Group Η: Το μεγαλύτερο αίνιγμα

Ο 8ος  όμιλος θα λέγαμε ότι είναι ο πιο αινιγματικός της διοργάνωσης. Συμμετέχουν τέσσερεις ομάδες ικανές για το καλύτερο, αλλά και αρκετούς αστερίσκους η κάθε μία. Πιο τρανταχτό παράδειγμα η Πορτογαλία, όπου η λάβα του ενεργού ηφαιστείου που λέγεται Ρονάλντο, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί αν θα κάνει στάχτη τις ελπίδες των αντιπάλων τις ή της ίδιας…

 

To Παγκόσμιο παίζεται στη Stoiximan με Seri, Bet Builder και αμέτρητα ειδικά για σκόρερ, κάρτες & κόρνερ!

 

Ουρουγουάη

Η Ουρουγουάη τα κατάφερε και φέτος και με ένα ντεμαράζ τεσσάρων νικών στο φινάλε της Προκριματικής φάσης της Λατινικής Αμερικής, εξασφάλισε την απευθείας πρόκριση της. Η μακράν μικρότερη πληθυσμιακά (3,4 εκ. κάτοικοι) χώρα που έχει κερδίσει Παγκόσμιο Κύπελλο, παραμένει υπολογίσιμη δύναμη για κάθε αντίπαλο.

Πού μπορεί να φτάσει

Ο Ντιέγκο Αλόνσο που διαδέχθηκε τον εμβληματικό Όσκαρ Ταμπάρεζ στον πάγκο της Ουρουγουάης, είχε την οξυδέρκεια να μην αλλάξει σχεδόν τίποτα. Εξάλλου ο  Ταμπάρεζ είχε φροντίσει ήδη να δώσει πολλές ευκαιρίες σε παιδιά από την Under-20 και να τον προικίσει με μια ανανεωμένη ομάδα με ισχυρές προσλαμβάνουσες παραστάσεις.

Παράλληλα και από μόνο του το γεγονός πως το Μουντιάλ του Κατάρ θα αποτελέσει την τελευταία παράσταση των “Διόσκουρων” Έντισον Καβάνι και Λουίς Σουάρεζ, δίνει στη διοργάνωση ιδιαίτερο χαρακτήρα. Το σενάριο η Ουρουγουάη να φτάσει στα προημιτελικά πληρώνει σε απόδοση 3,50.

 

Πορτογαλία

Η Πορτογαλία είχε ανέκαθεν άφθονο ταλέντο και πληθώρα εξαιρετικών παικτών, τα αποτελέσματα της όμως σπανίως ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες του κοινού. Με εξαίρεση την κατάκτηση του Euro 2016 οι οπαδοί της «Σελεσάο» (και του καλού ποδοσφαίρου) περίμεναν περισσότερα.

Παρόλα αυτά, ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος πλέον είναι ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία της, έχει αποδείξει ότι μπορεί να θέσει τις βεντέτες στην υπηρεσία του συνόλου και να πάρει το μάξιμουμ από τους παίκτες του.

Πού μπορεί να φτάσει  

Οι μέτριες εμφανίσεις στο τελευταίο Euro και το σύνολο των προκριματικών, σε συνδυασμό με την προβληματική σεζόν του Ρονάλντο, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Στον αντίποδα, το να ξεγράψεις μια ομάδα με τόσο άφθονο ποδοσφαιρικό ταλέντο και στον πάγκο τον Φερνάντο Σάντος δεν θα ήταν σοφή επιλογή.

Το δυσεπίλυτο πρόβλημα όμως είναι ότι στην φάση των «16» θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ δυνατό αντίπαλο και το πιθανότερο είναι να αποκλειστεί. Ενδεχόμενο που έχει απόδοση 2,50 στην Stoiximan.

 

Νότιος Κορέα

Η Νότιος Κορέα είναι από τις πιο συνεπείς παρουσίες σε τελική φάση Παγκοσμίων Κυπέλλων. Το Μουντιάλ του Κατάρ θα είναι το δέκατο σερί για τις «Ασιατικές Τίγρεις». Το θέμα είναι ότι με εξαίρεση δύο φορές, αποκλείεται από την φάση των ομίλων.

Πού μπορεί να φτάσει

Ο τραυματισμός του Σον και το 1-5 του φιλικού με την Βραζιλία στη Σεούλ, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Πόσο μάλλον σε έναν τρομερά ανταγωνιστικό όμιλο που θα πρέπει να κοπιάσει πάρα πολύ ακόμη και για να σκοράρει. Η Νότιος Κορέα κατά 80% θα αποκλειστεί από τη φάση των ομίλων, κάτι που αποτυπώνεται και στις αποδόσεις (1,25) των στοιχηματικών εταιριών.

 

Γκάνα

Μετά από ένα τραυματικό Κόπα Άφρικα (αποκλεισμός στη φάση των ομίλων) και ένα κακό ξεκίνημα στα προκριματικά του Μουντιάλ, η Γκάνα πήρε το ρίσκο της ανανέωσης, αφήνοντας τα κλειδιά στον υπηρεσιακό προπονητή Ότο Άντο.

Μετά από ένα αναπάντεχο σερί σπουδαίων εμφανίσεων, η Γκάνα απέκλεισε στα πλέι οφ την πολύ ποιοτική Νιγηρία και ο γεννημένος και με μεγάλη καριέρα στη Γερμανία,  Άντο μονιμοποιήθηκε στη θέση του.

Πού μπορεί να φτάσει

Από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά της διοργάνωσης. Ο Άντο έχει πετύχει να ενώσει μια ομάδα που πριν ενάμιση χρόνο βρισκόταν στα πρόθυρα της διάλυσης. Η Γκάνα διαθέτει μια νέα γενιά με τρομερό potential, αλλά χωρίς σχεδόν καθόλου εμπειρία. Είτε κερδίσει στην πρεμιέρα την Πορτογαλία και προκριθεί στα νοκ άουτ, είτε αποκλειστεί χωρίς νίκη, δεν θα είναι έκπληξη.

 

Ειδικά στοιχήματα 8ου Ομίλου

  • Από τους πιο δύσκολους ομίλους, ανοιχτός σε όλα τα σενάρια. Εντούτοις, θεωρούμε ότι το στοίχημα με την μεγαλύτερη αξία στον 8ο όμιλο, είναι το να προκριθεί η Γκάνα στο 3,70 που είναι υπερβολικά μεγάλη απόδοση.

 

  • Η Νότιος Κορέα έχει μεγάλο επιθετικό πρόβλημα και η σχεδόν δεδομένη απουσία του Σον (τουλάχιστον στα πρώτα δύο ματς) δεν διευκολύνει την κατάσταση. Το να είναι η ομάδα που θα σημειώσει τα λιγότερα γκολ στον 8ο όμιλο σε απόδοση 2,25 είναι ορθολογική επιλογή.

 

  • Απρόβλεπτος όμιλος και συνάμα τελευταίο Μουντιάλ για παίκτες όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Σουάρεζ και Καβάνι, δίνει αβίαστα επιλογή σε σκόρερ. Ακόμη κι αν μία εκ των φαβορί Πορτογαλία ή Ουρουγουάη δεν έχουν την αναμενόμενη πορεία, όσον αφορά τον πρώτο σκόρερ του 8ου ομίλου τα πράγματα είναι απλά. Για όσους «βλέπουν» Πορτογαλία, ο Ρονάλντο έχει απόδοση 3,75. Για τους ρομαντικούς φίλους της Ουρουγουάης, ο Σουάρεζ πληρώνει 7,50 και ο «Ματαντόρ» Καβάνι 20,00!

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.