ΝΒΑ Picks 16/1: Το Γκάρντεν της ευδαιμονίας

«Τίποτα καλύτερο από το να κερδίζεις την Άνοιξη σε αυτό το μέρος». Η ατάκα ανήκει στον Πάτρικ Γιούιν ο οποίος ήθελε να εκφράσει τον ηλεκτρισμό που παράγει το  θρυλικό Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν όταν τα πράγματα βρίσκονται στο όριο. Μπορούν οι φετινοί Νικς να αναβιώσουν εκείνες τις μεγάλες στιγμές;

 

Ξεκινάμε λοιπόν από το Midtown Manhattan, πηγαίνοντας στην Pennsylvania Plaza και στο Μadison Square Garden στο οποίο τείνουν να επιστρέψουν συναισθήματα του ένδοξου παρελθόντος. Τα τελευταία εννιά χρόνια άλλωστε οι Νικς έχουν μόνο μια είσοδο στα playoffs της λίγκας και μια μόνο νίκη (επί των Χοκς, το 2021). Η «κατάρα» που ακολουθεί την ομάδα ίσως ξορκιστεί φέτος. Τουλάχιστον, υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά σημάδια για αυτό.

Οι Νικς έχουν μπει φουριόζοι στο νέο έτος μετρώντας ένα εντυπωσιακό ρεκόρ 7-1 (ηττήθηκαν μόνο από τους Μπακς) το οποίο τους έφερε στην έκτη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας. Ο Jalen Brunson μοιάζει να είναι ο ηγέτης που χρειαζόταν αυτή η ομάδα (και αυτή η πόλη) εδώ και χρόνια. Όπως έχουμε σημειώσει ξανά στο παρελθόν, δεν είναι απλά το ταλέντο (έχουν περάσει και πιο ταλαντούχοι αθλητές από το ΜSG) αλλά και το fit με τον οργανισμό. Ο πρώην σταρ του Βιλανόβα ταιριάζει γάντι με αυτό που πρεσβεύουν οι Νικς, το κοινό τον λατρεύει και αυτό βγαίνει στο παρκέ. Μέσα στο 2023 ο Μπράνσον μετράει 32.4 πόντους με 50% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και 5.7 τελικές πάσες.

Oι Ράπτορς βγαίνουν «στον δρόμο» μετά από 6 σερί αναμετρήσεις στο Τορόντο όπου έγραψαν ρεκόρ 3-3. Μια από τις τρεις αυτές ήττες τους ήρθε από την ομάδα του Τom Thibodeau στις 7 του Γενάρη με τους «Πτερόσαυρους» να αδυνατούν να ματσάρουν τη δύναμη του Τζούλιους Ραντλ. Οι Νικς είναι πολύ δυνατοί στο κομμάτι του ριμπάουντ και παίζουν ισορροπημένο μπάσκετ βασιζόμενοι στην προσωπική φάση. Το Τορόντο θα προσπαθήσει να βγάλει τον Μπράνσον από τα καλά του σημεία, οδηγώντας –με όπλο το μήκος του στο μισό γήπεδο-την Νέα Υόρκη σε λάθη.

Πάμε για κλειστό ματς το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Bet builder  με Jalen Brunson Ασίστ 6+ και Julius Randle Πόντοι 24+ σε απόδοση 2.40 στη Stoiximan.

 

Η μάχη της Southeast συγκεντρώνει αρκετό ενδιαφέρον σήμερα το βράδυ με τους Χοκς να υποδέχονται τους Μαϊάμι Χιτ . Η Ατλάντα βρίσκεται 2.5 παιχνίδι πίσω από το Μαϊάμι  και ελπίζει ότι η επιστροφή στη Τζόρτζια (έχει δώσει έξι από τις επτά αναμετρήσεις της μέσα στο 2023 εκτός έδρας) θα συνοδευτεί με μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε έναν βασικό ανταγωνιστή. Οι Χοκς μετρούν ρεκόρ 4-3 τη νέα χρονιά με τον Trae Young να έχει 28.0 πόντους (41.5% στα τρίποντα) και 9.5 τελικές πάσες  σε αυτό το διάστημα. Παίζουν γρήγορα, βασίζονται στην προσωπική φάση και το παιχνίδι τους διακρίνεται από τον χαμηλό αριθμό λαθών.

Οι Χιτ θα βασιστούν στην άμυνα και στη σκληράδα που έχουν ως σύνολο για να θέσουν το τέμπο στην αναμέτρηση. Η Ατλάντα δεν θα είναι εύκολο να ματσάρει τον φορμαρισμένο Adebayo (είχε 32 πόντους στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων) όμως έχει σαφώς περισσότερο ταλέντο και λύσεις στη γραμμή των περιφερειακών απέναντι στο λαβωμένη σύνολο του Σποέλστρα. O Gabe Vincent βγήκε μπροστά στην πρόσφατη δυάδα παιχνιδιών με τους Μπακς «γράφοντας» 27.5 πόντους με 10/19 τρίποντα για το 2-0 των Χιτ.

Αναμένεται μια αναμέτρηση που θα πάει σε ελεγχόμενο τέμπο παρότι οι γκαρντ των Χοκς θα προσπαθήσουν να ανοίξουν τον ρυθμό αποκτώντας το πλεονέκτημα.

Bet Builder με Πόντοι Under 223.5 και Bam Adebayo Πόντοι 19+ σε απόδοση 2.85 στη Stoiximan

 

Δύο από τις καλύτερες νέες ομάδες της λίγκας αλλά και δύο διαφορετικές φιλοσοφίες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Οχάιο, με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς να υποδέχονται τους Νιού Όρλεαν Πέλικανς. Οι σκληροτράχηλοι, αμυντικογενείς και low pace Καβς απέναντι στους ταλαντούχους και με έντονη ροπή στο γρήγορο (αλλά και ισορροπημένο) μπάσκετ Πέλικανς.

Το ταξίδι στη Δύση έκρυβε δυσκολίες για το Κλίβελαντ το οποίο μέτρησε ρεκόρ 3-3 στην εξάδα αυτών των παιχνιδιών. Στην πιο πρόσφατη αναμέτρηση, αυτή στη Μινεσότα, οι Καβς έκαναν άσχημη τέταρτη περίοδο και ο άστοχος Ντόνοβαν Μίτσελ έχασε τη μάχη από τον εξαιρετικό Άντονι Έντουαρντς που οδήγησε τους Γουλβς στη νίκη. Οι «Ιππότες» (μια από τις πιο αποτελεσματικές ομάδες της λίγκας στα κομμάτια της άμυνας και του ριμπάουντ) που βρίσκονται στην πέμπτη θέση της Ανατολικής περιφέρειας,  θα προσπαθήσουν να ελέγξουν το τέμπο «κόβοντας το γήπεδο στη μέση» για τη Νέα Ορλεάνη.

Οι φιλοξενούμενοι (επίσης ρεκόρ 3-3 στα τελευταία έξι ματς) βρίσκονται στην τρίτη θέση της Δυτικής περιφέρειας και προσπαθούν να ματσάρουν τις πολύ σημαντικές απουσίες των τραυματιών Brandon Ingram και Zion Williamson. Είναι πραγματική ομάδα και έχουν καταφέρει να διατηρούν τα αγωνιστικά standards τους σε ένα καλό επίπεδο όμως  o Ουίλι Γκριν θα πρέπει να βρει λύσεις για την πρόσφατη πολύ μέτρια αμυντική εικόνα της ομάδας του.

Bet Builder με Χάντικαπ Κλίβελαντ Καβαλίερς -2.5 και Πόντοι Over 209.5 σε απόδοση 2.00 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr