JuanCuadrado

Μεταγραφές Τέλος

Ολοκληρώθηκαν χτες οι μεταγραφές για τις αγγλικές, και όχι μόνο, ομάδες, αλλά η μέρα δεν ήταν ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε ό,τι καλύτερο έγινε.

Καταρχάς να πούμε ότι μετά τη λήξη των μεταγραφών, οι Άγγλοι περνούν τέλεια, καθώς για λίγες μέρες ακόμα επιτρέπονται οι δανεισμοί παικτών. Πιο πιθανό είναι να γίνει επανάσταση αν απαγορέψει κανείς τους δανεισμούς παικτών στην Αγγλία, παρά μπύρα στις παμπ (οκ, υπερβολή, ή μήπως όχι;).

Η χτεσινή μέρα δεν αναμενόταν να είναι και πολύ busy, αφού δε διαφαινόταν επιθυμία από μεγάλες ομάδες να κινηθούν μεταγραφικά, ενώ η ακριβότερη μεταγραφή της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου είχε γίνει ήδη τις προηγούμενες μέρες.

Η ακριβότερη μεταγραφή δεν είναι άλλη από αυτή του Wilfried Bony από τη Swansea στη Manchester City (5.00 να κατακτήσει την Premier League στον Stoiximan.gr) έναντι €37 εκ., με τον παίκτη όμως να μην έχει αγωνιστεί με τη νέα του ομάδα, αφού απουσιάζει στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με την Ακτή Ελεφαντοστού (2.10 για κατάκτηση στον Stoiximan.gr).

Αλλά ας πάμε στη χτεσινή Deadline Day, μια παράδοση, που καλά κρατεί εδώ και πολλά χρόνια, η κάλυψη της οποίας είναι πραγματικό τηλεοπτικό γεγονός στην Αγγλία και όχι μόνο.

Στη χτεσινή Deadline Day, λοιπόν, οι πιθο απασχολημένες ομάδες ήταν οι Crystal Palace, Crawley Town και Millwall, που απέκτησαν οκτώ (!) παίκτες η καθεμιά.

Στις σημαντικότερες μεταγραφές της ημέρας, πάντως, πήρε μέρος μία ομάδα, η Chelsea (1.24 για τον τίτλο). Οι «Μπλε», αρχικά, πούλησαν τον Andre Schurrle στη Wolfsburg έναντι €29 εκ. και στη συνέχεια, αφού έδωσαν €30,8 εκ. και τον Mohamed Salah δανεικό για ένα χρόνο, απέκτησαν τον Κολομβιανό Juan Cuadrado, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη μετακίνηση της ημέρας.

Σε άλλες άξιες αναφοράς κινήσεις, ο Γερμανός αμυντικός της Stoke, Robert Huth πήγε δανεικός στη Leicester (2,25 να αποφύγει τον υποβιβασμό), ενώ ο Aaron Lennon υπό το ίδιο καθεστώς πήγε από την Tottenham στην Everton.

H Southampton απέκτησε ως δανεικό τον Filip Djuricic από τη Benfica και με μεταγραφή τον Ryan Bertrand, που ήδη βρισκόταν στην ομάδα, από την Chelsea.

Η Crystal Palace απέκτησε, μεταξύ άλλων επτά παικτών, τον Wilfried Zaha, από τη Manchester United, με τον παίκτη να έχει αποκτηθεί από τους «Κόκκινους Διάβολους» τον Ιανουάριο του 2013, αλλά να παραμένει δανεικός και τώρα επιστρέφει μόνιμα, μετά από ακόμα έναν δανεισμό στην Palace.

Ένα γνωστό όνομα στους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους, ο Dame N’Doye, μετακόμισε από τη Ρωσία και τη Lokomotiv στη Hull.

Μια χειμερινή μεταγραφική περίοδος χωρίς πολλά μεγάλα ονόματα, αλλά με αρκετά χρήματα να δαπανούνται για ακόμα μια φορά, κυρίως από τις μεγάλες ομάδες της Premier League.