Ισπανία-Ελλάδα: Ξορκίζει τους «δαίμονες» στο 2.42

Σε ένα ματς-σταθμό για την πορεία της στο Ολυμπιακό τουρνουά, η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει την Ισπανία και μοιάζει έτοιμη να ξορκίσει τους «δαίμονες» που ψιθυρίζουν χρόνια τώρα στο αυτί της όταν αντιμετωπίζει τους Ίβηρες.

Ήρθε η στιγμή να τους κερδίσουμε σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Η ιστορία και οι αναμνήσεις του παρελθόντος πρέπει να κλειδωθούν στο ντουλάπι. H Επίσημη Αγαπημένη οφείλει να κάνει το χρέος της και μαζί το καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στους «8» του Ολυμπιακού τουρνουά.

Απέναντι στον Καναδά η ομάδα μας προσπάθησε αλλά δεν είχε την έξτρα παραγωγική πηγή από την περιφερειακή γραμμή για να προσπεράσει και να βάλει πραγματικά δύσκολα σε ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Οι Ισπανοί με τη σειρά τους βίωσαν μια παρόμοια εμπειρία απέναντι στους Αυστραλούς, παίζοντας ένα ματς στον ρυθμό των Boomers. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ισπανία στην πρεμιέρα, μας έδωσαν την εντύπωση ότι -ενώ ήταν ανταγωνιστικές- δύσκολα θα έβγαιναν από πάνω στα συγκεκριμένα ματσαρίσματα ακόμα και εάν οι αναμετρήσεις παίζονταν μέχρι το επόμενο πρωί.

Είμαστε όμως τόσο φαβορί απέναντι στους Ίβηρες; Η απάντηση είναι όχι, σε καμία περίπτωση. Η Ισπανία έχει μεγαλύτερο ποιοτικό βάθος από εμάς και περισσότερες δεξιότητες στο επιθετικό κομμάτι. Υπερέχει στο μισό γήπεδο όπου θα προσπαθήσει να μεταφέρει την αναμέτρηση. Εμείς με τη σειρά μας οφείλουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Αυστραλίας. Τα «καγκουρό» πίεσαν πολύ την εισαγωγή της μπάλας στο χαμηλό ποστ (και ο γκαρντ ψηλά στη μπάλα και ο ψηλός στο «ζωγραφιστό» ήταν υπέρ του δέοντος ενεργητικοί), απενεργοποιώντας ένα βασικό εργαλείο των Ιβήρων ως προς τον έλεγχο του ρυθμού.

Η Ελλάδα οφείλει να τρέξει τους Ισπανούς. Οι καιροί αλλάζουν, όντως. Το δίδυμο Καλάθης-Αντετοκούνμπο θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για εμάς σε αυτήν την κατεύθυνση. Στο σετ παιχνίδι το πλεονέκτημα θα βρεθεί στα χέρια του αντιπάλου ο οποίος έχει σουτ, δημιουργία, post-up παιχνίδι και πολύ καλή αμυντική επικοινωνία. Με τους Χουάντσο-Γκαρούμπα απέναντι του, ο Γιάννης οφείλει να πιάσει υψηλά standards σε όρους διαβάσματος βγάζοντας τη μπάλα από πάνω του στον σωστό χρόνο.

Πρόκειται για μια «μάχη» ρυθμού. Η ομάδα μας πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να ανεβάσει το τέμπο και να βρει σκορ στο ανοιχτό γήπεδο, αποφεύγοντας την παγίδα μιας σετ αναμέτρησης. Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε, ακόμα και εάν το παιχνίδι πάει τελικώς στο μισό γήπεδο, να είμαστε έτοιμοι να επιβιώσουμε.

Bet Builder με Χάντικαπ Ισπανία +8.5  και Nick Calathes Πόντοι 7+ σε απόδοση 2.42 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog