Η Λούτον στον αγώνα κατά του καρκίνου

Η Λούτον παίρνει μέρος στον αγώνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του προστάτη με μια πρωτοποριακή κίνηση.

Η ομάδα της League Two, αποκάλυψε ότι θα μετονομάσει το, 110 ετών, γήπεδό της από “Kenilworth Road” σε “Prostate Cancer UK Stadium” για ένα παιχνίδι.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα ολόκληρο γήπεδο θα μετονομαστεί για να υποστηρίξει έναν φιλανθρωπικό σκοπό. Αυτό θα συμβεί στο παιχνίδι της Τρίτης 24 Μαρτίου στις 21:45. Η χωρητικότητα του γηπέδου (10.000) έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς αντανακλά στο νούμερο των ανδρών, που πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο του προστάτη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το παιχνίδι μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσω LIVE Stream στον Stoiximan.gr

H Football League συνεργάζετα με τη Men United, μια φιλανθρωπική οργάνωση που διεξάγει μια καμπάνια που υποστηρίζεται με διάφορους τρόπους μέσα στα γήπεδα των χαμηλών κατηγοριών της Αγγλίας.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Λούτον, Γκάρι Σουίτ ανέφερε: «Όταν ακούστηκε η ιδέα υπήρχαν ανάμικτες αντιδράσεις, που είναι φυσιολογικό, δεδομένης της ιστορίας του γηπέδου και της αγάπης, που έχουν οι οπαδοί μας για το Kenilworth Road.

Αισθανθήκαμε ότι μόλις γίνει γνωστός ο λόγος για τον οποίο θα γινότα, προς υποστήριξη του Prostate Cancer UK, οι οπαδοί μας θα κατανοούσαν και θα υποστήριζαν πλήρως την κίνηση. Σκοπός μας δεν ήταν να τους παραπληροφορήσουμε, αλλά να τους κάνουμε να μιλούν για την αλλαγή ονόματος και να προκληθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερο ενδιαφέρον πριν την ανακοίνωση.

Με δεδομένα τα στατιστικά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, ότι βοηθώντας να αυξηθεί η ενημέρωση για την ασθένεια και την οργάνωση, ότι κάποιου ο γιος, ο πατέρας ή ο παππούς θα βοηθηθεί, εντοπίζοντας νωρίς τα σημάδια και θα ζητήσει βοήθεια.

Αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο για τη Luton Town και μια πρωτοποριακή κίνηση στο ποδόσφαιρο και είμαστε χαρούμενοι που θα συνεργαστούμε με μια φιλανθρωπική οργάνωση, που υποστηρίζει το παιχνίδι, τους φιλάθλους και τους παίκτες.»

Ο Μαρκ Μπίσοπ από την Prostate Cancer UK είπε: «Η δύναμη του αθλήματος, σ’ αυτή την περίπτωση του ποδοσφαίρου, έχει βοηθήσει να αγγίξουμε τους άνδρες και, τους φίλους και τις οικογένειές τους. Ευχαριστούμε πολύ τους παίκτες, το προσωπικό και τους οπαδούς της ομάδας εκ μέρους 300.000 ανδρών, που ζουν με καρκίνο του προστάτη στο Ηνωμένο Βασίλειο.»

 

πηγή: guardian