monaco_osfp

Το ματς της χρονιάς για τον Ολυμπιακό!

Φτάσαμε σε ΑΥΤΟ το σημείο της σεζόν. Είναι το ένα οριακό ματς που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις  και να προχωρήσεις προς το φως ή θα σε τραβήξει προς το σκοτάδι. Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Πριγκιπάτο για την αναμέτρηση της χρονιάς…

Η προέλαση των Μονεγάσκων στο δεύτερο ματς του ΣΕΦ έφερε τη σειρά στα ίσα και πλέον οι ερυθρόλευκοι ταξιδεύουν στην Κυανή Ακτή με στόχο να πάρουν πίσω το πλεονέκτημα έδρας και εν τέλει την πρόκριση στο F4 του Βελιγραδίου. Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Μονακό για να κάνει αυτό που ακριβώς κάνει σε όλη τη φετινή σεζόν. Απλά, πρέπει να εκτελέσει αυτές τις «λεπτομέρειες νίκης» υπό καθεστώς μεγάλης πίεσης. Τα λάθη πλέον απαγορεύονται. Και αυτό ίσως είναι θετικό. Κάποιες ομάδες λειτουργούν καλύτερα υπό αυτή τη ψυχολογική  συνθήκη.

«Έτορε, μη πιστεύεις τους παίχτες που σου λένε ότι δε φοβούνται. Όλοι έχουν φοβηθεί κάποια στιγμή πριν βγουν στο παρκέ.. Και εγώ ο ίδιος έχω φοβηθεί. Η πραγματική διαφορά έγκειται σε αυτούς που καταφέρνουν να μετατρέψουν τον φόβο τους σε aggressiveness (επιθετικότητα) και τους άλλους τους οποίους ο φόβος τους πνίγει και αγωνίζονται τρομαγμένοι» 

(Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς στον προπονητή του, Έτορε Μεσίνα).

🏀 Μονακό – Ολυμπιακός σε Live Streaming* στη Stoiximan

Ο Ντανίλοβιτς μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις ομάδες. Κάποιες μετατρέπουν το άγχος, την πίεση και τον φόβο μιας πιθανής αποτυχίας σε δημιουργικότητα και βγάζουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους στο παρκέ. Εξαρτάται από τον χαρακτήρα του συνόλου, τον εσωτερικό κόσμο των αθλητών και της ηγεσίας (στο παρκέ και στον πάγκο) αλλά και την αυτοπεποίθηση που πηγάζει από την ποιότητα και το βάθος της δουλειάς που έχει κάνει η ομάδα πίσω από τα λαμπερά φώτα των παιχνιδιών.

Ο Ολυμπιακός γκρεμίστηκε αγωνιστικά στο δεύτερο ματς όταν έβλεπε τις προσπάθειες του για αλλαγή του μομέντουμ να αποτυγχάνουν. Ήταν κακός. Δέχθηκε 86 πόντους στα τελευταία τριάντα λεπτά του ματς και έπεσε από την έντονη ροπή του στο λάθος. Ο ίδιος παράγοντας είχε κοστίσει στη Μονακό στο εναρκτήριο παιχνίδι της σειράς. Πλέον η σειρά βρίσκεται στο 1-1 και το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα καλείται να βγάλει τον καλύτερο της εαυτό στην έδρα του αντιπάλου για να επιβιώσει.

Σαφέστατα η ελληνική ομάδα οφείλει να κάνει ένα καλό αμυντικό παιχνίδι στο Πριγκιπάτο για να ελπίζει βάσιμα σε θετικό αποτέλεσμα. Όμως  με τη συνθήκη που έχει δημιουργηθεί και απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο, οι ερυθρόλευκοι θα χρειαστούν την πολύ αποτελεσματική φετινή τους επίθεση για να σταθούν όρθιοι. Τα παιχνίδια της Κυανής Ακτής είναι πιθανόν να παιχτούν σε διαφορετικό πλαίσιο. Η Μονακό έχει την ποιότητα και τα «οκτάνια» για να παράγει και να ανοίξει τον ρυθμό του ματς. Όμως -σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι- διαθέτει μια εξαιρετική επίθεση και στο μισό γήπεδο. Το οπλοστάσιο της έχει όλα τα εργαλεία για να παράγει σε τέτοιες καταστάσεις. Post up παιχνίδι, σουτέρ που δουλεύουν μακριά από τη μπάλα ή μετά από ντρίμπλα, δημιουργία, 1on1 skills. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει αυτή η καλοκουρδισμένη επιθετικά μηχανή να αρχίσει να δουλεύει, βρίσκοντας ροή. 

Η ελληνική άμυνα θα πρέπει να παρασύρει μεθοδικά τους γηπεδούχους στην παγίδα του λάθους και στην πνευματική ανακολουθία που εμφανίζεται μετά την γέννηση συνεχόμενων κακών αποφάσεων. Οφείλει να πειράξει το μυαλό της Μονακό. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε ο κόουτς Μπαρτζώκας θα ήταν να δει τους Μονεγάσκους να λειτουργούν μέσα στη ζώνη άνεσης τους.

Οι Πειραιώτες πρέπει επίσης να είναι έτοιμοι να επιβιώσουν σε μια μάχη διαφορετικής φύσεως. Δεν είναι εύκολο να κρατήσεις τη Μονακό (πολύ) χαμηλά σε όρους παραγωγικότητας στην έδρα της. Οφείλεις να είσαι ικανός να ανέβεις και εσύ ψηλά στο σκορ για να ανταγωνιστείς σε κάθε περίπτωση, ειδικά εάν το αμυντικό σου πλάνο δεν έχει δουλέψει στην εντέλεια. Είναι απαραίτητο λοιπόν ο Ολυμπιακός να είναι πιο υπομονετικός το επιθετικό κομμάτι, κυκλοφορώντας τη μπάλα και διαβάζοντας όλες τις καταστάσεις που θα του δώσει η άμυνα. Κυρίως όμως, οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να διαλέξουν σωστά τις εκτελέσεις τους προσπαθώντας να ελέγξουν τον ρυθμό του παιχνιδιού μέσα από αυτές.

🏀 Πόντοι Ο/U Sasha Vezenkov Line 13.5, διαλέγουμε το Over σε απόδοση 1.80

Πάμε να παραπέσουμε μερικούς αγωνιστικούς στόχους  στο πιθανό πλάνο του κόουτς Μπαρτζώκα:

-Low mistake παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός πρέπει να ελαχιστοποιήσει τις καταστάσεις οι οποίες δυνητικά μπορούν να δώσουν στη Μονακό εύκολους πόντους, ειδικά στο ανοιχτό γήπεδο. Ο δείκτης Aσσίστ/Λαθών θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο μέτρησης για την αποτελεσματικότητα της ερυθρόλευκης επίθεσης στο Πριγκιπάτο.

-Έλεγχος του ρυθμού μέσα από τη φύση των εκτελέσεων στην ελληνική επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι θα ακουμπήσουν τη μπάλα στον Φαλ στο κέντρο της ρακέτας, θέλοντας να βρουν εκτελέσεις υψηλού efficiency και παράλληλα να καρπωθούν την ετοιμότητα των γκαρντ (λόγω της διάταξης που προσφέρουν τέτοιες καταστάσεις) να αναχαιτίσουν τον επιθετικό τρανζίσιον των γηπεδούχων.

-Φάκελος Μάικ Τζέιμς. Ο σούπερ-σταρ της Μονακό πρέπει να μείνει χαμηλά αναφορικά με τους δείκτες του επιθετικού του efficiency. Oι γηπεδούχοι έχουν αρκετά όπλα στο επιθετικό κομμάτι όμως στην τελική ευθεία ενός πιθανού κλειστού ματς , θα στραφούν στον Αμερικανό γκαρντ και στις δικές του εμπνεύσεις για να κλείσουν την αναμέτρηση.

🏀 Thomas Walkup κλεψίματα 2+ σε απόδοση 2.52

-Περιφερειακή άμυνα. Χωρίς καλή εκτέλεση πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, η Μονακό θα δυσκολευτεί να ανοίξει τον ρυθμό. Εάν οι ερυθρόλευκοι κρατήσουν το ποσοστό των  γηπεδούχων χαμηλά, θα έχουν κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επικράτηση.

-Πνευματική ετοιμότητα. Οι παίχτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αποκρούσουν την επιθετικότητα των γηπεδούχων. Είναι δεδομένο ότι η Μονακό θα μπει στο παρκέ για να επιτεθεί στον αντίπαλο και στις δύο πλευρές του παρκέ. Παίχτες όπως ο Ντιάλο, ο Χολ, ο Λι και ο Τζέιμς φέρουν αυτό το mentality. Ο Ολυμπιακός οφείλει να είναι έτοιμος να αναχαιτίσει αυτήν τους την επιθετικότητα, παίρνοντας το τιμόνι του παιχνιδιού στα χέρια του.

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός έφτασε στο ματς-σταθμό της σεζόν. Είναι προφανές. Πηγαίνει στο Μονακό έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που τον περιμένουν αλλά και των δυνατοτήτων του. Οι ερυθρόλευκοι έχουν τα «εργαλεία» για να επιβάλλουν τον δικό τους νόμο στο παρκέ αρκεί να έχουν υπομονή και να μη χάσουν την πίστη που με τόσο κόπο οικοδόμησαν μέσα στην τρέχουσα σεζόν. Η Μονακό είναι καλή κατάσταση όμως δεν θα είναι εύκολο να επικρατήσει του Ολυμπιακού δύο φορές στην έδρα της. Το τρίτο ματς, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, θα είναι πιθανόν το πιο κομβικό στην εξέλιξη αυτής της σειράς.

🏀 MatchCombo με Πόντοι Over 144.5 και Πόντοι Kostas Sloukas Πόντοι 10+ σε απόδοση 2.00 

*Iσχύουν όροι & προϋποθέσεις. Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog | 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα