Πέντε πράγματα που (ίσως) δεν ήξερες για τον Τζίμι Μπάτλερ

Ο Τζίμι Μπάτλερ παίζει με τις μηχανές στο φουλ στα φετινά playoffs οδηγώντας τους Χιτ από τη μια επιτυχία στην άλλη.

Οι πρωτοπόροι της κανονικής περιόδου Μιλγουόκι Μπακς γεύτηκαν το «ξίφος» του Τεξανού φόργουορντ στον πρώτο ημιτελικό της Ανατολικής περιφέρειας όπου ο Μπάτλερ σκόραρε 40 πόντους. Ο δρόμος του όμως μέχρι εδώ ήταν πολύ μικρός.

Αυτά είναι πέντε πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για αυτόν:

– Ο πατέρας του τον εγκατέλειψε πολύ νωρίς, όταν ο Μπάτλερ ήταν ακόμα βρέφος. Δυστυχώς ο νυν σταρ των Χιτ γνώρισε την απόρριψη και από τη μητέρα του, επίσης σε πολύ μικρή ηλικία όταν αυτή του είπε ορθά-κοφτά «δεν μου αρέσει η φάτσα σου, θέλω να φύγεις από εδώ μέσα», διώχνοντας τον από το σπίτι.

– Ο Μπάτλερ ήταν για αρκετό καιρό άστεγος. Έμενε στους δρόμους. Κάποιες ημέρες τον φιλοξενούσαν διάφορες οικογένειες φίλων ή συμμαθητών του στα σπίτια τους αλλά μόνο για μικρό χρονικό διάστημα. Ύστερα από λίγο έπρεπε να βρει έναν άλλον φίλο, μια άλλη οικογένεια, ένα νέο σπίτι.

NBA στη Stoiximan με πλήθος ειδικών στοιχημάτων για τους παίκτες!

Η γνωριμία του με τον συμμαθητή του Τζόρνταν Λέσλι στο λύκειο άλλαξε τη ζωή του τελικά. Ο Μπάτλερ συνάντησε τον Λέσλι σε ένα καλοκαιρινό καμπ και έπαιξαν μερικούς διαγωνισμούς τριπόντων. Όταν ο δεύτερος έμαθε την ιστορία του Μπάτλερ, τον πήρε κατευθείαν σπίτι του. Οι γονείς του είχαν άλλα έξι παιδιά όμως για την κυρία Μισέλ δεν υπήρχε καν δεύτερη σκέψη. Ο Τζίμι θα έμενε μαζί τους και θα έπαιρνε όλη την αγάπη που τόσο τους είχε λείψει όλα αυτά τα χρόνια.

– Ξεκίνησε από το άσημο Tyler Junior College όπου δεν κατάφερε να λάμψει. Ένας σκάουτερ όμως του κολεγίου του Μarquette εντυπωσιάστηκε από το πόσο σκληρά δούλευε μέσα στο παρκέ ο αθλητής και έπεισε τον Buzz Williams να του δώσει μια ευκαιρία στο σπουδαίο πρόγραμμα του Ουισκόνσιν. Εκεί άλλαξαν όλα για τον Μπάτλερ. Η θητεία του υπό τον σπουδαίο και φημισμένο στο να σπρώχνει παίχτες στο όριο τους κόουτς Williams του μετέδωσε το μικρόβιο της πολύ σκληρής δουλειάς. Ο Μπάτλερ ήδη είχε εθισμό στο να δουλεύει απλά στο Marquette έφτασε σε άλλο επίπεδο).

– Επιλέχθηκε στο Νο30 του ντραφτ από τους Σικάγο Μπουλς, ξεκινώντας ουσιαστικά από το μηδέν για να φτάσει στην κορυφή. Αλήθεια, ποιος περίμενε ότι ο ρούκι των 2.6 πόντων σε 42 παιχνίδια τη σεζόν 2014-15 θα εξελισσόταν σε έναν από τους κορυφαίους two way-παίχτες της λίγκας; Για πέντε συνεχόμενες σεζόν, από το 2014 έως το 2019, ο Μπάτλερ έγραψε πάνω από 20 πόντους κατά μέσο όρο ενώ φέτος με τους Χιτ είχε 19.9. Λατρεύει την μουσική country και μάλιστα αρέσκεται στο να φοράει μπότες (των καουμπόις) και να παίζει κιθάρα. Είναι καλός φίλος με τον διάσημο ηθοποιό Μαρκ Ουόλμπεργκ.

NBA στη Stoiximan με Live Streaming* (Ισχύουν όροι & προυποθέσεις)

– Στην αρχή της σεζόν 2018-19, ο Μπάτλερ ζήτησε ανταλλαγή από την τότε ομάδα του, τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, η οποία τελικά δεν έγινε. Σε μια από τις προπονήσεις που ακολούθησαν, μπήκε στο παρκέ και άρχισε να προκαλεί τους συμπαίχτες του, τους προπονητές και τους διοικητικούς όντας καθαρά απογοητευμένος από τον τρόπο που αυτοί χειρίστηκαν το αίτημα του. Στο εσωτερικό διπλό που ακολούθησε, ο Μπάτλερ ντρόπιασε τους βασικούς των Γουλβς (Τάουνς, Ουίγκινς, Τζεφ Τιγκ, Ντέρικ Ρόουζ) νικώντας τους έχοντας δίπλα του παίχτες από το τρίτο rotation της ομάδας (ούτε καν τη δεύτερη πεντάδα δηλαδή).

21+ | Παίξε Υπεύθυνα | ΚΕΘΕΑ: 210-9237777 | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA | Συχνή συμμετοχή: Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας