panathinaikos_bc_-stoiximan_blog

Με νίκη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μακάμπι -στο ΟΑΚΑ- με 83-76, ξεκινώντας ιδανικά τις υποχρεώσεις του στο Top 16. Αν και οι Ισραηλινοί προπορεύοταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα οι γηπεδούχοι κατάφεραν και νίκησαν σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ:

“Είναι μία νίκη πολύ σημαντική, επειδή είναι πάντα καλό να ξεκινάς θετικά το Top 16. Έχουμε κερδίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης μία πολύ καλή ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι ότι δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο ότι μπορούμε να παίξουμε με υπομονή και καλή άμυνα. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι λόγω του διαφορετικού μπάσκετ που παίζει η Μακάμπι. Δυσκολευτήκαμε να προσαρμοστούμε για είκοσι λεπτά στον τρόπο που έπαιζαν. Ξέραμε ότι η Μακάμπι τρέχει πολύ, έχει ενδεχομένως το καλύτερο τρανζίσιον παιχνίδι στην Ευρώπη, αλλά είναι άλλο πράγμα να το πεις και να το δείξεις στους παίκτες του κι άλλο να το νιώσουν όταν παίζουν. Από τη στιγμή που προσαρμοστήκαμε στο παιχνίδι τους ήταν πολύ πιο εύκολο να παίξουμε”.

A photo posted by Stoiximan.gr (@stoiximan.gr) on

Από μέρους του ο κόουτς της Μακάμπι, Γκάι Γκούντες, σημείωσε: “Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Είχαμε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, παρά την απουσία του Ντέβιν Σμιθ που είναι τραυματίας. Παίξαμε αρκετά σωστά τακτικά. Είχαμε οκτώ λάθη στο πρώτο ημίχρονο και συνολικά δώδεκα που μας κόστισαν 21 πόντους. Είχαμε έξι βολές χαμένες στο τέλος που το παιχνίδι πήγε πόντο-πόντο κι εκεί ουσιαστικά φαίνεται η διαφορά”.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει με +7 (83-76).

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 45-49, 60-64, 83-76.