεν ματσάρουν καλά (και) φέτος. Η Βοστώνη έχει κερδίσει και τα τρία μεταξύ τους ματς και πηγαίνει στη Φιλαδέλφεια για το sweep. Ο Ντοκ Ρίβερς θα ακουμπήσει και πάλι στον Εμπίντ (31.7 πόντοι-11.3 ριμπάουντ απέναντι στους Κέλτες φέτος), ελπίζοντας όμως ότι θα δει κι άλλους παίχτες του να τον υποστηρίζουν. Oι γηπεδούχοι είναι η πιο εύστοχη ομάδα της λίγκας πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (38.7%) ενώ η Βοστώνη (37.7%) σουτάρει τα περισσότερα τρίποντα μετά τους Ουόριορς, δεδομένου του ότι η περιφερειακή εκτέλεση αποτελεί βασικό εργαλείο του παιχνιδιού της. Η άμυνα των Σίξερς στα σουτ των φιλοξενούμενων από την περίμετρο θα είναι καθοριστική παράμετρος για την έκβαση της αναμέτρησης.

Οι Σέλτικς είναι η καλύτερη ομάδα σε ένα ματσάρισμα που πολύ πιθανόν να δούμε στους ημιτελικούς της Ανατολής όμως σήμερα οι Σίξερς οφείλουν να κάνουν τον αντίπαλο να τους νιώσει, αποφεύγοντας το «σκούπισμα» για πολλούς λόγους.

Bet Builder με Νικητής Φιλαδέλφεια Σίξερς και Joel Embiid Πόντοι 30+ σε απόδοση  2.74 στη Stoiximan

 

Μεγάλο ματς στην «Πόλη των Ανέμων» όπου οι Μπουλς υποδέχονται τους Χοκς. Οι «Ταύροι» εμφανίζονται αρκετά βελτιωμένοι το τελευταίο διάστημα, έχοντας κερδίσει 7 από τις 10 τελευταίες τους αναμετρήσεις. Το small ball του Ντόνοβαν και η εμπιστοσύνη στα ευέλικτα σχήματα (Beverley-Caruso στα γκαρντ, DeRozan-LaVine στα φόργουορντ και Βούτσεβιτς στο «5») έχουν σοκάρει το αγωνιστικό σώμα των Μπουλς οι οποίοι βρίσκονται μόλις ένα παιχνίδι πίσω από τους Χοκς και την όγδοη θέση. Σε αυτό το διάστημα (δέκα πιο πρόσφατα παιχνίδια) ο Zach LaVine μετράει 26.2 πόντους με 39.7% στα τρίποντα.

H Aτλάντα επιβίωσε στο θρίλερ με τους Μάβερικς  και πηγαίνει στο Σικάγο με στόχο να κρατήσει τους Μπουλς στην πλάτη της, στα τελευταία μέτρα της κούρσας. Ο Dejounte Murray μετράει 25.0 πόντους και 5.3 ριμπάουντ στα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια της Ατλάντα και η καλή του αγωνιστική κατάσταση είναι απαραίτητη σήμερα απέναντι στην άμυνα των Μπουλς που είχε κάνει καλή δουλειά στον Γιανγκ  στα τέλη του Γενάρη (111-100 οι «Ταύροι»).

Το Σικάγο χρειάζεται τη νίκη καθώς με αυτήν εξασφαλίζει την είσοδο του στο Play-In και παράλληλα αποκτά το πλεονέκτημα απέναντι στους Χοκς καθώς θα έχει επικρατήσει στις 3 από τις 4 φετινές συναντήσεις των δύο ομάδων. Απέναντι στα «Γεράκια» ο DeMar DeRozan την τρέχουσα σεζόν μετράει 29.7 πόντους, 6.7 ριμπάουντ και 6.3 τελικές πάσες.

Bet Builder με Χάντικαπ Σικάγο Μπουλς -3.5 και DeMar DeRozan Πόντοι 23+ σε απόδοση 2.89 στη Stoiximan

 

Κλείνουμε με ένα πέρασμα από τη Νέα Ορλεάνη όπου οι Πέλικανς έχουν πατήσει γκάζι και βρίσκονται ακόμα -μετά από ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ- μέσα στο παιχνίδι της εξάδας, μισό ματς πίσω από το Γκόλντεν Στέιτ. Η ομάδα του Ουίλι Γκριν μετράει 7 νίκες στα τελευταία 8 ματς. Σε αυτό το διάστημα ο Brandon Ingram «γράφει» 29.6 πόντους και 8.3 τελικές πάσες ενώ  ο Jonas Valanciunas κάνει όλη τη δουλειά στο «ζωγραφιστό» με 16.9 πόντους και 14.8 ριμπάουντ.

Oι Κινγκς κλείνουν μια θριαμβευτική κανονική περίοδο και ετοιμάζονται για τα playoffs μετά από 17 χρόνια. Στο Σακραμέντο επικρατεί γιορτινή ατμόσφαιρα  και το όλο κλίμα μάλλον συνέβαλλε στο να ηττηθεί η ομάδα από τους Σπερς στην έδρα της τη Δευτέρα. Οι «Βασιλιάδες» βρίσκονται στην τρίτη θέση και ουσιαστικά δεν απειλούνται από τους Σανς (2-2 στη σεζόν) που βρίσκονται 4 ματς πίσω τους.

Η καλύτερη επίθεση της λίγκας (Κινγκς με 119.0 πόντους ανά 100 κατοχές)) θα βρει απέναντι της μια από τις πιο συμπαγείς άμυνες (Πέλικανς, 111.8 σε όρους Defensive Rating). Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε καλή κατάσταση, θέλουν πολύ τη νίκη και μπορούν να τα καταφέρουν.

Χάντικαπ Νιού Όρλεανς Πέλικανς -4.5 σε απόδοση 2.02 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Hoopfellas.gr