LoL-stoiximanblog

League Of Legends Worlds στη Stoiximan

Από τον Vasili Ortega

Το μεγαλύτερο tour της χρονιάς για το League of Legends είναι εδώ!

Τα Play in τελείωσαν και έγιναν γνωστές και οι τελευταίες ομάδες που θα πάρουν μέρος. Εδώ θα αναφέρουμε ό,τι πρέπει να γνωρίζει ο μέσος παίχτης για αυτήν τη διοργάνωση, με δεκάδες εκατομμύρια κοινό και τεράστιο στοιχηματικό ενδιαφέρον, μιας και οι επιλογές μακροχρόνιες ή μη, βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα της Stoiximan

Θα μας κρατήσει συντροφιά μέχρι τα τέλη του μήνα. Οι καλύτερες ομάδες του κόσμου, από Κίνα – Ευρώπη και Αμερική έχουν ήδη δώσει το παρόν αρκετές μέρες νωρίτερα στην Σαγκάη, με μόνη παραφωνία την πανδημία και τις αναπόφευκτες παρενέργειες της όσον αφορά την διεξαγωγή του. Αξία έχει η τοποθέτηση της Riot για το ανοιχτό ενδεχόμενο η τελική φάση να γίνει με κοινό, εξέλιξη άκρως θετική για την σκηνή με την ελπίδα σιγά-σιγά να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο όλα τα Esports στις LIVE διοργανώσεις τους. 

Παραδοσιακά στο League of Legends η ανατολή είχε και έχει τα ηνία, Top Esports και DAMWON Gaming δεν αφήνουν άλλα περιθώρια έτσι και αλλιώς. Ακολουθεί η Ευρώπη με τους G2 Esports για φέτος να βρίσκονται στην κορυφή στην ήπειρό μας κατακτώντας και το Summer. Η αλήθεια όμως είναι πως υστερούν σημαντικά έναντι των Κινέζων. Τέλος, η Αμερική κάνει σημαντικές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια αλλά το επίπεδο παραμένει χαμηλό. Η κατάταξη παίζει σημαντικό ρόλο μιας και το δυνατότερο region στέλνει τους εκπρόσωπους του απευθείας στην φάση ομίλων και δεν αναγκάζονται να περάσουν τη δοκιμασία των Play In

Fun Fact :

  • Το ολοκαίνουριο Pudong Soccer Stadium είναι η τοποθεσία που θα διεξαχθούν οι τελικοί αγώνες και πιθανότατα του πρώτου event που θα έχουμε μερική παρουσία κόσμου. Εντύπωση προκαλεί πως το Worlds του LoL θα είναι και η πρώτη διοργάνωση που θα λάβει χώρα στην μελλοντική έδρα της Sanghai SIPG.

Το format έχει ως εξής, 16 ομάδες χωρισμένες σε 4 ομίλους με τα παιχνίδια να είναι BO1 και τους 2 πρώτους από κάθε όμιλο να προχωρούν στην Knockout φάση. Από εκεί και πέρα οι 8 διεκδικητές του τίτλου θα αγωνιστούν σε παιχνίδια BO5 για ημιτελικά και τελικά αντίστοιχα. Η Stoiximan διαθέτει στην πλατφόρμα της πληθώρα επιλογών και πολλά ειδικά για τους πιο προχωρημένους… Εγώ πάλι παραμένω στην αρχική επιλογή μου, οι GenG θα περάσουν το Group stage εύκολα ή δύσκολα!

H τελική φάση του Overwatch League είναι προ των πυλών όπως και το IEM New York για το Global offensive, με αυτά θα ασχοληθούμε και εμείς την επόμενη φορά. 

Καλή τύχη!