NBA Picks 11/12/23: Με το μομέντουμ των «Ταύρων»

Χωρίς τον Ζακ ΛαΒίν στο παρκέ οι Σικάγο Μπουλς μοιάζουν διαφορετική ομάδα παρουσιάζοντας ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Οι Μιλγουόκι Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούμπο τους περιμένουν σήμερα στο Ουισκόνσιν για το κλασσικό ντέρμπι της Σέντραλ, θέλοντας να πάρουν το αίμα τους πίσω για την πρόσφατη ήττα τους στην «Πόλη των Ανέμων».

Τα προβλήματα και η ατυχία τελικά δείχνουν τον δρόμο. Από τη στιγμή που ο Zach LaVine μπήκε στα «πιτς» λόγω τραυματισμού, οι Σικάγο Μπουλς γύρισαν διακόπτη και πλέον παίζουν το καλύτερο τους μπάσκετ μέχρι τώρα. Κάπως έτσι, μια σεζόν που είχε ντυθεί πολύ γρήγορα με το πέπλο της απογοήτευσης απέκτησε ενδιαφέρον.

O Mπιλ Ντόνοβαν έχει στα χέρια του έναν πυρήνα ταλαντούχων νέων παιδιών τον οποίο θα προσπαθήσει να αναπτύξει με τη βοήθεια των βετεράνων του. Ο πρώην «Ταρ Χιλ» και Νο7 του ντραφτ του 2019 Coby White, έχει πάρει το τιμόνι της ομάδας στα χέρια του, ο Patrick Williams (No4 στο ντραφτ του 2020) παίζει καλύτερα και ο «ντόπιος» (παιδί του Σικάγο) Ayo Dosumnu (No38, 2021) φέρνει ενέργεια και σκληράδα στην περιφερειακή γραμμή.

Ο κόουτς Ντόνοβαν επενδύει πλέον σε 2-guard lineups (σχήματα με δύο καθαρά γκαρντ) και οι «Ταύροι» μετακινούν πολύ πιο γρήγορα τη μπάλα έχοντας αποβάλλει τη στατικότητα που τους χαρακτήριζε στο επιθετικό κομμάτι με τον LaVine στην πεντάδα, αμύνονται σαφώς πιο αποτελεσματικά και παράγουν ένα μπάσκετ κοντά σε αυτό που θέλει να δει το κοινό του Σικάγο. Η ηγεσία των ΝτεΡόζαν-Βούτσεβιτς και του υπερχρήσιμου Άλεξ Καρούζο είναι σημαντική και πλέον ο Αρτούρας Καρνισόβας καλείται να βρει το καλύτερο δυνατό deal  για τον LaVine.

Παρά την προσπάθεια του Γιάννη, το Μιλγουόκι αποκλείστηκε από τους Πέισερς στο In-Season Tournament και έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι οι Μπακς ακόμα απέχουν από αυτό που οραματίζονταν όταν έφερναν στο Ουισκόνσιν τον Ντέμιαν Λίλαρντ. Η άμυνα τους στερείται  συνοχής, αυτοματισμών και συνολικά δεν είναι καθόλου συμπαγής για να αποτελέσει και φέτος τη βάση στο παιχνίδι τους. Τα «Ελάφια» έχουν δυναμική και περισσότερο «δηλητήριο» στο επιθετικό κομμάτι όμως μοιάζουν να έχουν απολέσει την ταυτότητα τους. Πριν δέκα ημέρες ηττήθηκαν στο United Center στην παράταση από τους Μπουλς, οι οποίοι έπαιζαν μάλιστα χωρίς τους DeRozan-LaVine.

Οι Μπακς είναι το φαβορί για την αναμέτρηση όμως οι Μπουλς έχουν καλό μομέντουμ και μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί, ειδικά εάν ο Καρούζο είναι διαθέσιμος (είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού). Σημειώστε ότι στις φετινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων, ο Νικολα Βούτσεβιτς μετράει 27.5 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Bet Builder με Χάντικαπ Σικάγο Μπουλς +14.5 και Nikola Vucevic Πόντοι 18+ σε απόδοση 2.55 στη Stoiximan

Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς βρίσκονται στο Νο1 της λίγκας. Ακούγεται οξύμωρο αλλά δεν είναι καθόλου. Ήταν δεδομένο ότι φέτος οι «Λύκοι» θα παρουσιάσουν ένα πολύ βελτιωμένο πρόσωπο. Ίσως όχι τόσο καλό για να ανέβουν στο Νο1 αλλά αρκετό για να τους φέρει στην πρώτη τετράδα της Δύσης. Και όμως… Με τη λάμψη του Άντονι Έντουαρντς να γίνεται όλο και  πιο εκτυφλωτική, «δαγκώνουν» και προελαύνουν στην κορυφή. Ο σταρ τους είναι ακόμα στα πρώτα του βήματα, έχει όμως όλα τα στοιχεία (αγωνιστικές και πνευματικές ικανότητες υψηλού επιπέδου, χαρισματική προσωπικότητα) για να εξελιχθεί στο επόμενο «πρόσωπο του οργανισμού» για το ΝΒΑ. Είναι η αμερικανική απάντηση στην κυριαρχία των internationals.

Οι Τίμπεργουλβς βέβαια είναι μια πολύ καλή ομάδα ακόμα και χωρίς τον Έντουαρντς. Το πρόσφατο πρόβλημα τραυματισμού του στο ματς με το Μέμφις (αγωνίστηκε μόλις 4 λεπτά) δημιούργησε τη συνθήκη για να το αποδείξουν. Διαθέτουν την καλύτερη άμυνα της λίγκας η οποία κατεβάζει τα ποσοστά των αντιπάλων στο πάτωμα (42.8% εντός πεδιάς, 33.6% στα τρίποντα), ένα σπουδαίο δίδυμο ψηλών στους Γκομπέρ-Τάουνς, ηγεσία βετεράνου από τον Κόνλεϊ και βοήθειες από τον πάγκο από τον εξαιρετικό Ριντ και τους Μπράουν Τζούνιορ-Μίλτον.

Στη Νέα Ορλεάνη κατάλαβαν πλήρων τη δυναμική της Μινεσότα στις δύο φετινές αναμετρήσεις των ομάδων (2-0 οι «Λύκοι»). Οι Πέλικανς βίωσαν προσφάτως μια ταπεινωτική ήττα από τους Λέικερς (44 πόντοι διαφορά) με την οποία τελείωσε για αυτούς το όνειρο του In-Season. Η χρονιά τους μέχρι τώρα είναι κακή. Ο Ουίλι Γκριν δεν έχει καταφέρει να δώσει αγωνιστική κατεύθυνση σε αυτό το σύνολο που «αιμορραγεί» στα μετόπισθεν, αδυνατώντας να βρει stops στα μετόπισθεν. Ο Zion δεν κάνει τη διαφορά ενώ ο έτερος “Blue Devil” (παιδιά του Ντιουκ και οι δύο) Brandon Ingram μοιάζει να παλεύει μόνος. Οι Πέλικανς βρίσκονται στη 10η θέση της Δυτικής Περιφέρειας και θα πρέπει να αρχίσουν να παίζουν καλύτερα εάν δεν θέλουν να χάσουν κι άλλο έδαφος στη μάχη για την οχτάδα.

Η συμμετοχή του Άντονι Έντουαρντς στο ματς είναι αμφίβολη αυτήν τη στιγμή και καλό θα ήταν να περιμένουμε για τις τελευταίες ενημερώσεις μιας και αποτελεί έναν καθοριστικό παράγοντα αναφορικά με την εξέλιξη της αναμέτρησης. Οι Πέλικανς θα προσπαθήσουν να ξεκλειδώσουν την άμυνα της Μινεσότα παίζοντας γρήγορο μπάσκετ και ακουμπώντας στον Ίνγκραμ ο οποίος έχει αποδείξει ότι μπορεί να παράγει απέναντι στην καλύτερη «οπισθοφυλακή» της λίγκας. Ακόμα και χωρίς τον σταρ τους, οι Γουλβς μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί εάν επιβάλλουν τον ρυθμό τους, πηγαίνοντας το παιχνίδι σε ελεγχόμενο τέμπο.

Bet Builder με Πόντοι Over 210.5 και Brandon Ingram Πόντοι 21+ σε απόδοση 2.48 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog