hoopfellas-doncic

5 πράγματα που (ίσως) δεν ήξερες για τον Λούκα Ντόνσιτς

Οι εμφανίσεις του Λούκα Ντόνσιτς στα playoffs του ΝΒΑ έχουν προκαλέσει πάταγο με τον νεαρό Σλοβένο να έχει στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας για μια ακόμα φορά επάνω του. Αυτά είναι πέντε πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για αυτόν…

  • H Σλοβένα μητέρα του (που τράβηξε την προσοχή του Αντρέ Ιγκουοντάλα τη βραδιά που ο Λούκα έγινε ντραφτ), Μίριαμ Ποτέρμπιν, έκανε καριέρα ως μοντέλο και χορεύτρια. Παντρεύτηκε τον Σέρβο μπασκετμπολίστα  Σάσα Ντόνσιτς το 1999 όταν και έφεραν στον κόσμο τον Λούκα. Χώρισαν το 2008 όταν ο μικρός ήταν εννιά ετών. Ο Λούκα έμεινε από τότε με τη μητέρα του η οποία ήταν (και ακόμα είναι) ο φύλακας-άγγελος του, ακολουθώντας τον νεαρό από τη Λιουμπλιάνα στη Μαδρίτη και μετέπειτα στο Ντάλας.
  • Στην ηλικία των 12, ο Λούκα είχε ήδη ύψος 1.88 μέτρα (!) Είχε ξεκινήσει να παίζει μπάσκετ αρκετά χρόνια πριν, ακολουθώντας τον πατέρα του στα ανοιχτά και κλειστά γήπεδα της Σλοβενικής πρωτεύουσας. Γρήγορα οι προπονητές του κατάλαβαν ότι ο Λούκα δεν είχε καμία θέση δίπλα στους συνομήλικους του (βασικά ήταν άδικο) και τον έστειλαν να αγωνίζεται με τους μεγαλύτερους. Παίζοντας με έφηβους και συχνά απέναντι σε άντρες –δηλαδή πιο μεγάλους και σαφώς πιο δυνατούς αντιπάλους από αυτόν- ανέπτυξε μια σειρά από «τρικ» με τη μπάλα ώστε να μπορεί να τους ανταγωνιστεί. Πολλά από αυτά τα βλέπουμε σήμερα στο παιχνίδι του.
  • Στον ελεύθερο του χρόνο λατρεύει  να παίζει video games και ειδικά FIFA. Παρακολουθεί συστηματικά ποδόσφαιρο και (φυσικά) είναι οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης. Αγαπημένη του σειρά είναι τα «Φιλαράκια» ενώ έχει εξομολογηθεί δημοσίως ότι θα ήθελε να βγει με τη Τζένιφερ Άνιστον  (η οποία είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερη από τη μητέρα του). Μιλάει τέσσερις γλώσσες. Σλοβένικα, Σέρβικα, Ισπανικά και Αγγλικά.
  • Ο Ντόνσιτς ήταν ball boy της Ολίμπια Λουμπλιάνας το 2008 όταν ο πατέρας του παρέα με τον σούπερ σταρ των Χιτ Γκόραν Ντράγκιτς, κατέκτησαν το πρωτάθλημα Σλοβενίας. Τα χρόνια πέρασαν και το 2017, ο Λούκα βρέθηκε αυτός στο πλευρό του Ντράγκιτς με τον οποίο συνέθεσαν ένα εκπληκτικό δίδυμο, κατακτώντας εκείνο το Ευρωμπάσκετ στην Κωνσταντινούπολη.
  • Τρέφει τεράστιο θαυμασμό για τον Βασίλη Σπανούλη. «Ο Σπανούλης είναι το είδωλο μου. Για αυτό φοράω το νούμερο 7» είχε δηλώσει παλαιότερα όταν ακόμα αγωνιζόταν με τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης.