Ημιτελικοί Ολυμπιακού Τουρνουά: ΗΠΑ & Γερμανία στο 2.05

Η μεγάλη ημέρα των ημιτελικών του Ολυμπιακού τουρνουά έφτασε. Μπορούν οι Σέρβοι να ανταγωνιστούν το «τρένο» των ΗΠΑ; Θα τρυπήσει για δεύτερη φορά το ταβάνι της η Γαλλία; Πολλά τα ερωτήματα που ψάχνουν απαντήσεις.

 

HΠΑ-Σερβία

Όπως έχουμε υπογραμμίσει πριν το ξεκίνημα του τουρνουά, οι Σέρβοι δεν ματσάρουν καλά με την TEAM USA. Οι Αμερικανοί είναι πιθανότερο να αντιμετωπίσουν προβλήματα από μια ομάδα που μπορεί να τρέξει μαζί τους (στο μισό και στο ανοιχτό γήπεδο) και να παίξει στον ρυθμό τους όπως η Γερμανία, παρά από ένα σύνολο που θα προσπαθήσει να κατεβάσει το τέμπο και να κόψει το γήπεδο στη μέση. Είναι δύσκολο να το καταφέρεις αυτό απέναντι στις ΗΠΑ.

Οι Σέρβοι θα βασιστούν στην άμυνα τους, ελπίζοντας ότι η συνοχή και οι εξαιρετικές τους συνεργασίες στα μετόπισθεν θα προβληματίσουν τον αντίπαλο. Θα χρειαστούν επίσης χαμηλό αριθμό λαθών και μεγάλη ευστοχία πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Ο Νίκολα Γιόκιτς κάνει τα πάντα στην επίθεση όμως στο αμυντικό κομμάτι οι επιθέσεις τον χτυπούν ανελέητα και αυτό θα κάνει και η ομάδα του Στιβ Κερ.

Η TEAM USA είναι σε καλή κατάσταση και η παρουσία του Ντουράντ αποτελεί ασφαλιστική δικλίδα  μιας και ο σούπερ-σταρ των Σανς έχει αποδείξει ότι δεν ματσάρεται στο FIBA. Οι αντίπαλοι δυσκολεύονται να ακολουθήσουν σε βάθος χρόνου τον ρυθμό των Αμερικανών, ειδικά όσο οι προπονητές ανοίγουν το rotation μιας και η ποιότητα των ΗΠΑ, μέχρι και τον δωδέκατο παίχτη, είναι τεράστια. O Άντονι Έντουαρντς παίζει πολύ καλό μπάσκετ στο Παρίσι και κάνει τη διαφορά ερχόμενος από τον πάγκο.

Οι ΗΠΑ είναι γκραν-φαβορί στον ημιτελικό αυτόν καθώς είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι οι Σέρβοι θα μπορέσουν να ματσάρουν την ταχυδύναμη τους ώστε να πάνε την αναμέτρηση στο μισό γήπεδο.

Bet Builder με Χάντικαπ HΠΑ -11.5 και Anthony Edwards Πόντοι 12+ σε απόδοση 2.05 στη Stoiximan

 

Γαλλία-Γερμανία

Οι Γάλλοι έκαναν την έκπληξη (γιατί περί τέτοιας πρόκειται παρότι έπαιζαν εντός έδρας) και απέκλεισαν τον ισχυρό Καναδά στα προημιτελικά. Οι γηπεδούχοι είχαν παρουσιάσει μέτρια εικόνα μέχρι τώρα όμως οι προσαρμογές του Κολέ στο παιχνίδι των «8» τους έδωσαν ζωή και μαζί το εισιτήριο για την τετράδα. Γκομπέρ εκτός rotation, Ουεμπανιάμα και Λεσόρ στο «5», Γιαμπουσέλε σε πρώτο ρόλο, περισσότερα λεπτά στον Κορντινιέ.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλες και στο ματς του ομίλου όπου οι Γερμανοί πιστοποίησαν την υπεροχή τους. Είναι σαφέστατα καλύτερη ομάδα από τη Γαλλία η οποία υστερεί στη γραμμή των γκαρντ όπου δεν έχει δημιουργία. Οι Γερμανοί μπορούν να παίξουν σε διαφορετικές ταχύτητες, έχουν χημεία, συνοχή και αποδίδουν σε υψηλό επίπεδο σε άμυνα και επίθεση. Ο Φράνς Βάγκνερ είναι σε εξαιρετική κατάσταση και η μάχη του με τον Κορντινιέ θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι Γάλλοι θα προσπαθήσουν να πνίξουν τους Γερμανούς με το μέγεθος τους στο μισό γήπεδο. Χρειάζονται μια καλή βραδιά σε όρους περιφερειακής εκτέλεσης και ριμπάουντ. Δεν θα είναι εύκολο. Η ομάδα του Χέρμπερτ είναι φαβορί. Παρόλα αυτά περιμένουμε μια πιο αμφίρροπη μάχη σε σχέση με το ματς της φάσης των ομίλων.

Bet Builder με Χάντικαπ Γερμανία -1.5 και Πόντοι Under 164.5 σε απόδοση 2.05 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog