Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη

Οι Βουλευτικές Εκλογές 2015 έφτασαν σχεδόν και ο Φώντας Τσούνης τις αναλύει από στοχηματική σκοπιά.

Φίλες και φίλοι, βρισκόμαστε πλέον λίγες ώρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης και τα εκλογικά στοιχήματα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Έψαξα και… ψάχτηκα, ρώτησα και έμαθα και αποφάσισα να ρισκάρω σε ορισμένα από αυτά τα στοιχήματα που βρήκα στον Stoiximan.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Εκλογές 2015 είναι βέβαιη και… αδιαπραγμάτευτη. Απλώς, ψάχνουμε για το πιθανό εκλογικό ποσοστό του, καθώς και για την διαφορά του, με τη Νέα Δημοκρατία. Θα επιλέξω το 2.30 που δίνει στο να κυμανθεί από το 33.5 έως το 36%. Παραπάνω δεν βλέπω, διότι ούτως ή άλλως δεν πιστεύω ότι θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Παρακάτω από 33.5%, είναι από δύσκολο έως και απίθανo.

Το over – under της διαφοράς από την ΝΔ το βρίσκουμε στο 6.30% και εγώ θα αγοράσω το under, καθώς δε νομίζω ότι η ΝΔ θα πέσει πολύ κάτω από το 30%. Για την ακρίβεια, εκεί ακριβώς εντοπίζω το ποσοστό της. Άντε, το πολύ πολύ, να πάει στο 29%. Και επειδή από την άλλη μεριά, δεν πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπεράσει το 35%, βάσει (της δικής μου λογικής πάντα) θεωρώ, ότι η διαφορά τους θα κυμανθεί ανάμεσα στις 5 έως 6 ποσοστιαίες μονάδες. Under 6.30%.

Έως τώρα, λοιπόν, κρατάμε το 2.30 του 33.5 έως 36% του ΣΥΡΙΖΑ, το under της διαφοράς, καθώς και το over 28% για την ΝΔ.

Από εκεί και πέρα, μου αρέσει το 2.30 που δίνει το stoiximan.gr, στο να έρθει τρίτο κόμμα το «Ποτάμι» Το συγκεκριμένο κόμμα εκτός από τους κάπως πιο… μετριοπαθείς συμπολίτες μας, μπορεί να αντλήσει ψήφους της τελευταίας στιγμής και από αρκετούς νεαρούς αναποφάσιστους, διότι αποπνέει ένα είδος «εκμοντερνισμένης» πολιτικής. Είναι κάτι σαν πιο… trendy δηλαδή και αυτό μετράει πολύ στους νέους που ψηφίζουν για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές.

Τέλος, πιστεύω ότι η νέα βουλή που θα προκύψει από τη Δευτέρα το πρωί, θα είναι επτακομματική και για αυτό θα ποντάρω στο 1.75 του συγκεκριμένου στοιχήματος.

Καλή τύχη και καλή ψήφο και φροντίστε να μην αμελήσετε το σημαντικότερο όλων! Ότι μετά από την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…

Φώντας Τσούνης

Bookenemy.com