NBA Picks 21/3/23: Ντέρμπι στον Νότο

Η κανονική περίοδος βρίσκεται στην τελική της ευθεία. Oι ομάδες παλεύουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα  και πλέον πολλά από τα ματς έχουν ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον και χαρακτήρα playoffs. Ένα από αυτά είναι και η σημερινή μεγάλη μάχη στο Τενεσί, ανάμεσα στους Γκρίζλις και τους Μαβς.

 

Ντέρμπι στο Μέμφις του Τενεσί  με ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, ανάμεσα στους γηπεδούχους Γκρίζλις και στους Ντάλας Μάβερικς. Οι «αρκούδες» συγκατοικούν με το Σακραμέντο στο Νο2 της Δύσης με ρεκόρ 43-27 και μετρούν 5 νίκες στα 6 τελευταία παιχνίδια τους, δείχνοντας ότι είναι πραγματική ομάδα, αρκετά ανταγωνιστική και χωρίς τον Μοράντ. Είναι κάτι που έχουν αποδείξει και στο παρελθόν άλλωστε.

Το Μέμφις του Τέιλορ Τζένκινς έχει ανεβάσει τον Tyus Jones στην πρώτη πεντάδα για να καλύψει τη  θέση «1», με τον νεαρό πόιντ γκαρντ να μετράει 42 τελικές πάσες για μόλις 8 λάθη στα τελευταία 5 ματς  (AST/TO Ratio: 5.3). Αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για τους υπόλοιπους με τον Desmond Bane να ξεχωρίζει, μετρώντας 21.3 πόντους με 38.5% στα τρίποντα στις δέκα τελευταίες αναμετρήσεις.

Οι Γκρίζλις κέρδισαν προσφάτως δύο σερί παιχνίδια απέναντι στο Ντάλας (ένα στο Τέξας και ένα στο Τενεσί) με τον Bane να κάνει όργια, γράφοντας 24.0 πόντους, 7.5 ριμπάουντ και 7.5 τελικές πάσες σε αυτή τη δυάδα αγώνων.

Όπως γίνεται κατανοητό, τα πράγματα για τους Μαβς δεν θα είναι καθόλου εύκολα σήμερα το βράδυ. Όμως η ανάγκη για νίκη είναι πολύ μεγάλη. Οι Τεξανοί κρατούν με νύχια και με δόντια την έκτη θέση, έχοντας διαφορά μισού παιχνιδιού από τους Ουόριορς οι οποίοι σήμερα αντιμετωπίζουν τους ουραγούς Ρόκετς. Έρχονται από δύο πολύ δύσκολες εκτός έδρας νίκες (Σπερς, Λέικερς) και πρέπει να διαχειριστούν τα διάφορα προβλήματα τραυματισμών που έχουν προκύψει. Ο Λούκα Ντόνσιτς είναι αμφίβολος σύμφωνα με το injury report της ομάδας όμως οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ο Σλοβένος σούπερ-σταρ θα τεθεί στη διάθεση του Τζέισον Κιντ σήμερα.

Οι Μαβς ηττήθηκαν στα δύο πρόσφατα ματς με το Μέμφις, αγωνιζόμενοι χωρίς το δίδυμο Ίρβινγκ-Ντόνσιτς. Με αυτούς τους δύο στο παρκέ, θα έχουν το επιθετικό ταλέντο για να πάρουν το επάνω χέρι απέναντι στην πολύ φυσική άμυνα των γηπεδούχων. Το Ντάλας θα πρέπει να διατηρήσει την αυτοκυριαρχία του και οι σταρ του να μην «τσιμπήσουν» σε πιθανές προκλήσεις του Ντίλον Μπρούκς ο οποίος κερδίζει συνεχώς αρνητική δημοσιότητα τελευταία. Οι Μαβς διαθέτουν μια από τις καλύτερες επιθέσεις στη λίγκα και σε ένα τέτοιο σημαντικό παιχνίδι, η παράμετρος αυτή μπορεί να αποβεί καθοριστική.

