Manuel Pellegrini Manchester City

Ντέρμπι στο Άνφιλντ

Κυριακή 1 Μαρτίου και έχουμε ντέρμπι στην Premier League. Οι δύο ομάδες που διεκδίκησαν πέρσι το πρωτάθλημα, μαζί με την Τσέλσι, φέτος διαγράφουν διαφορετικές πορείες.

Οι φιλοξενούμενοι “Πολίτες” διεκδικούν και πάλι το πρωτάθλημα με τους “Μπλε” για αντιπάλους και η Λίβερπουλ παλεύει να βγει από τη μετριότητα και να διεκδικήσει θέση στην Ευρώπη, ίσως ακόμη και την τέταρτη της Λίγκας, που μπορεί να αποδειχθεί χρυσοφόρα, καθώς οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Για την ώρα, έχει δύο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και έχει συμπληρώσει δέκα αγώνες αήττητη, μετά το 3-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 14 Δεκεμβρίου 2014. Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς στα στατιστικά μας, έκτοτε έχει σημειώσει επτά νίκες και δύο ισοπαλίες.

Πριν το περσινό 3-2 υπέρ των “Κόκκινων”, είχαν προηγηθεί τρεις σερί ισοπαλίες, οι δύο πιο πρόσφατες με 2-2 και εκείνη της 27ης Νοεμβρίου του 2011 με 1-1.

Το over 2,5 goals προσφέρεται σε απόδοση 1,73 στον Stoiximan και το under 2,5 goals στο 2,08.

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 3,30-3,60-2,37 με 0% ΓΚΑΝΙΟΤΑ στον Stoiximan.gr

Αμφότερες οι ομάδες, προέρχονται από ευρωπαϊκές απογοητεύσεις, ειδικά αυτή της Λίβερπουλ “πόνεσε” περισσότερο καθώς ήταν οριστική, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι, αν και έχει πολύ δύσκολο έργο, έχει τουλάχιστον ελπίδα να ανατρέψει τα πράγματα. Υπενθυμίζουμε ότι η Λίβερπουλ ηττήθηκε με 1-0 από τη Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη και μετέπειτα αποκλείστηκε στα πέναλτι με 5-4 για τους “32” του Europa League, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι έχασε με 2-1 στο Etihad από τη Μπαρτσελόνα για τους “16” του Champions League.

Οι παίκτες της Σίτι αγωνίστηκαν Τρίτη και είχαν δύο μέρες παραπάνω να ξεκουραστούν, ενώ οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ καταπονήθηκαν επιπλέον με την παράταση και τη διαδικασία των πέναλτι, τα οποία είχαν και απογοητευτική εξέλιξη για το ηθικό της ομάδας.

Αυτό το επιχείρημα, της παραπάνω ξεκούρασης δηλαδή, προέβαλε και ο Μπρένταν Ρότζερς, προπονητής της Λίβερπουλ για να χρίσει τους “Πολίτες” φαβορί και να ξεκινήσει τα γνωστά παιχνίδια μυαλού που συνηθίζουν οι προπονητές της Premier League.

Ο άσος της Λίβερπουλ προσφέρεται στο 3,05, η ισοπαλία στο 3,45 και το διπλό της Μάντσεστερ Σίτι σε απόδοση 2,30.

 

Κώστας Βορίλας
bet3.GR