stoiximangr-buffon

Η Γιουβέντους πρέπει να «σκοτώσει» νωρίς το φάντασμα της Ρεάλ

Αυτό που γίνεται από πέρυσι με τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, δεν θυμάμαι να έχει προηγούμενο. Κόσμος και κοσμάκης εύχεται και προσεύχεται, αυτός ο σπουδαίος τερματοφύλακας, ο κορυφαίος ίσως της τελευταίας 20ετίας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, να κλείσει την καριέρα του όπως του αξίζει.

Ο αποκλεισμός της Ιταλίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν το δεύτερο χτύπημα. Το πρώτο ήρθε πριν από λίγους μήνες από την ομάδα που η Γιουβέντους και ο Μπουφόν θα βρουν απέναντι τους στα προημιτελικά του Champions League: Τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Ισπανοί που όχι απλά νίκησαν αλλά διέλυσαν τη «Μεγάλη Κυρία» πέρυσι στον τελικό της διοργάνωσης (1-4) πέφτουν ξανά στο δρόμο της «Γιούβε» και του Μπουφόν. Και αν ο «Τζίτζι» και οι συμπαίκτες του, θέλουν να φτάσουν όχι απλά στον τελικό αλλά να σηκώσουν το τρόπαιο και να επιτρέψουν στο κ. Νο 1 να κάνει “gran finale” θα πρέπει να σκοτώσουν νωρίς-νωρίς το φάντασμα της Ρεάλ…

Γι’αυτούς τους λόγους αλλά και για κάνα-δυο χιλιάδες ακόμη, αυτό το ζευγάρι στους «8» της διοργάνωσης, φαντάζει ως το πιο σημαντικό και το πιο ιντριγκαδόρικο… Προφανώς και το Λίβερπουλ-Σίτι, Μπαρτσελόνα-Ρόμα και Σεβίλλη-Μπάγερν έχουν τεράστιο  ενδιαφέρον από κάθε άποψη, όμως αυτή η αναμέτρηση μοιάζει η «μητέρα των μαχών» αν όχι για τους Μαδριλένους, σίγουρα όμως για τη Γιουβέντους. Και κυρίως για τον τύπο που λέγεται Μπουφόν.

SOKIN