stoiximanblog-panathinaikos

Mε σπασμένα φρένα

Μετά το 4 στα 4 ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Σάββατο (29/9, 7 μμ) στο ΟΑΚΑ, τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τον ΠΑΣ που θα πάει στο ΟΑΚΑ επίσης… γκαζωμένος μετά το διπλό στο Κύπελλο επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι. Όχι βέβαια με «τσίτα τα γκάζια» όπως οι παίκτες του Γιώργου Δώνη αλλά με φόρα. Κι αυτό είναι το νέο «μάθημα» για την πιτσιρικαρία του Παναθηναϊκού. Πώς αντιμετωπίζεις έναν αντίπαλο, που δεν θα μπει στο γήπεδο για να παίξει αμυντικά αλλά θα προσπαθήσει να σε νικήσει στα ίσια.

Για τους πράσινους, η συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν διαφοροποιείται σε κάτι άλλο από τις τέσσερις προηγούμενες. Και από τη στιγμή που «ξύπνησαν» και τον κόσμο τους, θεωρείται δεδομένο ότι θα μπουν στη μάχη αποφασισμένοι. Κυρίως θα μπουν ως… φαβορί. Κι αυτό είναι το αμέσως μεγαλύτερο κέρδος από τις 4 νίκες που έχει κατακτήσει ο Παναθηναϊκός: Η αντιμετώπιση από την ποδοσφαιρική κοινότητα. Ο Παναθηναϊκός των πιτσιρικάδων δεν είναι πια μια ομάδα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Είναι ομάδα που βγάζει, μέσα στο γήπεδο, υγεία και προοπτική. Κι όσο συνεχίζει να παίζει σπουδαίο ποδόσφαιρο και να παίρνει αποτελέσματα, τόσο θα ανακτά, πέρα από το χαμένο βαθμολογικό έδαφος από το -6 και τον σεβασμό των αντιπάλων. Το ματς με τον ΠΑΣ είναι ένα ακόμη κριτήριο.

Και σε περίπτωση που οι πράσινοι συνεχίσουν να πηγαίνουν με σπασμένα φρένα, το μήνυμα που θα στείλουν προς κάθε κατεύθυνση δεν θα μπορεί πλέον να το υποτιμήσει ουδείς. Oύτε οι αντίπαλοι αλλά ούτε και οι φίλοι της ομάδας, που δεν αποκλείεται να γεμίσουν στο εγγύς μέλλον ολόκληρο το ΟΑΚΑ!

SOKIN