Wayne Rooney

Ματσάρα στο Ολντ Τράφορντ

Τρία παιχνίδια στο πρόγραμμα της Πρέμιερ Λιγκ σήμερα, με την Τσέλσι να έχει την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά, στην κορυφή, στους οκτώ βαθμούς. Σημαντικό παιχνίδι για το Champions League στο Ολντ Τράφορντ.

Τσέλσι – Σαουθάμπτον

Λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό από το Champions League, η Τσέλσι ρίχνεται και πάλι στο πρωτάθλημα, όπου τα πράγματα πηγαίνουν με το μέρος της ακόμα κι όταν δεν παίζει. Χτες, η Μάντσεστερ Σίτι έχασε από τη Μπέρνλι εκτός έδρας με 1-0. Έτσι, οι «Μπλε» έχουν τη δυνατότητα, με νίκη, να αυξήσουν κι άλλο τη διαφορά, στους οκτώ βαθμούς, ενώ έχουν κι ένα παιχνίδι λιγότερο.

Διαθέσιμος είναι ο Νεμάνια Μάτιτς, που χτύπησε κόντρα στην ΠΣΖ και αποτελούσε το μοναδικό νέο «πρόβλημα» για τον Μουρίνιο. Η Τσέλσι έχει δεχτεί μόλις πέντε γκολ εντός έδρας φέτο, πέντε λιγότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Οι «Άγιοι» επέστρεψαν στις νίκες κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας την προπερασμένη Τρίτη. Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν έχει πέσει στην έβδομη θέση, δύο βαθμούς από την πέμπτη, που οδηγεί στο Europa League και τέσσερεις από την τέταρτη, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Ίσως επιστρέψει από τραυματισμό μετά από δύο μήνες ο αμυντικός Τόμπι Αλντερφέιρελντ. Η Σαουθάμπτον έχει δεχτεί 10 εκτός έδρας γκολ φέτος, πέντε λιγότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

 

Έβερτον – Νιούκασλ

Η Έβερτον (φαβορί στο 1,80 στον Stoiximan.gr) συνεχίζει να κερδίζει στο Europa League (επικράτησε με 2-1 της Ντιναμό Κιέβου), αλλά στην Πρέμιερ Λιγκ έχει φτάσει τέσσερεις θέσεις και τρεις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Κι αυτό επειδή έχει μία νίκη στα δώδεκα τελευταία παιχνίδια από τα μέσα Δεκεμβρίου. Τα «Ζαχαρωτά» δε χάνουν στα δέκα τελευταία εντός έδρας, έχοντας τέσσερις ισοπαλίες στα ισάριθμα τελευταία.

Αμφίβολοι είναι οι Τζος Στόουνς, Λέιτον Μπέινς και Λίον Όσμαν, ενώ τιμωρημένος είναι ο Γκάρεθ Μπάρι και τραυματίες οι ΜακΓκίντι, Πίενααρ, Χίμπερτ και Οβιέδο.

Η Νιούκασλ είναι στην 11η θέση κι έχει μια απόσταση δέκα βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού, Ξεκινά τιμωρία επτά αγωνιστικών ο Παπίς Σισέ, αλλά επιστρέφουν οι Ρομπ Έλιοτ, Ρεμί Καμπελά και Τζακ Κόλμπακ.

 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ

1.98-3.80-4.23 με 0% ΓΚΑΝΙΟΤΑ στον Stoiximan.gr

Από τον εντός έδρας αποκλεισμό από το Κύπελλο Αγγλίας προέρχεται η Γιουνάιτεντ, που έχασε από την Άρσεναλ με 1-2. Στο πρωτάθλημα είναι τέταρτη, τέσσερεις βαθμούς από την τρίτη θέση και πλέον πέντε από τη δεύτερη. Εντούτοις, Λίβερπουλ και Τότεναμ ακολουθούν με δύο και τρεις βαθμούς πίσω, αντίστοιχα.

Εκτός είναι ο Άνχελ Ντι Μαρία, που είναι τιμωρημένος μετά την αποβολή στο Κύπελλο, ενώ για τον ίδιο λόγο απουσιάζει και ο Τζόνι Έβανς. Εκτός παραμένει ο Ρόμπιν φαν Πέρσι και αμφίβολος είναι ο Μάρκος Ρόχο.

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έχει πλήρη αποστολή, χωρίς προβλήματα.

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» δεν κερδίζουν τα «Σπιρούνια» στα πέντε τελευταία παιχνίδια, τη στιγμή που στα προηγούμενα 22 έτρεχαν αήττητο σερί εναντίον τους στο πρωτάθλημα.

Η Τότεναμ έχει κερδίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια στο Ολντ Τράφορντ.

Η Γιουνάιτεντ είναι η δεύτερη καλύτερη εντός έδρας ομάδα μετά την Τσέλσι, ενώ η Τότεναμ είναι η τρίτη καλύτερη εκτός έδρας μετά τις Άρσεναλ και Λίβερπουλ.