Πάμε με Νικητής Ντάλας Μάβερικς σε απόδοση 2.14 στη Stoiximan

 

Στην πιο διάσημη αρένα του πλανήτη, οι Νικς υποδέχονται του Τίμπεργουλβς, σε ένα ακόμα παιχνίδι με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι (42-30) προσπαθούν να κάνουν το βήμα παραπάνω και να ξεκλειδώσουν την πόρτα της τετράδας, με τους Καβς να βρίσκονται μπροστά με 1.5 ματς αυτήν τη στιγμή. Η Μινεσότα (35-37) από την άλλη πλευρά προσπαθεί να κρατηθεί εντός των ορίων του Play-In, ευρισκόμενη σε μια τριπλή ισοβαθμία για την ώρα με τους Λέικερς και τους Τζαζ.

Ο Τζέιλεν Μπράνσον επέστρεψε στο παρκέ απέναντι στους Νάγκετς και οι Νικς έδωσαν ένα ακόμα σόου στο κοινό τους, ρίχνοντας στο καναβάτσο μια από τις καλύτερες ομάδες της λίγκας. Η επίθεση της Νέας Υόρκης πετάει φωτιές, με την τριάδα Μπράνσον-Μπάρετ-Ραντλ να σημειώνει 65 πόντους συνολικά στη νίκη επί των «Σβόλων» τη στιγμή που οι  Νικς φιγουράρουν στο Νο5 της σχετικής αξιολόγησης με το εντυπωσιακό 116.2 σε όρους Offensive Rating (επίθεση ανά 100 κατοχές).

H Μινεσότα βασίζεται στην άμυνα της (DRAT 113.0,No11 στη λίγκα) όμως είναι πολύ αδύναμη στο κομμάτι του ριμπάουντ (παρά την παρουσία του Γκομπέρ) όπου οι Νικς είναι πανίσχυροι (Νο3 στη λίγκα). Ο Άντονι Έντουαρντς είναι αμφίβολος για την ώρα και η συμμετοχή του θα κριθεί λίγο πριν το ματς.

Bet Builder με Χάντικαπ Νιού Γιορκ Νικς -3.5 και Πόντοι Νιού Γιόρκ Νικς Over 112.5 σε απόδοση 2.01 στη Stoiximan

 

Κλείνουμε με ένα πέρασμα από τη Φιλαδέλφεια όπου  θα αναμετρηθούν δύο φορμαρισμένες ομάδες, με τελείως διαφορετικούς στόχους όμως. Οι Σίξερς υποδέχονται τους ανεβασμένους  Μπουλς θέλοντας να διατηρηθούν στο Νο2 της Ανατολικής Περιφέρειας, για το οποίο δίνουν μεγάλη μάχη με τους Σέλτικς.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε καταπληκτική κατάσταση, μετρώντας 8 σερί νίκες με ισορροπημένο μπάσκετ και έναν Τζόελ Εμπίντ να αποδεικνύει ότι αξίζει το βραβείο του φετινού MVP. Ο σέντερ των Σίξερς «γράφει» 36.1 πόντους (45.8% στα τρίποντα σε 2.7 εκτελέσεις) , 8.8 ριμπάουντ και 4.6 τελικές πάσες στα τελευταία δέκα ματς των Σίξερς κάνοντας πρακτικά τα πάντα στο παρκέ.

Ενισχυμένες Αποδόσεις-Joel Embiid: 38+ Πόντοι σε απόδοση 3.15 στη Stoiximan

H Philly αποδίδει σε υψηλά standards και στις δύο πλευρές του γηπέδου και μένει να δείξει ότι επιτέλους διαθέτει και τον χαρακτήρα για να ανταγωνιστεί ομάδες όπως οι Σέλτικς και οι Μπακς σε μια σειρά playoffs (αβέβαιο ακόμα).

Οι Μπουλς μετρούν 4 νίκες στα τελευταία 5 ματς και βρίσκονται στο Νο10 της Ανατολικής Περιφέρειας. Στο ματς με τη Μινεσότα (139-131 οι «Ταύροι» μετά από δύο παρατάσεις) ο ΝτεΡόζαν σκόραρε 49 πόντους και ο Λαβίν 39, όμως η άμυνα παραμένει το βασικό όπλο της ομάδας στη φετινή της προσπάθεια. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις τακτικές του κόουτς Ντόνοβαν απέναντι στον Εμπίντ καθώς είναι δεδομένο ότι ο Βούτσεβιτς δεν μπορεί να σταθεί μόνος του απέναντι στο «θηρίο».

Bet Builder με Χάντικαπ Σικάγο Μπουλς +11.5 και Joel Embiid Πόντοι 32+ σε απόδοση 2.28 στη Stoiximan

 

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr