leo messi jesus gamez

Ισπανία: Ο τίτλος και το Champions League

Η προσθήκη της Βαλένθια στη διεκδίκηση θέσης που οδηγεί στο Champions League, έχει ανακατέψει κάπως της τράπουλα στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει και τέταρτος διεκδικητής, γεγονός που προσθέτει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην ούτως ή άλλως συναρπαστική κούρσα της Primera Division.

Αν ανατρέξει κανείς στις τελικές βαθμολογίες των δύο προηγούμενων σεζόν, η διαφορά βαθμών του γνώριμου πια Top-3 της La Liga (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης)  από την ομάδα που τερμάτισε τέταρτη ήταν διψήφια. Φέτος αυτό δε συμβαίνει.

Για πρώτη φορά, υπάρχουν ομάδες στο “τρενάκι” των τριών πρώτων που κοιτάζουν πια και τους… καθρέπτες τους, πέρα από την προσπάθεια για τον τίτλο, ο οποίος σε αυτή τη φάση που βρίσκεται το πρωτάθλημα, 14 αγωνιστικές πριν τη λήξη, δεν είχε ποτέ κριθεί με βεβαιότητα στην Ισπανία

Όλα τα παιχνίδια της Primera Division είναι διαθέσιμα για LIVE Stream στον Stoiximan.gr

Η ήττα της Ατλέτικο στο Βίγκο, 15 ημέρες πριν, έδωσε την ευκαιρία στη Βαλένθια να πλησιάσει στους τρεις βαθμούς. Η Ρεάλ πήρε μια απόσταση από την Μπαρτσελόνα (+4) μετά την αναπάντεχη εντός έδρας ήττα των Μπλαουγκράνα από τη Μάλαγα. Το πρόγραμμα των τριών πρώτων, μαζί με τις υποχρεώσεις για το Champions League (η Μπαρτσελόνα έχει και ημιτελικούς Κυπέλλου) κρύβει ίσως κι άλλες “γκέλες” σαν κι αυτές των δυο προηγούμενων αγωνιστικών. Μην ξεχνάμε πως το επίπεδο των αντιπάλων στην Ισπανία δεν είναι και το πιο εύκολο.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τις υποχρεώσεις για το επόμενο Σαββατοκύριακο των τεσσάρων πρώτων ομάδων στη La Liga:

Γρανάδα – Μπαρτσελόνα: Σάββατο απόγευμα αυτό το ματς, με τη Μπαρτσελόνα να έρχεται από ταξίδι στο Μάντσεστερ και μια μεγάλη νίκη εκτός έδρας επί της Σίτι (2-1), αλλά και εντός έδρας ήττα από τη Μάλαγα (0-1) πριν επτά ημέρες.

Η Γρανάδα δεν κέρδισε ματς μέσα στον Φεβρουάριο και πολύ θα ήθελε να ξεκινήσει μια αντεπίθεση για αποφυγή του υποβιβασμού, αλλά απέναντι στην Μπαρτσελόνα μόνο στην τύχη και την κακή ημέρα της αντιπάλου μπορεί να ελπίζει.

 

Βαλένθια – Ρεαλ Σοσιεδάδ: Πετάνε οι “Νυχτερίδες” τελευταία, με τρεις συνεχόμενες νίκες στην Ισπανία, σερί επτά αγώνων χωρίς ήττα και πέντε στα πέντε τελευταία εντός έδρας.

1,60-3,90-5,85 το σετ αποδόσεων στον Stoiximan.gr 

Σε φόρμα είναι όμως και η Ρεάλ Σοσιεδάδ, που την προηγούμενη αγωνιστική έδειξε σπουδαία επιμονή απέναντι στη Σεβίλλη, ανατρέποντας το 2-3 σε 4-3 στα τελευταία δέκα λεπτά! Η εκτός έδρας συγκομιδή των Βάσκων όμως φέτος δεν είναι και η καλύτερη.

 

Σεβίλλη – Ατλέτικο Μαδρίτης: Αν η Βαλένθια έχει κερδίσει νωρίτερα τον προηγούμενο αγώνα, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε θα νιώσει πίεση. Η Ατλέτικο (φαβορί στο 2,55 στον Stoiximan.gr) πέρασε με μεγάλη επιτυχία το τεστ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης πριν λίγο καιρό, αλλά εκείνο το 4-0 ίσως ανέβασε την ψυχολογία τους πιο ψηλά από όσο θα έπρεπε.

Η προσγείωση στο Βίγκο (0-2 από τη Θέλτα) και η ήττα στο Λεβερκούζεν για το Champions League μεσοβδόμαδα έβαλαν την Ατλέτικο σε μια φάση κρίσης, που θα κριθεί κατά πολύ αν θα συνεχιστεί από το αποτέλεσμα απέναντι στην αξιόμαχη Σεβίλλη.

Η Σεβίλλη πέρασε στο Europa League την Πέμπτη και αποτελεί πάντα μια από τις ομάδες που παίζουν εξαιρετικό επιθετικό ποδόσφαιρο στην Ισπανία, παρότι χάνει έδαφος από τη Βαλένθια στη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει μόλις τρεις ισοπαλίες σε 24 ματς φέτος στην Ισπανία.

 

Ρεάλ Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ: Συνεχόμενα αυτά τα δύο τελευταία παιχνίδια, δίνουν την ευκαιρία στους φίλους του Ισπανικού πρωταθλήματος για ένα εξαιρετικό κυριακάτικο “double-header”.

Η Ρεάλ έχει κάποια προβλήματα τραυματισμών, ο Gareth Bale είναι αμφίβολος για το αν ξεκινήσει από το πρώτο λεπτό, ενώ οι Luka Modric, James Rodriguez, Sergio Ramos και Sami Kedhira παραμένουν εκτός. Ίσως επιστρέψει ο Carvajal, αλλά η αρχική ενδεκάδα του Αντσελότι αναμένεται να έχει αρκετούς “πειραματισμούς”.

Η Βιγιαρεάλ ξεπέρασε το εμπόδιο της Σάλτσμπουργκ στο Europa League και πέρασε στους “16”. Βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα της La Liga, αλλά απέναντι στους δυο μεγάλους (Ρεάλ και Μπαρτσελόνα) σχεδόν πάντα δεν τα καταφέρνει.

 

footballbettingo.com